9.5.15

Οπλισμένη πανεπιστημιακή αστυνομία…



H αστυνομία του πανεπιστημίου του Rhode Island θα οπλοφορεί κανονικά από την επόμενη εβδομάδα.
Έτσι, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θα είναι το τελευταίο απ όλα τα δημόσια αμερικανικά πανεπιστήμια που οπλίζει τους αστυνομικούς του.




Η απόφαση ελήφθη μετά από ένα επεισόδιο του 2013, όταν κάποιοι φοιτητές ανέφεραν πως άκουσαν ότι ένας συμφοιτητής τους είχε φέρει όπλο στην αίθουσα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονος πανικός στο κατά τα άλλα βουκολικό και ήσυχο αυτό πανεπιστήμιο της πόλης South Kingstown...



Αν και η αστυνομία του πανεπιστημίου κατέφτασε στο σημείο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, εν τούτοις η αστυνομία της πόλης (που διαθέτει όπλα) έκανε πέντε λεπτά για να φτάσει, διάστημα που θα ήταν ολέθριο αν όντως υπήρχαν πυροβολισμοί.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συναγερμός αποδείχτηκε λάθος, όμως οι αρμόδιοι του πανεπιστημίου ανησύχησαν για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, και έτσι αποφάσισαν να οπλίσουν την αστυνομία τους, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική και το πανεπιστήμιο πιο ασφαλές.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου David Dooley, «οι αστυνομικοί μας θα πρέπει να είναι έτοιμοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι για να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη κατάσταση».
Πολλοί όμως δεν συμφωνούν με την απόφασή του.
Κάποιοι καθηγητές θεωρούν περιττά τα όπλα, και όπως λένε αυτό απλά θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα σε αυτό το ειρηνικό κάμπους, με την τόσο μικρή εγκληματικότητα.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Frank Annunziato, εκπρόσωπος του συλλόγου των διδασκόντων, «το χειρότερο έγκλημα που έχουμε στο πανεπιστήμιο είναι το κάπνισμα μαριχουάνας».
Τώρα, οι αστυνομικοί του πανεπιστημίου θα υποβληθούν σε αυστηρή εκπαίδευση χρήσης όπλων, σε έλεγχο του ποινικού τους μητρώου, και σε ψυχιατρικές εξετάσεις, πριν αρχίσουν τις ένοπλες περιπολίες.
26 από τους συνολικά 28 αστυνομικούς του πανεπιστημίου θα είναι οπλισμένοι στο εξής, ενώ ο ένας από τους δυο υπόλοιπους επέλεξε να μη συμμετάσχει, με τον άλλο να μην μπόρεσε να περάσει τα τεστ…

S.A.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου