7.5.15

Βγαλμένο από τη ζωή…



Ενας φίλος πέρασε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε νησί των Κυκλάδων και αποφάσισε να πάει για μπάνιο με τον σκύλο του, ένα Λαμπραντόρ. Βγήκε με το αυτοκίνητο σε κάποια απόσταση από την πόλη και βρήκε μια μεγάλη παραλία, στην οποία υπήρχε μόνο ένα άλλο άτομο στη μία άκρη.




Αυτός με τον σκύλο του πήγαν στην άλλη άκρη, για να μην ενοχλούν.
Παρά την απόσταση, όμως, κάποια στιγμή είδαν τη γυναίκα που καθόταν στην άλλη άκρη να έρχεται προς το μέρος τους...



Βλέποντάς την να πλησιάζει, ο φίλος κατάλαβε αμέσως.
«Φαινόταν», μου είπε, «ο τύπος που ή μισεί τα ζώα θανάσιμα και τους πετάει φόλες τη νύχτα ή μαθαίνουμε γι’ αυτήν από τις ειδήσεις ότι ζούσε με 153 σκυλιά στο διαμέρισμά της. Ολο αυτό με κάτι έξτρα στην παλαβομάρα: κάτι από ΣΥΡΙΖΑ στο γυαλί και στο μαλλί».
Μόλις έφθασε η κυρία, πάτησε τις φωνές: δεν ντρέπεστε, τα παλιόσκυλά σας, που απαγορεύεται να κάνουν μπάνιο στην ίδια παραλία κ.λπ.
Ομως, η καημένη δεν φανταζόταν πού είχε πέσει, διότι ο φίλος πέρασε στην αντεπίθεση με ένα (αθώο) ψέμα, που ήταν το ιδεώδες για την περίσταση: «Μα δεν ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε τροπολογία με την οποία καταργεί την απαγόρευση της παρουσίας σκύλων στις παραλίες; Δεν το μάθατε;».
Η κυρία σάστισε αμέσως: «Οχι, δεν το ήξερα...».
«Σας το λέω λοιπόν», συνέχισε ο φίλος, «για να το ξέρετε. Εδώ, κυρία μου, βγάζουν έξω από τη φυλακή τους τρομοκράτες, θα δίσταζαν να καταργήσουν την απαγόρευση για τους σκύλους;».
Η κυρία παραδέχθηκε την ήττα της: «Ε, αφού το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν ξέρω»...
Περιττεύει να πω ότι ο περί ου ο λόγος φίλος, εκτός από ζωόφιλος, συμβαίνει να είναι μνημονιακός, μερκελιστής, γερμανοτσολιάς και, επίσης, πλούσιος.
Γι’ αυτό, δεν δίστασε να κοροϊδέψει την κακομοίρα τη γυναίκα...

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου