5.5.15

Τα παιδία παίζει με την τύχη της χώρας…



Πέρασε κι αυτή η Πρωτομαγιά με τις γνωστές ασκήσεις κομματικής γυμναστικής, ανακοινώσεις και τίγκα φωτογραφίες από λουλουδάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση» με τους παρασάνδαλους «δεξιούς» φανοκράτες της ήδη κάνει άτσαλα βήματα και ελεφαντίσιες πιρουέτες, φορώντας τα στενά παπούτσια του Βενιζέλου, του Στουρνάρα και του Χαρδούβελη - αλλά μην το πείτε. Είναι μυστικό.



Μία μία οι κόκκινες γραμμές ξεβάφουν και πάνε στις καλένδες, όμως η πολυγλωσσία, τα δραχμολαγνικά άρθρα των λαφαζανικών, η ρευστότητα που εξατμίζεται σαν πρωινή πάχνη και η σκλήρυνση των εκνευρισμένων εταίρων μας κάνουν ανά πάσα στιγμή πιθανό το ατύχημα…


Οι εδώ παίζουν κατενάτσιο αναλώνοντας πολύτιμο χρόνο, πιστεύοντας σε μεγαλύτερες υποχωρήσεις των κουτόφραγκων, γιατί τους «απειλούμε» με την αυτοκαταστροφή μας, οι δε κουτόφραγκοι απορούν με την ερασιτεχνική αβελτηρία μας και καθυστερούν κι αυτοί το ρευστό προς συμμόρφωσίν μας.
Πριν από λίγες μέρες οι συνταξιούχοι μας πέρασαν αξέχαστες ώρες από τα ξημερώματα στις ουρές των τραπεζών.
Είπαν ιστορίες από τη θητεία τους στο Αλβανικό, για τον Παπάγο, την πρώτη οκταετία Καραμανλή και τα εγγόνια τους κι άντε τη βγάλαμε κι αυτόν τον μήνα. Μεγάλη πετυχεσιά.
Αντε, στιγμές υπαρκτού σοσιαλισμού στις ουρές τον άλλο μήνα πάλι.
Ολα τα δυσοίωνα που έρχονται απέξω βαφτίζονται συνωμοσία και απαράδεκτοι εκβιασμοί, ενώ σύμπασα η αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται περίπου πράκτορας των δανειστών.
Η μετωπική με την πραγματικότητα, που μόνοι τους δημιουργούν, θα βαφτιστεί «ηρωική» αντίσταση και θα τη φορτώσουν στους κακούς ξένους, στην προηγούμενη κυβέρνηση και φυσικά στον λαό, που θα κληθεί να επιλέξει τη Σκύλλα από τη Χάρυβδη, δηλαδή χάος εκτός ευρώ ή ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο εντός ευρώ, ενώ δεν ήθελε τίποτα από τα δυο και δεν έδωσε σε κανέναν εντολή ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.
Κι όλα αυτά θα γίνουν ενώ οι ανύπαρκτοι «νεκροί της ΕΡΤ» στοιχειώνουν τις μέρες και τις νύχτες της κυρίας προέδρου, που πίνει νερό μόνο από τη βρύση.
Ολη η Αριστερά έχει ένα δάκρυ για τους άνεργους απολυμένους του Δημοσίου.
Οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα είναι πασέ, μπας κλας και φταίει ο Γιαραμπής.
Εκεί που, με όλα τα λάθη, είχε αρχίσει λίγο το 2014 να αλλάζει το κλίμα -και όσοι ζουν στην αληθινή αγορά ξέρουν- ξανά δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα, αλλά οι επαγγελματικές «αντιμνημονιακές» ντουντούκες τώρα κάνουν προοδευτικό μόκο.
Ξαφνικά σταμάτησαν οι αυτοκτονίες, τα παιδάκια δεν λιποθυμάνε στα σχολεία και όλοι, μαζί με τους φρέσκους ανέργους, γεμάτοι καρτερία και αισιοδοξία, απλά θαυμάζουν την πολλαπλών προσωπείων ρητορική της κυβέρνησης.
Αυτό όμως που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα, το οποίο καμία συνωμοσιολογία και μετάθεση ευθυνών, καμία προπαγάνδα δεν θα μπορεί να διασκεδάσει.
Εχουν ήδη αρχίσει να γλείφουν όπου έφτυσαν, να λούζονται όσα κατήγγειλαν και να ψηφίζουν όσα καταψήφιζαν.
Οσο δε περνούν οι μέρες και το πρόβλημα γιγαντώνεται, καθίσταται όλο και πιο αβέβαιος, όλο και πιο ισχνός και ετεροβαρής ο ενδεχόμενος «έντιμος συμβιβασμός» και θα φτάσουμε να παρακαλάμε να δεχθούν το e-mail Χαρδούβελη και θα μας παίζουν μονότερμα.
Κάθε σοβαρός άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα ευχόταν κι εύχεται να πετύχαιναν κάτι καλύτερο.
Εχουν όμως προσπαθήσει τόσο πολύ για το μπάχαλο, που οι υπαινιγμοί πως τάχα με μυστική διπλωματία γίνονται άλλα πράγματα καθίσταται απλά εμπαιγμός που θα τον σαρώσει η αλήθεια.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου