6.5.15

Έγκλημα κατά της Ελλάδας…



Ικέτις: (Στην αρχαία Ελλάδα) αυτός που κατέφευγε σε έναν ιερό χώρο ζητώντας άσυλο.
Αυτός που προσπέφτει σε κάποιον και ικετεύει για προστασία ή βοήθεια.
Είναι η ετυμολογία της λέξης και προφανώς στην κυβέρνηση της περήφανης αριστεράς ισχύει το δεύτερο.



Έπειτα από τρεις μήνες ανοησίας, μπαρούφας και δημιουργικής ασάφειας ο Τσίπρας και οι κορυφαίοι υπουργοί του, αφού αποφάσισαν να κάνουν πέρα τους κλόουν της διαπραγμάτευσης ή τους υπουργούς που κάνουν μόνιμες διακοπές, τώρα σπεύδουν να παρακαλέσουν για λίγα χρήματα.
Κατάντησαν την Ελλάδα, αυτοί οι δήθεν σκληροί διαπραγματευτές, να πέφτει στα πόδια του Μ. Ντράγκι για να μην κόψει τη γραμμή ρευστότητας την Τετάρτη.
Την ίδια στιγμή, με τη ρευστότητα της οικονομίας να είναι στο μηδέν, αποφάσισαν να πάρουν τηλέφωνα και να κλείσουν ραντεβού.


Ο Τσίπρας παρακαλάει τους Ευρωπαίους να του δώσουν λίγο χρόνο για να κάνει μια συμφωνία – πακέτο, στη συνέχεια ικετεύει την Λαγκάρντ να μην εγείρει θέμα ασφαλιστικού και εργασιακών.
Μάλιστα οι FT αποκαλύπτουν ότι το ΔΝΤ θα φύγει από το πρόγραμμα και δεν θα δώσει τη δόση που οφείλει αν δεν πάρουμε πολύ σκληρά μέτρα ή αν δεν κουρευτεί το χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο.
Μιλά μάλιστα για έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ τουλάχιστον όταν μέχρι τώρα μιλάγαμε για πλεόνασμα.
Δραγασάκης και Τσακαλώτος πέφτουν στα πόδια του Ντράγκι, ο Βαρουφάκης (γιατί υπάρχει κι αυτός όταν δεν είναι στην Αίγινα) πάει στον Σαπέν, τον υπουργό της Γαλλίας που στη Ρίγα τον ξεφτίλισε λέγοντάς του ότι «διαβάζω το Philosophie Magazine. Είναι καλύτερο από το Paris Match», αφήνοντας αιχμές για τη life style φωτογράφηση με τη Δανάη Στράτου.
Ικετεύει και τον Σαπέν να στηρίξει την Ελλάδα και να μην την πνίξουν ενώ πάει και στις Βρυξέλλες για να δει τον Μοσκοβισί. Όλη αυτή η κινητικότητα γίνεται λίγες μόνο ώρες πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις στις 6 Μαΐου για τη συνέχιση της ρευστότητας από τον ELA.
Τώρα ξύπνησαν στην κυβέρνηση και είδαν ότι τα ταμεία είναι άδεια.
Τώρα κατάλαβαν ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι «το τρενάκι» του Αλέξη που έλεγε και η διαφήμιση του Καμμένου.
Και τώρα, η υπερήφανη αριστερή κυβέρνηση, αυτή που θα έδιωχνε την τρόικα, που θα έσκιζε τα μνημόνια, που θα χόρευε τις αγορές πεντοζάλη, σπεύδει γονατιστή για λίγα ευρώ. Ή όπως θα έλεγε και ο Καμμένος πέφτει στα... τέσσερα μπροστά στους δανειστές, δηλαδή στην τρόικα.
Μα καλά. Αυτοί δεν έλεγαν ότι δεν έχουν ανάγκη τα 7,5 δισ. της δόσης;
Δεν έλεγαν ότι δεν τα θέλουν και μπορεί να τα καταφέρουν μόνοι τους;
Αυτοί δεν έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν θέλει χρήματα αλλά αξιοπρέπεια;
Που είναι τώρα η αξιοπρέπειά τους που παρακαλάνε να μην κοπεί η ρευστότητα και αδειάσουν οι τράπεζες απ' ότι έχει μείνει στα ταμεία;
Που είναι η υπερήφανη διαπραγμάτευση που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Σκέτη τραγωδία αυτό που συμβαίνει.
Τρεις μήνες χάθηκαν και τώρα η χώρα πάει σε μια διαπραγμάτευση με τα χρονικά περιθώρια να έχουν εξαντληθεί. Θα μπορούσαν να πετύχουν έναν έντιμο συμβιβασμό με τα λιγότερο δυνατά επώδυνα μέτρα. Κι όμως...
Επέλεξαν να οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια, να της βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο και τώρα να παρακαλάνε για να μην έρθει ο ξαφνικός θάνατος.
Πρόκειται για έγκλημα κατά της Ελλάδας, για ανοσιούργημα που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο διότι χάθηκε τεράστιο κεφάλαιο τους τελευταίους μήνες. Εκτιμάται ότι πάνω από 80 δισ. ευρώ χάθηκαν από Χρηματιστήριο, ομόλογα, τράπεζες.
Για να μην ξεχάσουμε τις επενδύσεις που θα μπορούσαν να έλθουν αλλά χάθηκαν στη δίνη της αβεβαιότητας.
Αυτό είναι ένα οικονομικό και πολιτικό έγκλημα που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας.
Ο κόσμος πότε θα καταλάβει τι ακριβώς έγινε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου