17.5.15

Ποια ελικόπτερα; Με υποβρύχιο θα φύγουν οι κομπάδρες…



Τα πράγματα είναι απλά. Περάσαμε μια δυο δεκαετίες τεχνητής ευμάρειας, καταναλώνοντας αβέρτα, χωρίς όμως να παράγουμε τίποτα.
Ας είναι καλά τα δανεικά κι αγύριστα των κουτόφραγκων, και η βίαιη μας ένταξη στο ευρώ, που όμως προϋποθέτει ώριμο λαό και ώριμη οικονομία.
Και στα δυο όμως, ως περήφανοι Έλληνες, απόγονοι απαξάπαντες του Περικλή και του Λεωνίδα, είχαμε έλλειψη.




Παρ’ όλα αυτά, λίγο με τις λαμογιές, λίγο με τα μαγειρέματα των «λογιστικών» βιβλίων, λίγο με την πανίσχυρη παραοικονομία μας, τη βγάλαμε καθαρή, απολαμβάνοντας Καγιέν, πρώτο τραπέζι πίστα, και διοργανώνοντας μέχρι και πετυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες.
Μέχρι και το ευρωκύπελλο στο ποδόσφαιρο πήραμε, που αν μου το έλεγε κανείς το 2000, θα τον θεωρούσα χαπακωμένο!
Και μετά ήρθε η κρίση… Που τα σάρωσε όλα.



Διότι έτσι στα ξαφνικά, σαν ένα καλομαθημένο παιδάκι που αίφνης πρέπει να βγει στα φανάρια για να βρει να φάει, έτσι κι εμείς βρεθήκαμε χωρίς κηδεμόνες και χωρίς χαρτζιλίκι. Με έναν τεράστιο λογαριασμό που έπρεπε να πληρωθεί.
Πάνε λοιπόν  και οι Καγιέν, πάνε και τα ταξίδια στο Μπαλί, και ποιος είδε τον Έλληνα αγαναΧτιστή και δεν φοβήθηκε;
Αναγκαστήκαμε από τη μια μέρα στην άλλη να πληρώνουμε φόρους, τέλη, εισφορές, ΙΚΑ, και όλα αυτά που για τον Έλληνα διαχρονικά αποτελούν ανάθεμα.
Κάποιοι όμως, μέσα από την κρίση, ανδρώθηκαν.
Άλλοι λίγο κι άλλοι πολύ.
Από αυτούς που το μπάχαλο έγινε βούτυρο στο ψωμί τους είναι και οι συριζαίοι, ένα συνονθύλευμα πολιτικών ιδεοληπτικών κατσαπλιάδων, που από το 3% εκτοξεύτηκαν στο 30%, και πριν από λίγους μήνες γίνανε και κυβέρνηση χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ, και της ΕΕ.
Πιστεύοντας ότι οι λαοί της Ευρώπης θα ακολουθήσουν το όραμά τους, και θα στοιχηθούν πίσω από τον Στρατούλη και τον Σκουρλέτη, για να φέρουν τη μεγάλη ανατροπή!
Δεν θέλω να πιστεύω πως είναι όλοι τους στυγνοί απατεώνες. Θέλω όμως να πιστεύω ότι πράγματι πίστευαν και οι ίδιοι τις βλακείες που πλάσαραν στους ζαλισμένους συμπολίτες μας.
Όταν έχεις διανύσει μια ολόκληρη ζωή και έχεις φτιάξει μια ολόκληρη πολιτική διαδρομή, μέσα σε ιδεοληπτικά κουτάκια, λειτουργώντας εκ του ασφαλούς μέσα σε κομματικά γραφεία, και πουλώντας ανέξοδη επανάσταση, δεν θέλει και πολύ για να πιστέψεις στα αλήθεια αυτά που πρεσβεύεις.
Άλλωστε, δεν έχω ικανό ούτε τον Αλέξη, ούτε τον Παππά, ούτε τον … Φίλη να έχουν κάτσει κάτω ποτέ και να μόχθησαν, ή έστω να διάβασαν ιστορία, πολιτική φιλοσοφία, ακόμη και Μαρξ (εκτός αν βρήκαν κανένα  εύπεπτο βιβλίο για αρχάριους,  με τσιτάτα και εικόνες, και απομνημόνευσαν κάποια πράγματα).
Οπότε έχουν γενική άγνοια για το πώς εξελίχτηκε η κοινωνία, πως ωρίμασε ο καπιταλισμός, και πως το όνειρο του κομμουνισμού αποδείχτηκε πάπαλα.
Αυτοί έμειναν ακόμη σε θεωρίες περί των μέσων της παραγωγής, που όμως εδώ και δεκαετίες, έχουν αντικατασταθεί από τα μέσα της κατανάλωσης, τα οποία είναι πλέον ο κινητήριος μοχλός του σύγχρονου καπιταλισμού όπως διαμορφώθηκε μέσα από την παγκοσμιοποίηση, το ίντερνετ, και άλλα πολλά που για τους συριζαίους αποτελούν γνωστική terra incognita.
Ποιος να κάτσει να διαβάσει και να αναλύσει; Ο Αλέξης; Ας γελάσω…
Ο Στρατούλης; Ο Πάντζας; Ο Σκουρλέτης;
Τέλος πάντων, παρά την αναχρονιστική  βλακεία που τους δέρνει, ο σοφός λαός τους επέλεξε για να μας βγάλουν από το μνημόνιο, να καταργήσουν τους φόρους και τα χαράτσια, και να κάνουν την Μέρκελ να χορεύει πεντοζάλη με την … Βαγενά, την Κασιμάτη,  και τις άλλες καλτάκες να βαράνε τα νταούλια.
Αυτό πίστευαν. Με όπλο τους το πρωτογενές πλεόνασμα που άφησαν οι κακοί σαμαροβενιζέλοι, και το οποίο ο Αλέξης θεωρούσε αρκετό για να κάνει τον μάγκα για κανένα εξάμηνο στους Ευρωπαίους «τοκογλύφους», οι οποίοι φοβούμενοι το περίφημο «νοτιοευρωπαϊκό μέτωπο», που θα κατακτούσε την Ευρώπη, θα χέζονταν επάνω τους και θα του έδιναν γη και ύδωρ προκειμένου να διατηρήσουν το στάτους κβο.
Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν όπως τα νόμιζε η τρελοπαρέα της Κουμουνδούρου. Ούτε το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν αρκετό για να πουλήσει την τρέλα του ο χέφε.
Ούτε ο πολύς Μπαρουφάκης τους έκανε να τρέμουν… ακόμη γελάνε μαζί του.

Πληρώστε βρε... τι σας ζητάμε;


Χώρια που οι υπόλοιποι λαοί, μόλις είδαν περί τίνος πρόκειται, φωνάξανε στη διαπασών «απεταξάμην τον Σύριζα»!
Μέχρι και οι Ποντέμος τους αποκήρυξαν. Μέχρι και η Μάλτα τους έφτυσε.
Χώρια όλοι οι άλλοι.
Διότι, μετά από 100 μέρες Σύριζα (ολέ), η μόνη αλλαγή που είδαμε στην Ευρώπη είναι ότι έγινε ακόμη πιο μνημονιακή, ακόμη πιο μερκελική.
Και μείναμε μόνοι εμείς εδώ στη βαλκανική μας γωνιά, να οργανώνουμε κιτσάτες φιέστες, να προσκυνάμε λείψανα (μπας και βρούμε δανεικά), και να ασχολούμαστε με το που θα βρει αυτή την εβδομάδα λεφτά να βάλει χέρι η κυβέρνηση μπας και πληρωθούν για τελευταία φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.
Μιλάμε για αξιοπρέπεια… όχι αστεία. Δείτε φερ’ ειπείν τον Μάρδα!
Τα άλλα περί φθηνού αερίου από τους Αζέρους, περί πετρελαίου από το Ιράν, περί του ξανθού γένους, και περί δανεισμού μας από τους BRICS είναι απλά αέρας κοπανιστός, που μόνο κάποιοι σούπερ αγαναχτισμένοι φοροφυγάδες, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν ήξεραν ούτε καν το όνομα του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών, πιστεύουν σαν πραγματικότητα, σιγοντάροντας ακόμη τους τσιπροκαμένους σαμποτέρ της χώρας.
Η μόνη εξωτερική βοήθεια που βλέπω να έρχεται είναι καμιά καραβιά χαρτί υγείας από τη σύντροφο Βενεζουέλα, τίποτα μπαγιάτικοι χουρμάδες από το αλληλέγγυο Σουδάν, ή κανένα υποβρύχιο της Β. Κορέας, που θα φυγαδέψει σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.
Δυστυχώς όμως για την χαζοχαρούμενη παρέα του Αλέξη, και ευτυχώς για τα παιδιά μας, μέρα με τη μέρα το καρναβάλι του Σύριζα αποκαλύπτεται όλο και σε πιο πολλούς, οπότε δεν θα αργήσει εκείνη η μέρα, όταν τα ΑΤΜ θα βγάζουν IOUs αντί για χρήμα, οπότε και θα γίνει το μεγάλο ντου, και όποιος προλάβει.
Ας ελπίσω ότι μέσα στην παραζάλη του ο Αλέξης φρόντισε τουλάχιστον το ελικόπτερο διαφυγής  του να έχει καύσιμα… αλλιώς άστα να πάνε.

Strange Attractor

ΥΓ- Φαντάζεστε τον Στρατούλη, τη Ζωζώκα, και τον Σουηδό (Σκουρλέτη) να φυγαδεύονται  στη Βενεζουέλα με υποβρύχιο, παρέα με τον Κουράκη και τον συγκαμένο;
Ε ρε γέλια… Ένας μήνας ταξίδι, χωρίς ήλιο, τρώγοντας από κονσέρβες, βλέποντας ταινίες του Πάντζα και σιτκομ του Χαϊκάλη, και ακούγοντας όλη μέρα τα ποιήματα του Κουράκη, αλλά και τον Ελληναρά Πάνο να σου μιλάει για τους … ΕΛ!
Η τέλεια τιμωρία!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου