10.6.15

Και σε άλλα με υγεία…



Από τη μια μεριά το τσίρκο που μας κυβερνά και όλα αυτά τα περίεργα (σαν αστεία) που κάνει, μου προκαλεί το απόλυτο γέλιο.
Από την άλλη πάλι, μου μαυρίζει τη ψυχή.
Είμαστε για γέλια και για κλάματα… κυριολεκτικά.

 
Έρχεται η ανάπτυξη... ΣΥΡΙΖΑ στάιλ.

Ζούμε μια κωμικοτραγική κατάσταση στα όρια της φαρσοκωμωδίας… πλην όμως γκραν γκινιόλ.
Μέσα σε πέντε μόλις μήνες η Ελλάδα κατάντησε ο περίγελως του πλανήτη, το παράδειγμα προς αποφυγή,  απομονωμένη από παντού, και δακτυλοδεικτούμενη από πρώην φίλους, εταίρους,  και συμμάχους.
Μέχρι και η αδελφή Κύπρος μας έφτυσε… μέχρι και η Μάλτα!
Και όλα αυτά επειδή ο… κυρ Φώτης ο αγαναΧτιστής δεν ήθελε να ψηφίσει τον Δήμα για Πρόεδρο… ή επειδή έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 500 μοντέρ βάρδιας και άλλοι τόσοι κηπουροί.


Λες και αν είχαμε τον Δήμα αντί για τον Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο, θα απειλούνταν ο «σοσιαλιστικός» μετασχηματισμός της χώρας.
Χέστηκε δηλαδή  η φοράδα στο τζαμί…
Α, ξέχασα… ο Σύριζας θα έσκιζε το μνημόνιο την πρώτη μέρα.
Και όμως! Ζούμε αυτά που ζούμε για λόγους ήσσονος σημασίας.
Ενώ θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε κουτσά στραβά την δύσκολη πορεία προς την ανάπτυξη, χωρίς τον φόβο της έλλειψης χρημάτων, σήμερα οδεύουμε ολοταχώς προς την ανυπόληπτη δραχμή, έχοντας εδώ και μήνες κηρύξει ανεπίσημη στάση πληρωμών και μέσα και έξω.
Για ένα γινάτι κάποιων πολιτικάντηδων, που έχουν προ πολλού χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ζώντας σε μια δική τους virtual reality εκδοχή του κόσμου, ασφαλείς μέσα στην πολυτελή κρατικοδίαιτη ύπαρξή τους, και  αποκομμένοι παντελώς από τις εξελίξεις τόσο μέσα, όσο και έξω από την Ελλάδα.
Και βέβαια το εντυπωσιακότερο στοιχείο από όλο αυτό το φιάσκο που βιώνουμε, και που θα το πληρώσουν άσχημα οι επόμενες γενιές, είναι το γεγονός ότι όσες βλακείες και αν κάνουν καθημερινά οι Συριζανέλ, ο λαός τους σιγοντάρει. Ή τουλάχιστον δεν αντιδρά.
Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το ότι τα νησιά μας γέμισαν από λαθρομετανάστες, οι τουρίστες τα αποφεύγουν, και άρα η «βαριά βιομηχανία» μας πάει κατά διαόλου, αλλά παρ’ όλα αυτά η Τασία συνεχίζει απτόητη το καταστροφικό της έργο (συνεπικουρούμενη από τον σύντροφο στη ζωή της, αρμόδιο επί του Λιμενικού).
Πώς να εξηγηθεί το φαινόμενο Βαλαβάνη; Που θέλει, λέει, να κάνει χωματερή στο Ελληνικό, δηλαδή στην πιο προνομιούχα περιοχή της Αττικής, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει η Ριβιέρα της Ελλάδας;
Μα τόσο Βαλκάνια στα μυαλά είναι η λεγάμενη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ; Τόσο πίσω από το φεγγάρι;
Σαν τον άλλο… τον Δραχμαζάνη, που ακόμη δεν έμαθε ότι το Λένινγκραντ άλλαξε όνομα. Πιθανώς να μην έμαθε και το ότι η ΕΣΣΔ κατέρρευσε προ πολλού, και ότι την αγαπημένη του Ρωσία διοικούν εδώ και χρόνια μαφιόζοι ολιγάρχες, απ αυτούς που ο Λένιν θα είχε στήσει στον τοίχο. Ο Δραχμαζάνης όμως εκεί… στις ιδεοληψίες του. Να νομίζει ότι μπουκάρει, με το μυαλό του, στα χειμερινά ανάκτορα παρέα με τον Στρατούλη. Ο Δον Κιχώτης  με τον Σάντσο Πάντσα να κυνηγάνε ανεμόμυλους…
Και μιας και είπα Πάντσα, αλήθεια… που βρίσκεται ο Πάντζας; Γιατί ολιγωρεί; Γιατί δεν παίρνει το παιχνίδι στους ώμους του; Τι τον ψηφίσαμε; Για να κρύβεται;
Πολύ απλά, η  χώρα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, και να γυρίσει δεκαετίες πίσω, διότι κάποιοι ανεγκέφαλοι που έπεισαν τον κοσμάκη ότι έχουν τις λύσεις, βάζουν (δήθεν) κόκκινες γραμμές!
Τις οποίες οι ίδιοι διαγράφουν καθημερινά προκειμένου να πετύχουν μια νέα συμφωνία (βλ. τρίτο μνημόνιο), ή έστω μια παράταση του επαχθούς υπάρχοντος μνημονίου, το οποίο υπόσχονταν να καταργήσουν.
Ιδού μερικά παραδείγματα…  Οι συριζαίοι, συνεπικουρούμενοι από τον χαμαιλέοντα Λουράνδο είχαν φαγωθεί εναντίον του Σαμαρά για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που θα μπορούσαν να πωλούνται και εκτός φαρμακείων.
Τώρα, αυτό αποτελεί πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα, και μάλιστα ο πολύς Κουρουμπλής (πρώην Πασόκος βεβαίως) ως υπουργός Υγείας διαμαρτύρεται για τις αντιδράσεις με το εξής βαρβάτο αριστερό επιχείρημα: «Ε, τι θέλετε δηλαδή να γίνει; Να έρθουμε σε ρήξη για αυτό το ζητηματάκι»;, ή κάπως έτσι.
Και βέβαια η ΝΔ (άλλοι πολιτικάντηδες κι αυτοί) δέχεται να συνομιλήσει με τον άνθρωπο που απειλούσε να μετατρέψει τα φαρμακεία της χώρας σε εκλογικά κέντρα του Σύριζα… Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;
Αμ το άλλο; Οι ιδιωτικοποιήσεις; Εναντίον των οποίων ο Σύριζας ήταν ολημερίς στα κάγκελα;
Τώρα και οι ιδιωτικοποιήσεις  λιμανιών, αεροδρομίων, κλπ  αποτελούν μέρος της «επαναστατικής» πρότασης προς τους τοκογλύφους, που οι κυβερνώντες μας παρακαλούν να γίνουν δεκτές. Με διάφορα αλαφροίσκιωτα στελέχη του Σύριζα να διαμαρτύρονται (μάταια) απειλώντας ακόμη και με κινητοποιήσεις (πορείες κλπ) εναντίον της … κυβέρνησης!!!!!
Η πολιτική (και όχι μόνο) σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο.
Και τέλος το περίφημο ασφαλιστικό. Αυτό το άγος της σύγχρονης Ελλάδας.
Για το οποίο διακόπηκαν καριέρες…
Και για το οποίο (περικοπές συντάξεων, κλπ) ο Σύριζας πολυβολούσε καθημερινά τους ανάλγητους Σαμαροβενιζέλους και τα κοράκια της ΕΕ.
Τώρα;
Τώρα μούγκα στη στρούγκα, με τον συριζαίο φίλο του λαού, εργατολόγο μεγαλοδικηγόρο της φτωχολογιάς  (πρώην Πασόκ βεβαίως) Αλέξη Μητρόπουλο να μιλάει για την «αναγκαιότητα» λήψης μέτρων, ήτοι περικοπών σε συντάξεις, γιατί αλλιώς βουλιάζουμε… Αργά το κατάλαβε κι αυτός ο σπινθηροβόλος πολιτικός άνδρας.
Και όχι μόνο δεν τον διέψευσε κανείς από την κυβέρνηση, αλλά ούτε καν ο Παπαδάκης ή ο Αυτιάς αντέδρασαν, έστω για τη τιμή των … τηλεθεάσεων.
Για τέτοια στήριξη στην αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση μιλάμε.
Τελικό συμπέρασμα;
Οι συριζοκαμένοι τα έχουν κάνει θάλασσα, και όλα όσα ζούμε είναι κατά πολύ χειρότερα από όσα περίμενα και προέβλεπα (εγγράφως) εγώ ο άσχετος, από αυτό εδώ το «βήμα».
Και όμως δεν κουνιέται φύλλο…
Άρα;  Άρα καλά να πάθουμε, και σε άλλα με υγεία…

Strange Attractor

ΥΓ- Τέσσερις μέρες πνίγεται η Αθήνα από τοξικά αέρια λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο και τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με το που θα κατουράνε οι ΜΑΤατζήδες της Βουλής, και με το αν ο Μπαρουφάκης θα φύγει ή θα μείνει…
Έχουμε τα ΜΜΕ που μας αξίζουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου