21.6.15

Τα ψέματα τελειώνουν…



Το ρωσικό φλερτ του Τσίπρα τέλειωσε, οι… Ρωσίδες που θα έκαναν ουρά για να δουν τον μεγάλο Μάγο της διπλωματίας, αποσύρθηκαν και ο πρωθυπουργός επιστρέφει με άδεια χέρια στην Αθήνα.




Τώρα που έλυσε το θέμα με τον αγωγό, μπορεί απερίσπαστος να ασχοληθεί με την σωτηρία της Ελλάδας.
Δεν ήταν απαραίτητο αυτές τις ημέρες να βρίσκεται στην Ευρώπη και να επιχειρεί να πείσει τους ηγέτες για τα δίκαια της χώρας.
Θεώρησε καλύτερο να βρίσκεται στο Λένινγκραντ εκνευρίζοντας ακόμη περισσότερο Ευρωπαίους και Αμερικανούς…


Οκ, η βόλτα τέλειωσε και η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ, δύο ημέρες πριν τις κρίσιμες συνεδριάσεις στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής. Άραγε έχει μείνει καθόλου σοβαρότητα για να βρεθεί λύση ή μήπως η κρυφή ατζέντα της χρεοκοπίας είναι τελικά πραγματική;
Αν θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό της πεντάμηνης διακυβέρνησης της αριστεράς, και χωρίς να έχουμε πάρει τα στοιχεία από τους… εχθρούς της επανάστασης θα λέγαμε τα εξής:
Μέσα σε πέντε μήνες έχουν φύγει από τις τράπεζες περί τα 35 δις ευρώ. Χθες μόνο έφυγε 1,5 δις ευρώ και οι εντολές για τη Δευτέρα είναι τέτοιες που είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν οι τράπεζες ή αν θα… ανοίξουν.
Επίσης, το Χρηματιστήριο δεν υπάρχει, σε 3-4 συνεδριάσεις χάθηκαν 7-8 δις κεφαλαιοποίηση και μόνο όσοι ήξεραν τα «παιχνίδια» θα κέρδισαν εκατομμύρια.
Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό ή από την αποεπένδυση μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων. Τεράστιος είναι ο αριθμός των νέων ανέργων και κρύβεται μόνο πίσω από τις προσλήψεις για το καλοκαίρι σε τουριστικές περιοχές.
Έχουν χαθεί τεράστια ποσά και από ομόλογα και γενικά η επιστροφή στην ύφεση από την ανάπτυξη έχει κοστίσει τα μάλα στη χώρα.
Βεβαίως, για όλα αυτά η κυβέρνηση βλέπει απλά σχέδιο συνωμοσίας ντόπιων και ξένων δυνάμεων που θέλουν να τη ρίξουν. Βολική δικαιολογία ανίκανων που έχουν χάσει τη μπάλα. Όπως βολικό είναι να σου λέει η ΤτΕ ότι έφυγαν 30 δις ευρώ κι εσύ να βγάζεις ανακοίνωση λέγοντας ότι κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική σκηνή και την οικονομία.
Η καταστροφή, όμως, φαίνεται κι από άλλα σημάδια. Όταν π.χ θέτεις στους Ευρωπαίους θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους και την ίδια στιγμή χειροκροτείς την Ζωή Κωνσταντοπούλου που λέει ότι το χρέος είναι επονείδιστο κι ότι οι Γερμανοί μας χρωστούν 350 δις ευρώ, ε, τότε έχει χαθεί και η σοβαρότητα.
Γιατί δεν μπορεί να θέτεις θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους και την ίδια ώρα να αποθεώνεις εκείνον τον απίθανο που κυκλοφορεί ξυπόλυτος στη Βουλή κι έκανε τις «έρευνες» για το πόσα και σε ποιους χρωστά η Ελλάδα.
Όμως, ο Τσίπρας μπορεί να τα κάνει όλα αυτά χωρίς αιδώ. Τα ψέματα όμως τελειώνουν.
Η Ρόδος πέρασε, έρχεται το πήδημα και ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει. Θα καταστρέψει τη χώρα για να μην τα σπάσει με τα αριστερά γκρουπούσκουλα ή θα σώσει την Ελλάδα με μια συμφωνία και θα έρθει να αποκεφαλίσει τους ακραίους, τους παλαβούς και τις ψυχοπαθείς;
Είναι πράγματι δύσκολη απόφαση κι αν δεν έχεις τα πολιτικά κότσια να το κάνεις, τι κάνεις;
Ζητάς παράταση κι έχει ο… θεός της Ελλάδας. Κάπως έτσι θα το πάει ο Τσίπρας μέχρι τη Δευτέρα αλλά μην είστε σίγουροι για τη λύτρωση.
Είτε η ρήξη θα επισφραγιστεί είτε θα δοθεί μια εξάμηνη παράταση – ανάσα για την κυβέρνηση. Και μόνο γι’ αυτήν διότι η οικονομία θα συνεχίσει να βουλιάζει στην αβεβαιότητα.
Το λέμε ξεκάθαρα: Η παράταση του μνημονίου χωρίς ξεκάθαρη, ενιαία και αδιαίρετη λύση θα είναι καταστροφική. Λιγότερο από μια χρεοκοπία αλλά ιδιαίτερα επιβλαβής.
Όμως, θα τολμήσουμε να κάνουμε και μια πρόβλεψη: Οι πολιτικές εξελίξεις που έρχονται θα μας εκπλήξουν με την ορμή τους και με τις ανατροπές που θα γίνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου