10.6.15

Τα ευτράπελα της λαθρομετανάστευσης…



Μπορεί η κατάσταση στα νησιά μας να έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις δεκάδες χιλιάδες των λαθρομεταναστών, που τα έχουν κατακλύσει, όμως δεν είναι όλα μαύρα.
Σε κάποιους, η λαοθάλασσα των «προσφύγων» είναι ευλογία, και μάλιστα αποτελεί ευκαιρία για πλουτισμό.

 
Περιμένοντας τη σειρά τους...

Όπως π.χ. για μια ιερόδουλη της Μυτιλήνης, η οποία είδε τις δουλειές της ξαφνικά να ανθίζουν, αφού, όπως διαβάζω, εκατοντάδες είναι καθημερινά οι πελάτες, κυρίως νταβραντισμένοι νεαροί Μεσανατολίτες, που κάνουν ουρές έξω από το «σπίτι» της προκειμένου να εξυπηρετηθούν…




Αν πρόκειται για εξυπηρέτηση με βάση το «οθωμανικό δίκαιο» ή όχι, δεν έχει ξεκαθαριστεί, πάντως η κυρία τους έχει βοηθήσει τα μάλα στο  να ξεθολώσουν, και να συνέλθουν από το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς.
Πριν από μερικέ μέρες όμως, ακόμη και η πρόθυμη αυτή ιέρεια του έρωτα απαύδησε και σήκωσε ψηλά τα χέρια ζητώντας ενισχύσεις.
Όχι από κάποια άλλη συνάδελφο, ούτε καν από την κα Τασία, που ειδικεύεται στην εξυπηρέτηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά από την αστυνομία!
Έτσι ακριβώς.
Κι αυτό διότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, με τις ουρές των βαρβάτων καμηλιέρηδων να μην τελειώνουν, εν αντιθέσει με τα προφυλακτικά, που εξαντλούνται με ταχύτητα φωτός, ενώ οι νέες παραγγελίες ακόμη να φτάσουν.
Έτσι, η «κοπέλα», αφού είδε και αποείδε, και συμπαράσταση δεν βρήκε, κάλεσε εξαντλημένη το τοπικό αστυνομικό τμήμα μπας κα μπει μια τάξη στις ανεξέλεγκτες ορμόνες που βρίσκονται στα ύψη στο νησί.
Διότι αν κατάλαβα καλά, οι ξαναμμένοι πρόσφυγες δεν άντεξαν τις ώρες της αναμονής και μπούκαραν μέσα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όπως όπως, ακόμη και στα όρθια… ακόμη και από τον υπερήλικα βοηθό της κοπέλας!
Τέτοια ζήτηση ούτε οι ξαπλώστρες στη Ψαρού της Μυκόνου δεν έχουν…
Δεν ξέρω αν το έλυσε τελικά το πρόβλημα η αστυνομία, πάντως όπως ακούγεται η εν λόγω κυρία την έκανε από το νησί νύχτα,  και μάλιστα … κουτσαίνοντας!
Όπως και να έχει, υπάρχει πολλή έμπρακτη αγάπη στα νησιά μας αυτό διάστημα.

Strange Attractor

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου