7.6.15

Ζήτω οι αφισοκολλητές!



Χρόνια το λέω αλλά ποιος με ακούει;
Από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, τις πιο πετυχημένες καριέρες στην Ελλάδα τις κάνουν οι κομματόσκυλοι, και δη οι αφισοκολλητές.




Καριέρες στη πούδρα, μέσα από παραγοντισμούς, ζυμώσεις, διαδρομισμούς, γλειψίματα, και όλα αυτά τα απαραίτητα που απαρτίζουν μια σύγχρονη πολιτική και άρα επαγγελματική ανέλιξη.
Και το κυριότερο; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ!
Αυτές είναι για τους χαχόλους που απλά ψηφίζουν...



Όχι ότι οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, συνδικαλιστές κλπ που στο τέλος καταλήγουν υπουργοί, έχουν κάνει πραγματικές σπουδές… Μη τρελαθούμε.
Όλα είναι μαϊμουδιές, με στόχο τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους, ώστε να εντυπωσιάζονται οι Μαμελούκοι ψηφοφόροι.
Σιγά μην σπούδασε κανονικά ο ΓΑΠ, ή ο Κωστάκης ο κουρασμένος, ή ο Αλέξης.
Που να βρουν χρόνο από την φουλ τάιμ ενασχόλησή τους με την σωτηρία της χώρας;
Για τον τελευταίο, που πήρε το πτυχίο του μόνο σε δέκα χρόνια, τι να πει κανείς; Όπως άλλωστε είπε και ο καθηγητής κ. Βερέμης, σπάνια πατούσε στο Πολυτεχνείο. Έχει όμως και μεταπτυχιακό, λένε, από την Γερμανία!
Τώρα σε ποια γλώσσα το πήρε είναι δευτερεύον ζήτημα… και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα ήθελα πολύ να μας ενημερώσει.
Εν πάση περιπτώσει, οι πρωτοκλασάτοι πολιτικάντηδες της Ελλάδας, μαζί με τους βαστάζους τους, συμβούλους, κλπ μέχρι τώρα κρατούσαν τα προσχήματα, και δήλωναν επιστήμονες. Ακόμη και ο συγκαμένος νομίζω…
Χώρια που ο καθένας τους γνώριζε από τρεις τουλάχιστον γλώσσες (στα χαρτιά).
Και αυτή τη γλωσσομάθεια την είδαμε στον Αλέξη, και πιο πρόσφατα στην βουλευτίνα της καρδιάς μας στη Ραχήλ, αλλά και στην άλλη με τον Κλάους Μάους (χώρια στον συγκαμένο).
Όλα αυτά όμως μέχρι χθες.
Δηλαδή μέχρι την 25η Ιανουαρίου του 2015, οπότε και στην εξουσία ανέβηκε επιτέλους η ελπίδα, μέσω της άφθαρτης συριζοπαρέας του Πρώτη Φορά Αριστερά.
Η οποία παρέα, όρισε ως αρμόδιο για τα ζητήματα της παιδείας τον καθηγητή Μπαλτά, έτσι ώστε να την αποτελειώσει μια και έξω (με μπαλτιές που θα έλεγε κι ο διάσημος πλέον snakehunter των Σερρών).
Και γιατί παρακαλώ; Μα για να έρθει και να στηρίξει το δεύτερο σκέλος της συριζέικης επανάστασης, η οποία ήρθε να ανατρέψει και τις παλιές κακές συνήθειες των μαϊμού πτυχίων και πιστοποιητικών.
Τα οποία πλέον δεν χρειάζονται καν, για να κάνει κανείς καριέρα εις υγείαν των φορολογουμένων.
Πως; Παρακάμπτοντας την λογική που ήθελε οι σύμβουλοι των υπουργών να είναι ειδικοί επιστήμονες, και ανοίγοντας πλέον αυτού του είδους τις θέσεις (ελίτ) απασχόλησης στους στόκους. Ή τουλάχιστον στους απλούς αποφοίτους  λυκείων.
Όπως λέμε εμπειροτεχνίτες.
Οι οποίοι θα συμβουλεύουν με την τεχνογνωσία τους(!) εμπειρικά μάλλον τους υπουργούς.
Ποια διδακτορικά και ποια Μάστερ…
Εδώ θυμήθηκα ένα παιδικό μου φίλο που όταν στα 25 μας μαλώναμε για τα πολιτικά, στην ερώτησή του για το που τα ξέρω εγώ όλα αυτά που του «τσαμπουνάω», του πέταξα ένα «μα εγώ έχω Μάστερ…».
Η απάντησή του που μ’ έστειλε αδιάβαστο ήταν… «Ε, και; Εγώ έχω Ούνο… Το δικό σου πόσα άλογα βγάζει»;
Έναν άλλο κάποτε, που προσπαθούσα να πείσω, του είπα πως αυτά που έλεγα τα είχε πει ο Μαρκούζε. Τι λέτε να μου απάντησε;
«Σιγά ρε… και πόσα βγάζει αυτός τον μήνα»;



Εκεί είμαστε λοιπόν και πάλι, με τον Σύριζα που επιλέξαμε, αφού όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, είναι πάρα πολλοί σήμερα οι ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες στα γραφεία υπουργών (ειδικά των Οικονομικών), που ΔΕΝ κατέχουν κάποιο πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, και που απαξάπαντες διορίστηκαν πρόσφατα και μαζικά.
Πρόκειται για κομματόσκυλα της Κουμουνδούρου, που ο Σύριζας επιβραβεύει για τους αγώνες τους, και για τις αφισοκολλήσεις τους!
Μιλάμε για άτομα σαν τον περίφημο Τσε Ντουντούκα, που όπου και να πήγαινε η Ζωζώ την συνόδευε κουβαλώντας επ’ ώμου το μεγάφωνό της. Δεν ξέρω τι απέγινε ο συγκεκριμένος, αλλά αν πιστέψω κάποιες κακόβουλες φήμες που ακούω εδώ κι εκεί, τον προορίζουν για επίτιμο πρέσβη μας στο Καράκας… μπορεί και στη Λουσάκα τώρα που ανοίξαμε παρτίδες με τη Ζάμπια.
Πάντως για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όπως γράφει η εφημερίδα, οι εν λόγω διορισμοί δεν έγιναν από τους ίδιους τους υπουργούς στους οποίους ορίστηκαν (με το στανιό) σύμβουλοι οι συγκεκριμένοι αγράμματοι, αλλά μετά από πιέσεις του κόμματος!
Πέφτω από τα σύννεφα…
Μάλιστα, όλες οι τοποθετήσεις των στόκων έγιναν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μεταξύ 16 Απριλίου και 19 Μαίου.
Γενικό συμπέρασμα; Τέλος στη δικτατορία των πτυχίων.
Ο καθένας μπορεί να ζήσει το όνειρο, όντας μπουμπούνας ή σκέτο στούρνος.
Αρκεί να γνωρίζει από μπατανόβουρτσα…

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια το λέω.25.000 θέσεις αλλάζουν κώλο,όταν αλλάζει η κυβέρνηση.''Κυβέρνηση''!!Λέμε τώρα!!!!!!!!Ντεμέκ.Έστω και ανορθόγραφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή