16.6.15

Οι πσαικαζμένοι τσιπροφύλακες!



Πολύ πριν γίνει ο Σύριζας κυβέρνηση, εγώ ο ερασιτέχνης σχολιαστής της πολιτικής μας ζωής είχα καταλάβει και έγραφα για το χάος που θα μας τυλίξει σαν πέπλο, αν ο μη γένοιτο κυβερνήσει ποτέ ο Αλέξης.
Δυστυχώς όμως ο  Αλέξης όντως μας κυβερνάει, και το χάος είναι πλέον παντού φανερό και διάχυτο.




Και ευτυχώς το αντιλαμβάνονται (έστω αργά) ακόμη και οι ίδιοι οι ζαλισμένοι συμπολίτες μας που ψήφισαν Σύριζα, παρασυρμένοι από τις πομφόλυγές του.
Όλοι αυτοί οι ευκολόπιστοι που πίστεψαν δηλαδή στα περί σκισίματος του μνημονίου, και στις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες του Δρα Μπαρουφάκη…



Οι μόνοι πλέον σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του μπάχαλου είναι κάποιοι αμετανόητοι δραχμολάγνοι, λαθρολάγνοι, εθνικοσοσιαλιστές, και ντεμέκ κομμουνιστές των διάφορων συνιστωσών που απαρτίζουν τον Σύριζα, και περιέργως οι… ψεκασμένοι των Αν. Ελ.
Αυτοί οι τελευταίοι είναι που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο, δίνουν τις περισσότερες (διαδικτυακές και όχι μόνο) μάχες, και γενικά αποτελούν την «σωματοφυλακή» ή την «επαναστατική φρουρά»  της «Πρώτη Φορά Αριστερά» κυβέρνησης. Τσιπροφύλακες δηλαδή!
Είναι δυνατόν; Και όμως είναι.
Βασιλικότεροι του βασιλέως και αριστερότεροι του… Στρατούλη!
Σε ένα πάντρεμα εθνικολαϊκιστικού παραληρήματος με το αναχρονιστικό ξεπερασμένο αριστερό αφήγημα του αμετανόητου σταλινισμού.
Μια σουρεαλιστική κατάσταση δηλαδή, που αν συνεχίσει έτσι σε λίγο θα βλέπουμε τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν αντάρτικα, με τον υπουργό Άμυνας ντυμένο τσολιά (η μόνη στολή που δεν φόρεσε ακόμη, ίσως διότι δεν βρίσκει καλσόν στα μέτρα του)!
Και όλα αυτά την ώρα που η οικονομία διαλύεται, και πάμε σούμπιτο για δραχμή και … λαχανίδες Αιγύπτου.
Και γιατί τόσος φανατισμός των εθνικιστών ψεκασμένων υπέρ των δήθεν κομμουνιστών του Σύριζα;
Γιατί; Διότι ξέρουν πολύ καλά πως αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, τετέλεσται και το όνειρο που ζουν εδώ και πέντε μήνες.
Φοβούνται προφανώς μη χάσουν τις πάμπολλες θέσεις που έχουν δοθεί σε στελέχη τους στη κρατική νομενκλατούρα, και τα διάφορα οφίτσια και προνόμια που απολαμβάνουν ως δεκανίκι των «κομμουνιστών».
Φοβούνται δηλαδή μη τυχόν και επανέλθουν στην ανυποληψία, και στα κάτω του 3% ποσοστά που απολάμβαναν μέχρι πρότινος.

Οπότε, προκειμένου να κρατήσουν αυτά τα τριτεύοντα οφέλη, κάνουν την πάπια στο μπάχαλο που εκτυλίσσεται, κλείνουν τα μάτια στην αθρόα λαθρομετανάστευση που καταστρέφει τον τουρισμό αλλά και τον ιστό της χώρας, και γενικά έχουν βάψει τις κόκκινες γραμμές που διαφήμιζαν  προεκλογικά… σε ροζ.
Ακόμη και για τους «πσαικαζμούς» έπαψαν να διαμαρτύρονται!
Αλλά τι να περιμένει κανείς από … Χαϊκάληδες;
Μέχρι και η Ραχήλ τους είχε καταλάβει προ πολλού και την έκανε… Μέχρι και η Ραχήλ! Φανταστείτε…
Τώρα όσον αφορά στις εξελίξεις στην οικονομία και στις δήθεν διαπραγματεύσεις που γίνονται, διάβασα και το σενάριο που κυκλοφορεί, και που υιοθετεί λένε ακόμη και ο Σαμαράς.
Ότι τελικά οι συριζαίοι είχαν σχέδιο εξ αρχής να μας πάνε στη δραχμή, εξ ου και όλη αυτή γκραν γκινιόλ κατάσταση που ζούμε πέντε μήνες τώρα.
Λάθος! Για να ισχύει κάτι τέτοιο, προϋποθέτει οργάνωση, και αν μη τι άλλο συγκροτημένες απόψεις, νηφάλια σκέψη, μεθοδικότητα, σχεδιασμό, εχεμύθεια, κλπ κλπ.
Θεωρεί κανείς ότι το ρεμπέτ ασκέρ που μας κυβερνά, αυτοί οι «κατσαπλιάδες» που δεν ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν, είναι ικανοί να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σύνθετο σχέδιο;
Με ποιον; Με τον Φλαμπουράρη (ή με τον Κουράκη);
Από και κλείεται…
Τώρα βέβαια, αν το ήθελαν εξ αρχής, και αν τυχόν τους βγει από σπόντα, είναι άλλο θέμα…

Strange Attractor




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου