29.6.15

Ο Χρυσόγονος είδε το φως;

Ή απλά σπεύδει να αποστασιοποιηθεί από το τσίρκο του Σύριζα, πριν αρχίσουν να ανεβοκατεβαίνουν τα ελικόπτερα;


Ακούω ελικόπτερα...

Ναι, ο μπον βιβέρ ευρωβουλευτής του Σύριζα, ο Χρυσόγονος, αυτός που πριν από μερικές μέρες είχε προτείνει να γίνονται ντου στα σπίτια των πολιτών, «εκτός κοινοβουλευτικών πλαισίων», ώστε το κράτος να μαζέψει τα 55 δις που έχουν κρυφτεί σε μπαούλα, κατσαρόλες, και απορροφητήρες, τώρα τα βάζει με τον Τσίπρα!
Σύμφωνα λοιπόν με το Πρώτο Θέμα…


Η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή - λάβρο προς τον πρωθυπουργό δημοσιοποιεί σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
Ο κύριος Χρυσόγονος βάλλει κατά του πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι η επιστολή εστάλη στον Αλέξη Τσίπρα από τις 19 Μαρτίου, χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση!
Εξηγεί ότι στην επιστολή αυτή είχε ξεκαθαρίσει την άποψή του για την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, για τους κινδύνους που πιθανόν να αντιμετώπιζε (και που επαληθεύτηκαν), εφόσον τα πράγματα έφταναν σε αδιέξοδο και πού οδηγεί η ρήξη με τους δανειστές.
Ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με ανάρτηση στο ιστολόγιό του πως «με μεγάλη λύπη» υποχρεώνεται να δώσει την επιστολή εκείνη στη δημοσιότητα, καθώς πιστεύει πως ο πρωθυπουργός με την τακτική και τις αποφάσεις του μετατρέπει την Ελλάδα σε κάτι «ελαφρώς χειρότερο από την Ζιμπάμπουε», όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ο κύριος Χρυσόγονος, στο εισαγωγικό σημείωμα που γράφτηκε σήμερα και συνοδεύει την επιστολή ξεχωρίζει τα πιο σημαντικά αποσπάσματα και αναφέρει πως η επιλογή της ρήξης «είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους».
Η επιστολή ξεκινά με την επισήμανση ότι είναι πλέον σαφές (ήταν, στις 19 Μαρτίου που γράφτηκε το κείμενο) πως η ρητορική του προγράμματος της Θεσσαλονίκης «βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα».
Η "λύση" της παύσης πληρωμών και της εξόδου από την ευρωζώνη, «κατ΄ουσία δεν υφίσταται», σημειώνει επίσης ο Κώστας Χρυσόγονος και εξηγεί πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα ήταν αντιμέτωπη, λόγω του χρέους της, «με τον πλανήτη ολόκληρο».
«Το χειρότερο είναι όμως ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να μας επιβληθούν από τα κράτη κάθε είδους οικονομικά και άλλα αντίποινα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε» είναι η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποιεί ο ευρωβουλευτής.
Κατόπιν, στην μακροσκελέστατη και αναλυτική επιστολή του ο Κώστας Χρυσόγονος, εξηγεί γιατί αυτό που κάποιοι προκρίνουν ως λύση, δηλαδή την εκτύπωση της δραχμής ως νέο νόμισμα, είναι ανέφικτο και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα, ενώ ακολούθως αναπτύσσεται η συλλογιστική βάσει της οποίας θα μπορούσε να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
«Για τους προσεχείς δύο ή τρεις μήνες και έως τη σύναψη κάποιας συμφωνίας με τους δανειστές θα ήταν σκόπιμο να κρατηθούν από την πλευρά μας χαμηλοί τόνοι, μεταξύ άλλων και στο θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε. Από το καλοκαίρι και μετά θα έχουμε κάθε δυνατότητα για επαναφορά όλων των ζητημάτων προς κάθε κατεύθυνση» καταλήγει ο κύριος Χρυσόγονος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Χρυσόγονου  εδώ.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου