7.6.15

«Εγκληματική οργάνωση»…



Τι να πρωτοθυμηθείς από την (προ)χθεσινή παράσταση που έστησε το δίδυμο της συμφοράς. Ο ανεπαρκής ολετήρας της χώρας και ο ψεκασμένος προκλητικός γυρολόγος της πολιτικής.
Να θυμηθείς τον Καμμένο να προκαλεί με σεξιστικού περιεχομένου χαρακτηρισμούς και προκλητικά σχόλια;

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ


Να θυμηθείς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που όλο και πιο χαμηλά τα σκαλιά της αναξιοπρέπειας βαδίζει;
Να σκεφτείς ότι όλο αυτό το σόου στήθηκε απλά και μόνο για να κάνει ο Τσίπρας το κομμάτι του και να χειροκροτηθεί χωρίς κανένα λόγο;
Μια «σούπα», μια βλακωδέστατη και άνευ ουσίας «ενημέρωση» των κομμάτων και του ελληνικού λαού για τη διαπραγμάτευση ήταν όλο αυτό ή μήπως η αφορμή για να επιβεβαιώσει ο Τσίπρας ότι πάμε σε συμφωνία με τραγικούς όρους;



Και τα δύο μαζί είναι: Και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτό το κακοστημένο σόου και ο Τσίπρας ως αρχηγός του μπουλουκιού ήθελε να προετοιμάσει όλους μας για το επερχόμενο Μνημόνιο το οποίο θα ονομάζεται… συμφωνία.
Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει μόλις διαβάσαμε για τους σκληρούς όρους που επέβαλαν οι δανειστές.
Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ και για το ρεύμα στο 23% λέμε το οποίο από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε.
Μας πώς να το αποδεχθεί αφού ουσιαστικά ήταν στημένο και σε συνεννόηση με τον Γιούνκερ; Η γνωστή ιστορία με την καλύβα του Χότζα που τη γεμίζει με ζώα, κανείς δεν αντέχει να ζει εκεί και μόλις βγάζει ένα – δύο αμέσως ο κόσμος χαίρεται γιατί έχει… ευρυχωρία.
Από την αρχή σας το είχαμε πει: Θα ανακοινώσουν πολλά σκληρά μέτρα, τόσο σκληρά που δεν μπορεί να τα δεχθεί ούτε ο ίδιος ο… Σόιμπλε. Και στη συνέχεια θα το παίξουν «θιγμένοι», «εξοργισμένοι», «αδιάλλακτοι», θα ζητήσουν αλλαγές, θα υποχωρήσει η άλλη πλευρά και θα κλείσουν την συμφωνία.
Έτσι και με το «πακέτο Γιούνκερ». Πέταξαν το ΕΚΑΣ και τους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ, θα τα… πάρει πίσω η τρόικα και τότε ο μεγάλος μαχητής Τσίπρας θα βγει και θα πει ότι νικήσαμε γιατί γλιτώσαμε τόσο σκληρά μέτρα. Βεβαίως θα έχει βάλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο το οποίο σε πρώτη φάση (μέχρι το φθινόπωρο που θα ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων) θα περιλαμβάνει φόρους – σοκ, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ΦΠΑ – φωτιά για χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Τους καλοσωρίζουμε στην... παράταξη των μνημονιακών.
Καυχήθηκε ο Τσίπρας ότι παίρνει λεφτά από τους μεσαίους και τους πλούσιους. Δηλαδή ποιους θεωρεί εύπορους ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όσους δουλεύουν σαν σκυλιά για να έχουν μια καλύτερη ζωή. Θα τους ξεζουμίσει για να πληρώνει τους τεμπέληδες της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες με τους «πελάτες» του Κατρούγκαλου;
Θα πληρώσει ο εργαζόμενος με μισθό που τα δηλώνει όλα για να γλιτώσουν τα λαμόγια;
Ο Τσίπρας δεν έλεγε ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή κι από εκεί θα φέρει έσοδα;
Ο Νικολούδης δεν έλεγε ότι θα φέρει 5 δις ευρώ από διάφορες λίστες; Που είναι αυτά τα λεφτά; Πουθενά και ο εύκολος τρόπος είναι η φοροκαταιγίδα.
Θα βάλει έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις, καυχιέται. Μα με την κρίση που υπάρχει ελάχιστες είναι αυτές με κέρδη και όσες έμειναν θα κάνουν απολύσεις προκειμένου να καλύψουν τη χασούρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό γιατί; Για να μην πειραχτεί η ιερή αγελάδα του δημοσίου αλλά να τσακίσουν για άλλη μια φορά τον ιδιωτικό τομέα; Άθλιοι κρατιστές, ξιπασμένοι ψεύτες που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και τώρα ετοιμάζονται για το «κόλπο γκρόσο».
To μόνο που σκέπτονται είναι πώς θα κερδίσουν χρόνο στις καρέκλες τους.
Εντάξει. Από αυτά που είπε χθες ο Τσίπρας καταλάβαμε ότι θα έχουμε σύντομα συμφωνία.
Ένα νέο μνημόνιο το οποίο θα είναι τρομακτικό μπροστά στο mail Χαρδούβελη. Κι η πρώτη φορά αριστερά θα το υπογράψει χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Και θα περάσει και από τη Βουλή.
Είδατε μόνο τον άθλιο Καμμένο να λέει ότι δεν έγινε και τίποτε με τον ΦΠΑ στα νησιά όταν το πρωί έλεγε ότι δεν περνάει τέτοιο μέτρο. Βλέπετε τους «διαφωνούντες» και ψευτοεπαναστάτες να μαζεύονται στο καβούκι τους και να μπαίνουν στο μαντρί. Θα ψηφίσουν λοιπόν, άντε να φύγουν του Τσίπρα 3-4 δεν έγινε και τίποτε.
Θα έρθει το φθινόπωρο, θα «σφίξουν τα γάλατα», θα ξεκινήσει να έρχεται ο λογαριασμός στους πολίτες. Σ’ αυτούς τους πολίτες που τους έλεγαν να μην πληρώνουν φόρους.
Που τους έλεγαν να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
Που τους υποσχέθηκαν ελαφρύνσεις.
Που υποσχέθηκαν 300 χιλ. θέσεις εργασίας, 12η σύνταξη και κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ.
Κι όταν οι Έλληνες, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, αρχίσουν να πληρώνουν ή να προσχωρούν στο «κίνημα δεν πληρώνω» τότε θα γεμίσουν ξανά οι πλατείες.
Τότε θα γεμίσουν οι δρόμοι και οι κινητοποιήσεις θα φουσκώσουν μαζί με τη λαϊκή οργή.
Τότε θα δει ο Τσίπρας πόσα απίδια έχει ο σάκος.
Η (προ)χθεσινή παράσταση στη Βουλή ήταν η επισφράγιση της πολιτικής αθλιότητας της αριστεράς.
Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει αυτή η «εγκληματική οργάνωση» του ΣΥΡΙΖΑ, όμως για ένα είμαστε σίγουροι η πρώτη φορά αριστερά θα είναι και η τελευταία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου