25.7.15

Στη χλεύη των Ελλήνων…



Έχω υπερασπιστεί δημοσίως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο παρελθόν απέναντι σε σεξιστικές επιθέσεις που δεχόταν.
Σήμερα θέλω να γράψω ότι η θητεία της στο υψηλό αξίωμα της Προέδρου της Βουλής αποτελεί αρνητικό πρότυπο για τις γυναίκες και δυσφημεί τον αγώνα τους για ισότιμη συμμετοχή και σεβασμό στη δημόσια ζωή.




Η κα Κωνσταντοπούλου κακοποιεί τον θεσμικό ρόλο που της έχει ανατεθεί και καταχράται τη θέση την οποία έχει.
Προσβάλλει ευθέως, χωρίς να παραιτείται, το σώμα του οποίου προΐσταται (εφόσον λέει ότι νομοθετεί υπό το κράτος εκβιασμού και καθ΄ υπαγόρευσιν ξένων κυβερνήσεων), τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τους συναδέλφους της βουλευτές και το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο έχει ορκιστεί να διαφυλάττει…


Η παρουσία της στην έδρα όταν συνεδριάζει η Βουλή δημιουργεί ένα αίσθημα ασφυξίας ακόμη και στους πολίτες που παρακολουθούν από μακριά.
Στον χώρο όπου κατ’ εξοχήν πρέπει να αναπτύσσεται ελεύθερα ο διάλογος, καιροφυλακτεί ώστε ανά πάσα στιγμή, με έπαρση, αυταρέσκεια και αυταρχισμό, να παρεμβληθεί, να σχολιάσει, να ειρωνευθεί, να κατακεραυνώσει, να πιάσει τους ομιλητές από τον λαιμό. (Η διαφορά φαίνεται όταν προεδρεύει οποιοσδήποτε άλλος).
Υποτίθεται ότι τηρεί απαρεγκλίτως τους νόμους και τον κανονισμό της Βουλής αλλά τους μεταχειρίζεται αυθαίρετα, με ιδιοτροπίες, προς δικό της προσωπικό και(παλαιότερα) κομματικό όφελος. Τους υποτάσσει σε δικές της σκοπιμότητες ενώ χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Η ίδια επιτρέπει στον εαυτό της να καταστρατηγεί τον κανονισμό, ενώ τον κραδαίνει προς οποιονδήποτε άλλον. Εγκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σεξισμό αλλά επικροτεί βουλευτίνα από το κόμμα της που ζητάει τον λόγο από άλλον βουλευτή επειδή νόμιζε ότι «φοράει πανταλόνια». Επιτιμά και ειρωνεύεται πολιτικούς της αντιπάλους για υπέρβαση στον χρόνο ομιλίας τους, αλλά καταχράται η ίδια τον χρόνο, χωρίς ενδοιασμούς, όταν πρόκειται για τον εαυτό της.
Καθυστερεί συστηματικά, με δική της ευθύνη, την έναρξη πλήθους συνεδριάσεων εξ αιτίας δικών της προτεραιοτήτων ενώ μέμφεται όσους δεν είναι συνεπείς. Περιφρονεί αποφάσεις οργάνων του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης και αδιαφορεί για το κρίσιμο συμφέρον της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει δικούς της προσωπικούς σχεδιασμούς.
Προσβάλλει, εκφοβίζει και απειλεί, καταχρώμενη τη θέση της, εργαζομένους (δημοσιογράφους και αστυνομικούς) που κάνουν απλώς, και καλά, τη δουλειά τους ενώ έχει μετατρέψει, με αδιαφανείς διαδικασίες, το κανάλι της Βουλής σε μέσο προσωπικής προβολής της και προβολής των απόψεων που ενστερνίζεται με αποκλεισμό όλων των υπολοίπων.
Τα πτυχία που διαθέτει πιστοποιούν ότι έχει μόρφωση η οποία, ωστόσο, δεν της επιτρέπει να κρίνει πότε μία επιτροπή είναι έγκυρη και πότε τα μέλη της στοιχειωδώς επαρκή για να φέρουν σε πέρας οποιοδήποτε σοβαρό έργο όπως αρμόζει στο έργο ενός κοινοβουλίου. Ούτε την αποτρέπουν από το να επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία που δημιουργεί, κοινοτοπίες εκθέσεων ιδεών, κενολογίες και συνθήματα (π.χ., επονείδιστο, παράνομο, απεχθές, αθέμιτο χρέος, εκβιαστές εταίροι, κ.λπ.) τα οποία έχουν ως στόχο, ως τέτοια που είναι, όχι να ενημερώσουν, να τεκμηριώσουν ή να διαφωτίσουν αλλά να επιβάλουν, με τη συνεχή επανάληψη, με πλύση εγκεφάλου, μία συγκεκριμένη οπτική η οποία μάλιστα συγκρούεται ευθέως με αυτή που το κόμμα της και η Βουλή έχει επιλέξει.
Παρότι την έχουν «αδειάσει», κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ο πρωθυπουργός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός της, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, όχι μία φορά αλλά επανειλημμένα, δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ή να καταγγείλει αθέμιτη προς το πρόσωπό της μεταχείριση.
Αντίθετα, παρά τις προσβολές, εξακολουθεί αμέριμνα να συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά επικροτώντας και χειροκροτώντας μάλιστα αυτούς που καταγγέλλει.
Η κα Κωνσταντοπούλου έχει παραδώσει τον εαυτό της και την υψηλή θέση που κατέχει στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών κι αυτό αποτελεί ένα πολύ κακό προηγούμενο που πρέπει ειδικά οι γυναίκες να παρακάμψουν.

Βάσω Κιντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου