5.7.15

Το σχέδιο Αρμαγεδδών για την Ελλάδα…



Μια μεγάλη αποκάλυψη με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων θα σας κάνει το Antinews για να καταλάβετε τι περιμένει την Ελλάδα και όλους μας τη Δευτέρα, αν το δημοψήφισμα βγάλει «όχι» αλλά και τι θα σημάνει η επικράτηση του «ναι». Λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των καλπών δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν.
Πρόκειται για την αλήθεια που πρέπει να δούμε όλοι κατάματα και να μην μείνουμε στα όσα μας σερβίρει ο πρωθυπουργός και οι αυλικοί του.




Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τη χώρα, που δεν κατάφερε να φέρει συμφωνία επί 5 μήνες μας υπόσχεται ότι σε 48 ώρες θα κάνει deal. Αυτός που βάζει την Ελλάδα σε περιπέτεια με το δημοψήφισμα, λέει ένα απίστευτο ψέμα στους Έλληνες. Ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε μετά την Κυριακή.
Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν βήμα – βήμα το σχέδιο που έχουν εκπονήσει συγκεκριμένοι οικονομολόγοι που έχουν σημαίνουσες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Και που έχουν προειδοποιήσει τον Τσίπρα για το τι θα συμβεί, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Θα πάει τη χώρα μέχρι… τη δραχμή...



Έχουμε και λέμε λοιπόν αν επικρατήσει το «όχι»:
Θα κάνει συμφωνία ο Τσίπρας σε 48 ώρες;
Είναι ψέμα τεραστίων διαστάσεων. Το δημοψήφισμα δεν έχει καμιά διαπραγματευτική ισχύ για τους δανειστές. Αντιθέτως, διαμηνύουν ότι ένα «όχι» απλά θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση για την Ελλάδα. Άλλωστε, ακόμη και πρόθυμοι να δηλώσουν οι ξένοι, δεν μπορούν να ψηφίσουν τα κοινοβούλιά τους μια συμφωνία. Επομένως, μόνο μια πολιτική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί, αν και εφόσον το θελήσουν οι εταίροι οι οποίοι όμως έχουν αποσύρει την πρότασή τους. Επομένως επί ποιας συμφωνίας θα γίνει το deal;
Τι θα γίνει αν οι δανειστές προχωρήσουν στη ρήξη;
Τότε τη Δευτέρα η ΕΚΤ θα κάνει τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσει για το ELA. Θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτήσει κούρεμα των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών. Για κάθε 10% κούρεμα οι τράπεζες πρέπει να βρουν 12 δις ευρώ. Με άδεια ταμεία και με μηδέν ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα καταρρεύσουν την ίδια στιγμή. Θα περάσουν στον έλεγχο του Ντράγκι, θα οριστούν άλλες διοικήσεις και οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα δικό τους αποκούμπι.
Θα κουρευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων;
Οι Financial Timesέβγαλαν ένα σενάριο για κούρεμα 30% για καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ. Ένα 30% κούρεμα στις καταθέσεις 120 δις που υπάρχουν στις τράπεζες, σημαίνει ότι κεφάλαια 36 δις θα φύγουν από τις τσέπες των Ελλήνων για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Οι κόποι μιας ζωής θα γίνουν θυσία λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης.
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την οικονομία;
Με κλειστές και χρεοκοπημένες τράπεζες σταματά η οικονομική δραστηριότητα. Μπαίνει λουκέτο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μένουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι ή άλλοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Δεν λειτουργεί τίποτε στην αγορά, δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές και εξαγωγές. Θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών αλλά και καυσίμων, παρά τις ψεύτικες δηλώσεις περί επάρκειας για έξι μήνες.
Τι θα κάνει η κυβέρνηση;
Με κλειστές τράπεζες δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να πάει στην εκτύπωση παράλληλου νομίσματος. Πρώτα θα «εισβάλλει» στις θυρίδες, θα πάρει 10 δις ευρώ και θα αρχίσει το τύπωμα. Δεν θα είναι Ραχηλιάρικα αλλά Αλεξανδρινά προς τιμήν του μεγάλου ηγέτη Τσίπρα. Τι σημαίνει παράλληλο νόμισμα; Θα είναι υποτιμημένο απίστευτα και μπορεί να φτάσει τις 1.000 μονάδες για κάθε ένα ευρώ. Ότι μείνει δηλαδή στις τράπεζες θα απαξιωθεί πλήρως και μόνον όσοι έχουν ευρώ θα κάνουν μαυραγοριστισμό. Εννοείται ότι μ’ αυτά τα χρήματα δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει εισαγόμενα προϊόντα, φάρμακα, κρέας, όσπρια, πατάτες που έρχονται από το εξωτερικό γιατί η Ελλάδα δεν έχει επάρκεια. Ούτε λόγος για αυτοκίνητα και άλλα είδη… πολυτελείας.
Θα βγούμε από την ΕΕ;
Δεν μπορούν να μας πετάξουν αλλά θα αναγκαστούμε να βγούμε μόνοι μας γιατί θα είναι αδύνατον να αντέξουμε ένα «σκληρό» νόμισμα όπως το ευρώ σε σχέση με το νέο νόμισμα. Αυτό σημαίνει αυτόματα απώλεια του ΕΣΠΑ, χάνονται οι επιδοτήσεις των αγροτών. Κλείνουν δομές για παιδάκια με ειδικές ανάγκες, για νοσοκομεία κ.λπ. που χρηματοδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια, σταματούν δημόσια έργα και απολύονται χιλιάδες που πληρώνονται με χρήμα από τις Βρυξέλλες.
Πώς θα είναι η Ελλάδα σε λίγους μήνες;
Θα είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Η Μικρασιατική Καταστροφή του 21ου αιώνα. Θα γίνουμε η Αλβανία του Χότζα που θα προσπαθεί να ορθοποδήσει με την ανθρωπιστική βοήθεια που θα μας στέλνουν από το εξωτερικό.
Και πώς θα κρατηθεί η χώρα έτσι;
Μόνο με ένα απολυταρχικό καθεστώς. Με μια Χούντα για να ακριβολογούμε. Θα είναι μια αριστερή Χούντα με επίφαση δημοκρατίας, τύπου Βενεζουέλα και Μαδούρο που λέει ότι δεν πειράζει να τρώμε και καμιά ζωοτροφή αν είναι να διώξουμε το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση θα δώσει μερικές… χιλιάδες από το νέο νόμισμα ως αύξηση σε στρατό και αστυνομία για να ελέγξει τα πλήθη και η χώρα θα γίνει η μπανανία της Ευρώπης. 




Στο σενάριο του «ναι»
Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τους ειδικούς αναφέρει ότι με το «ναι» η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιχειρήσει να φέρει τη συμφωνία Γιούνκερ στη Βουλή, παρ’ ότι αυτή αποσύρθηκε και ήδη ζητούνται κι άλλα μέτρα. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή δεν θα την αναγνωρίζει η Ευρώπη, οπότε επανέρχεται ξανά το σενάριο της ρήξης και όλα τα προηγούμενα.
Το σενάριο της προσωρινής συμφωνίας είναι αυτό που «παίζει» ώστε να απελευθερωθεί σιγά – σιγά ο ELA. Όμως, οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά από καιρό και με διαρκές capital control. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και όλοι οι απίθανοι τσαρλατάνοι. Με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με έναν νέο πρωθυπουργό που θα εμπιστεύονται οι ξένοι και θα μπορούν να συνομιλήσουν μαζί του, ίσως η χώρα πάρει κάποιο δρόμο. Δύσβατο αλλά τουλάχιστον θα είναι όρθια κι όχι στα… τέσσερα.
Αυτά είναι τα σενάρια τα οποία δεν είναι δικά μας, είναι ένα ολόκληρο πλάνο που έχει δοθεί και στον κ. Τσίπρα. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Ίσως είναι εντός της δικής του γραμμής. Δηλαδή της επιστροφής στη δραχμή και της επικράτησης του απολυταρχικού κράτους της Αριστεράς.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Έλληνες δεν είναι πια οι αμόρφωτοι του 1967. Δεν είναι οι βγαλμένοι από ένα Εμφύλιο, οι απομονωμένοι από τον κόσμο. Είναι μορφωμένοι, πολυταξιδεμένοι και με παγκόσμιους ορίζοντες. Θα αντιδράσουν. Και τότε δυστυχώς θα γίνει χαμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου