29.7.15

Αυτοί θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα;



Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάφερε να σκίσει τα μνημόνια, αλλά έβαλε τη χώρα στο πιο σκληρό και βάρβαρο μνημόνιο που είχε ποτέ να υλοποιήσει χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
Κυβέρνηση παιδική χαρά...

Ένα αρχιτεκτονικό έκτρωμα θα λέγαμε το οποίο αν και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ο Τσίπρας δεν διαθέτει τις ικανότητες να το εφαρμόσει. Και να τις διέθετε έχει ήδη δηλώσει πως δεν το πιστεύει. Άρα πως θα το υλοποιήσει;



Ωστόσο, η ανικανότητα εφαρμογής του μνημονίου δεν σταματάει στον κ. Τσίπρα αλλά αγκαλιάζει και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ομάδας του.
Για παράδειγμα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ένας βρεττανομαθής θεωρητικός του αναθεωρητικού μαρξισμού που πέρασε τα χρόνια του μελετώντας τις μετα-αναλύσεις των μαρξιστικών κειμένων. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής, προσπάθησε να δώσει και μαθήματα μαρξισμού στον Θανάση Παφίλη. Για εκεί, ίσως είναι καλός.
Στη συνέχεια, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, “πατέρας του Τσίπρα”. Ο άνθρωπος που πίνοντας το freddo cappuccino διέλυσε κάθε δυναμική πολιτικής ανάλυσης υποστηρίζοντας πως “σιγά μη δε κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι μόλις δουν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα” και το μόνο που περιτριγυρίζει στο μυαλό του είναι “ το weekend στην Αίγινα”, είναι δυνατόν να αντιληφθεί, έστω στο ελάχιστο, τι σηματοδοτεί το deadline στην υλοποίηση καθορισμένων στόχων του μνημονίου;
Ακόμη και ο μετριοπαθής Γιώργος Σταθάκης που προσπαθεί να συνδυάσει την επαναστατική (παλιός κνίτης και αυτός) ορολογία με την αναπτυξιακή προτεραιότητα, έχει να παρουσιάσει μηδενικό αποτέλεσμα, σε ένα υπουργείο, που όλοι οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι κλειδωμένοι στα συρτάρια του. Εξάλλου, όπως λένε και οι καλά γνωρίζοντες, “περισσότερο θα τον εντοπίσεις στα στέκια ανάμεσα στη Σκουφά και την Ακαδημίας, με ένα λευκό κρασί στο χέρι, παρά στο υπουργείο του.
Δε συζητάμε για τον Κατρούγκαλο που πρέπει να κάνει αξιολόγηση και απολύσεις, ούτε για το πως θα προχωρήσει ο Σκουρλέτης τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια.
Για τον… εγκέφαλο που λέγεται Νίκος Παππάς, δεν χρειάζονται πολλά. Η διαδρομή της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης τα λέει όλα. Χάσαμε και από τα νησιά Φερόες.
Τύφλα να΄χει ο Ρανιέρι…
Αυτή, όμως, είναι η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται τώρα με την τρόικα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Αυτή η κυβέρνηση θα φέρει - αν τη φέρει - τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο που καλείται να ψηφίσει η αντιπολίτευση. Με ποια εχέγγυα θα διεξαχθεί αυτή η διαπραγμάτευση από την οποία εξαρτάται το μέλλον της χώρας; Πώς αυτή η κυβέρνηση θα ετοιμάσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση; Τι μας εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθεί η παλινδρόμηση του χαμένου εξαμήνου;
Η απάντηση είναι μία μόνο λέξη: Τίποτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου