26.8.15

Να απαλλαγούμε από τα σούργελα της πολιτικής…



Τα τελευταία χρόνια νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη Βουλή. Τόσοι άχρηστοι, άσχετοι, νούμερα, μπαχαλάκηδες και αγράμματοι δεν είχε δει η Ελλάδα από συστάσεως του κράτους.
Από το 2012 και μετά, με τη διάλυση του πολιτικού συστήματος και την είσοδο στη Βουλή των νεοναζί, είδαμε και ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις.




Και δε μιλάμε απλά για κάποια νούμερα, κυρίως λαϊκιστές της ανοησίας και της μπαρούφας που υπάρχουν πάντα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή σε άλλα κόμματα. Μιλάμε και για ότι σαβούρα μαζεύτηκε τα τελευταία 3 χρόνια στο κοινοβούλιο, μια σαβούρα που θα ξαναμπεί στη Βουλή με τις λίστες αλλά και με όλους αυτούς τους απίθανους που θα επιλεγούν από τα κόμματα.
Ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει να γεμίσει καμιά 30αριά θέσεις βουλευτών που έμειναν άδειες μετά την… αποστασία Λαφαζάνη ο οποίος, ούτε στα τρελά όνειρά του δεν φαντασιώθηκε ότι θα γίνει αρχηγός κόμματος...



Οι πολίτες δεν θα έχουν επιλογή αυτή τη φορά να πετάξουν έξω τη σαβούρα, επομένως θα μείνουμε με τα ρετάλια του πολιτικού συστήματος, ή όπως λέει και ο σοφός λαός στα σούργελα της πολιτικής που θα ψηφίζουν για εμάς και θα αποτελούν μέρος της ελίτ των 300.
Για σκεφτείτε μόνο τι έχουν δει τα μάτια σας. Βρόμικους βουλευτές να κυκλοφορούν με αμπέχονα της επανάστασης των Εξαρχείων της δεκαετίας του 70. Μεγαλοκοπέλες που το παίζουν μπεμπέκες και ντύνονται ή φέρονται σαν τσατσάδες.
Φωνακλάδες αμόρφωτους και ανίδεους να κάνουν ροντέο της Βουλή. Εγκληματικά στοιχεία, τραμπούκους και προστάτες της νύχτας να αποκτούν λόγο αντί να βρίσκονται στον Κορυδαλλό.
Ημίτρελους ή μεθύστακες βουλευτές να περιφέρουν το σαρκίο τους από το καφενείο της Βουλής μέχρι την αίθουσα της Ολομέλειας και τις επιτροπές.
Κουρεμένα γεροντοφρικιά με ντύσιμο Μυκόνου ή κάποιους που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα σαβουρώσουν καμιά μακαρονάδα.
Και βεβαίως μην ξεχνάμε και τους τουρίστες βουλευτές, τα παλαιοκομμούνια που δεν πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό αλλά απολαμβάνουν των προνομίων της. Επίσης, τρελαμένους σταλινικούς που διαφημίζουν την επιστροφή στη δραχμή και μιλούν με γλώσσα της εποχής του… Ζαχαριάδη.
Τέλος, ποιος μπορεί να ξεχάσει τους ψεκασμένους, σαλταρισμένους, ψευτοδεξιούς της πιο άθλιας λαϊκιστικής δήθεν δεξιάς.
Πολλούς από αυτούς θα τους δούμε στη νέα Βουλή. Δυστυχώς και πάλι το επίπεδο θα είναι χαμηλό. Αλλά ένα καλό έχει αυτή η εκλογική αναμέτρηση. Μπορεί να διώξει ορισμένα πολιτικά παρτάλια, ορισμένα σούργελα και να αλαφρύνει κάπως η ξεφτίλα που βλέπει κανείς όταν επισκέπτεται τη Βουλή;
Για παράδειγμα μπορεί ο ελληνικός λαός να στείλει στον αγύριστο τους ανεξάρτητους ψεκασμένους;
Μπορεί επίσης να διώξει ορισμένα φρικιά της άκρας αριστεράς που συνωστίζονται στο κόμμα της δραχμής, όπως π.χ. ο δεινόσαυρος Αλαβάνος που εμφανίστηκε ξαφνικά. Ή ακόμη και όλοι αυτοί οι βουλευτές που ακολούθησαν τον Λαφαζάνη και δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ονειρεύονται σοβιετίες;
Βεβαίως καλό είναι ότι μπορεί, λαού θέλοντος, να γλιτώσουμε από την ύψιστη τρέλα, την παρουσία ξανά της Ζωής στη Βουλή.
Μπορεί να γλιτώσουμε όμως και τον ολετήρα της χώρας, το απίθανο αυτό γεροντοφρικιό και δήθεν οικονομολόγο Βαρουφάκη που κάνει δηλώσεις από τη βιλάρα του στην Αίγινα και λέει ότι τον ζηλεύουν γιατί περνά καλά με τη Δανάη του εν μέσω κρίσης.
Αυτό το κατασκεύασμα του αντιμνημονιακού αγώνα, του οποίου υπεύθυνος είναι ο Τσίπρας πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης, κι όχι μόνο από τη Βουλή. Ας πάει να παραμυθιάζει τους φοιτητές του Τέξας, αλλά στην Ελλάδα να μην τον ξαναδούμε. Ή καλύτερα να τον ξαναδούμε σε κάποιο εδώλιο δικαστηρίου να λογοδοτεί για το έγκλημα σε βάρος της χώρας. Κι απειλεί ότι θα κάνει αποκαλύψεις.
Καλύτερα για να πάει όλος ο αριστερός εσμός στη φυλακή.
Δυστυχώς, όμως, όσα σούργελα της πολιτικής κι αν φύγουν πάντα θα υπάρχουν άλλα για να τα αντικαταστήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου