18.8.15

Άλλο είναι το μνημόνιο, άλλα πιστεύουμε εμείς οτι είναι ...



Ας δούμε τι είναι η συμφωνία που εγκρίθηκε και τι λέμε εμείς για αυτήν.
Μας δανείζουν 86 δισ Ευρώ για 32,5 χρόνια με επιτόκιο 1%, εξασφαλίζουν την παραμονή μας στο Ευρώ και στην Ευρώπη, μας επιβάλουν μεταρρυθμίσεις που καταργούν τα προνόμια διαφόρων μειοψηφιών και κλειστών κλάμπ (δημοσίων υπαλλήλων, πρόωρων συνταξιούχων, φαρμακοιποιών, αρτοποιών, συμβοαλιογράφων, δικαστικών επιμελητών, δικηγόρων, φορτηγατζήδων, αγροτών κλπ), περνάνε νόμους για την αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου (δηλαδή την απαλλαγή του από τους κομματικούς στρατούς, τους "κολλητούς" και τις πελατεακές σχέσεις), ενισχύουν τους ανεξάρτητους θεσμούς και θωρακίζουν τη δημοκρατία, μας στέλνουν συστήματα και ειδικούς για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Αυτά μας προσφέρει το μνημόνιο. 




Από την πλευρά μας, η κυβέρνηση (εκπροσωπώντας τις πεποιθήσεις συνολικά του πολιτικού κόσμου, δηλαδή όλων των κομμάτων), προσθέτει στο μνημόνιο τεράστιους και άδικους φόρους προκειμένου να αποφύγει όσο μπορεί μέτρα μείωσης των δαπανών του δημοσίου και να διατηρήσει όσο μπορεί προνόμια και θέσεις για τους ημέτερους…


 
Δηλαδή επειδή οι Ευρωπαίοι απαιτούν πλεονάσματα και οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν με τίποτα να μειώσουν τις δαπάνες του δημοσίου ή να θίξουν τους δικούς τους, μπαίνουν υπερβολικοί φόροι σε όλους και μειώσεις εισοδημάτων σε όλους. Αυτά τα μέτρα, των φόρων και των μειώσεων του εισοδήματος, είναι άδικα και είναι τα οριζόντια μέτρα που προτιμούν οι Έλληνες πολιτικοί για να αποφεύγουν τις μεταρρυθμίσεις. Και επειδή τις αποφεύγουν συστηματικά, μεγαλώνει διαρκώς ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους.
Αυτό είναι το μνημόνιο. Ένα πακέτο που περιέχει πολύ σοβαρές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από την Ευρώπη με το ζόρι, αλλά και φόρους και μειώσεις εισοδημάτων που επιβάλλονται εξαιτίας της ανικανότητας των πολιτικών μας. 
Εμείς βέβαια, γκρινιάζουμε.
Ακούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς, να μην θέλουν το μνημόνιο, να το ψηφίζουν (όσοι το ψηφίζουν) με βαριά καρδιά, κάποιους να λένε οτι δεν θα εφαρμοστεί και κάποιους άλλους, τους γνωστούς ακραίους Λαφαζάνη- Ζωή - Χρυσή Αυγή, να επιμένουν οτι υπάρχει η "χρυσή προοπτική" της Δραχμής και της διεθνούς απομόνωσης.
Αρλούμπες δηλαδή που υποστηρίζονται θεωρητικά από τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη (ο οποίος αναμένεται μετά το πέρας των διακοπών του να την κάνει με άλματα προς το εξωτερικό για να ακολουθήσει "διεθνή καριέρα παπαρολογίας" και να ιδρύσει σε κάποιο τριτοκλασσάτο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ή της Λατινικής Αμερικής την έδρα Global Paparology).
Επειδή λοιπόν όλοι οι πολιτικοί "ηγέτες" γκρινιάζουν, ο λαός δεν είναι ευχαριστημένος με το Μνημόνιο. 
Βέβαια, αν ρωτούσαμε με απανωτά δημοψηφίσματα όλους τους Έλληνες για ένα προς ένα όλα τα μέτρα του μνημονίου (πλήν των φόρων και των εισοδηματικών μειώσεων) αν τα θέλουνε, όλοι θα ψήφιζαν ναι, εκτός από αυτούς που χάνουν τα προνόμια.
Αν δηλαδή κάναμε απανωτά δημοψηφίσματα με διάφορα ερωτήματα όπως : Θέλετε να καταργηθούν τα προνόμια των φαρμακοποιών; ή θέλετε να καταργηθούν τα προνόμια των φορτηγατζήδων; ή θέλετε να καταργηθούν τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων; ή θέλετε να καταργηθούν οι διορισμοί κομματικών στο Δημόσιο; και άλλα τέτοια, θα έβγαινε το Ναι με ποσοστό πάνω από 90% σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις.
Αν όμως κάνεις δημοψήφισμα και πείς θέλετε το μνημόνιο που μας επιβάλουν οι ξένοι; θα πούν οι πολίτες όχι, όπως είπαν και στο ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα που έγινε πριν λίγο καιρό. Και που φυσικά, το όχι διαβάστηκε ώς ναι, διότι αλλιώς θα οδηγούσε στην καταστροφή της χώρας.
Τέλος πάντων, με το μνημόνιο αυτό μπαίνουν οι βάσεις για να γίνουμε ευρωπαικό κράτος, η εφαρμογή θα είναι δύσκολη, το πολιτικό σύστημα εμποδίζει την πρόοδο και το κάνει παραπλανώντας τον λαό για να επιβιώσει. Και για αυτό θα καταστραφεί εξολοκλήρου και ελπίζω οτι θα φτιαχτεί ένα νέο, πιο ειλικρινές.
Δεν ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα, καθυστερήσεις μπορεί να υπάρξουν - και πάλι από τους πολιτικούς και τις ανοησίες τους - αλλά λεφτά δεν θα δούμε μέχρι να εφαρμοστούν οι όροι του μνημονίου. Και θα εφαρμοστούν γιατί αν δεν εφαρμοστούν θα πτωχεύσουμε κυριολεκτικά και θα φύγουμε κακήν κακώς από την Ευρώπη πριν εξαφανιστούμε τελικά ώς κράτος και από τον χάρτη.
Όσο πιο γρήγορα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις και καταφέρουμε να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή, τόσο πιο γρήγορα θα συνέλθουμε.

Γρηγόρης Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου