8.8.15

Άλλος κωλοτούμπας κι αυτός…



Ο σπουδαίος λαϊκός αγωνιστής Τάσος Κουράκης, που ψήφισε το τρίτο το Μνημόνιο στο όνομα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπέγραψε χθες ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας την απόσπαση δεκάδων εκπαιδευτικών σε Μητροπόλεις κι άλλες δομές της Εκκλησίας της Ελλάδας.



Πρόκειται για μια απόφαση που λαμβάνεται κάθε χρόνο καθώς το Υπουργείο Παιδείας στέλνει εκπαιδευτικούς στα διάφορα εκκλησιαστικά σχολεία της χώρας, σε μια από τις πλέον σαφείς εκφάνσεις της στενής σχέσης της Εκκλησίας με το Κράτος…



Ο ίδιος άνθρωπος που υπογράφει τη συγκεκριμένη απόφαση, στις 22 Ιανουαρίου του 2013 είχε δηλώσει τα εξής:
(...)Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση.
Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία.
Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου(...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου