26.8.15

Αλλάζει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό της χώρας!



Πανικός στα επιτελεία τόσο των μνημονιακών, όσο και των αντιμνημονιακών κομμάτων, ακόμη και σε αυτό που ετοιμάζει ο Καπερνάρος ο οποίος δεν έχει αποφασίσει μέχρι τώρα αν θα είναι μνημονιακό ή όχι.




Προς τι όμως ο πανικός; Ο οποίος είναι ανάλογος με αυτόν που έπιασε τους Τούρκους, με αφορμή την στράτευση Κορωνάκη;
Το γεγονός ότι σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνει έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση  δικού της κόμματος, ακολουθώντας στα χνάρια άλλων πολιτικών κύρους, όπως ο Βύρων Πολύδωρας, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Θόδωρος Κατσανέβας, κ.ά. που θέλουν να μας σώσουν…



Όπως λοιπόν γράφει η έγκυρη αυτή εφημερίδα, που συναγωνίζεται την αξιοπιστία του Χωνιού, και της Κόντρας, η ζουρ…. Ζωζώ είναι έτοιμη να ιδρύσει το κόμμα της μέσα στα επόμενα 24ωρα, με το μόνο που την καθυστερεί να είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες, και οι ζυμώσεις με τους στενούς της συνεργάτες, όπως π.χ. ο Τσε Ντουντούκας, και ο άλλος, εκείνος ο σιωπηλός αρρενωπός νέος, που πάντα κάθεται δίπλα της στις επιτροπές, και που ανεπιβεβαίωτες φήμες τον θέλουν να είναι ψυχίατρος από το Καράκας, που εδώ και μήνες κάνει το διδακτορικό του (στον τομέα του malignant narcissism) με επίκεντρο την κα Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής αναμένει την θυροκόλληση διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, αν και πηγές του ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ, που πρόσκεινται στο προεδρείο της Βουλής, μιλάνε για αναμονή εν όψει της οσονούπω βίαιης προσαγωγής του ντεσπεράντο Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κρύβεται για να γλιτώσει το αυτόφωρο αλλά και την δίκαιη οργή της προέδρου.
Από τη μέχρι τώρα στάση της, αλλά και την ψυχική της συγκρότηση,  είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας που θα ιδρύσει η Πρόεδρος, θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος πρόλαβε ήδη να δηλώσει ότι θα σκίσει το μνημόνιο, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (και τα διόδια), θα κρατικοποιήσει κάθε ιδιωτική επιχείρηση, θα εντάξει στον κοινωνικό ιστό της χώρας τους «παράτυπους» μετανάστες, και ίσως θεραπεύσει και τον καρκίνο (αλλά και την μυκητίαση των ποδιών βλ. φωτό).  

Χώρια που υπόσχεται δημόσιες και δωρεάν κολονοσκοπήσεις σε όλους, προσπαθώντας έτσι να διεμβολίσει από αριστερά τους ψηφοφόρους του Ε. Κουρουμπλή.
Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί η Ζωζώ, όπως την αποκαλούν οι χιλιάδες φίλοι και θαυμαστές της, δεν εντάσσεται στο κόμμα Λαφαζάνη, ή δεν αποδέχεται την πρόταση του Θ. Κατσανέβα να μπει πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του δικού του κόμματός.
Αυτή η λύση όμως, του νέου δικού της σχήματος, φαίνεται να προκρίνεται, επειδή εκτός του ότι απορρίπτει τον Κατσανέβα ως «αθεράπευτο γυναικά», αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον οποίο θεωρεί συντηρητικό και οπισθοδρομικό, και στη καλύτερη περίπτωση  δευτεροκλασάτο κομμουνιστή, και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα που προκρίνει μπορεί να προσελκύσει και άλλες δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, και οργανώσεις, όπως π.χ. τους Κυνηγούς, τους Ορνιθολόγους Ανταλλακτικούς, τον Σύνδεσμο Αλληλεγγύης στους Αφγανούς Αδελφούς μας, ακόμη και την πανίσχυρη ομάδα των Λικβινταριστών Αρχειομαρξιστών, που έχει μεγάλο ρεύμα στην κοινωνία των Εξαρχείων και της Πλατείας Ναβαρίνου, εκεί όπου οι καρδιές των νέων πάλλονται από το όραμα της Ζωζώς ως πρωθυπουργό, παρέα με την Ραχήλ, σε μια χώρα «ελεύθερη από τα δεσμά των ξένων τοκογλύφων και των ντόπιων κολαούζων τους...».
Αυτό αναφέρει στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ ο Τρύφων Μπαλούγιας, μούτσος της ακτοπλοΐας μας στο επάγγελμα, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, και  που διάκειται φιλικά στην πρόεδρο της βουλής, αλλά και στον σύζυγό της.
Τέλος, εκτός από τον σύζυγό της, ο οποίος μάλλον θα είναι το Νο 2 του νεοπαγούς κόμματος,  οι πληροφορίες θέλουν την κ. Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο,  την Άντζελα Δημητρίου, αλλά και την γνωστή ακτιβίστρια Γιούλα Μπουρδόλη, που εδώ και 7 μήνες κατοικεί στο Αλγέρι, όπου διατηρεί ινστιτούτο αισθητικής και περιποίησης ποδιών.
Σε επιστολή της μάλιστα  προς τον κ. Γλέζο, η Πρόεδρος  σημείωσε πως «οι δρόμοι της ελπίδας τους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν», κάτι που μπορεί να εκληφθεί όχι μόνο ως κάλεσμά του στον νέο πολιτικό φορέα, αλλά και ως η βάση της εκλογικής ατζέντας του κόμματός της, που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει την Ελλάδα.

Δρ. Τζον Τίκης (ψυχολόγος-κτηνίατρος)

ΥΓ- Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ, στο κάλεσμα της Προέδρου ανταποκρίθηκε θετικά και η Άντζελα Δημητρίου, η οποία εκπροσωπεί για την Ζωζώ την καλλιτεχνική διανόηση του τόπου. Η καλλιτέχνις μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένη που θα προσφέρει επιτέλους στην πατρίδα από ένα διαφορετικό μετερίζι, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά «όταν καταπιάνομαι με κάτι είμαι τελειομανής. Πάντα εμβαθύνω στα ζητήματα επιδερμικά…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου