21.8.15

Όσκαρ ηθοποιίας στον Αλέξη…



Ένας πολιτικός αριβίστας χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αιδώ και ικανός για όλα μπροστά στην καρέκλα της εξουσίας, αράδιασε ένα σωρό ψεύδη και φούμαρα στο διάγγελμα με το οποίο ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Αυτή ήταν η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνισή του. 




Προφανώς όσοι είδαν ή άκουσαν χθες τον πρωθυπουργό δεν θα πίστευαν στα μάτια και τα αυτιά τους.
Χωρίς κανένα απολύτως αίσθημα ευθύνης, χωρίς πολιτική τσίπα, επιχείρησε να πουλήσει για μία ακόμη φορά προφίλ αντιστασιακού και επαναστάτη. Κοροϊδεύοντας για μία ακόμη φορά. Ήμαρτον!


Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να κάνει προεκλογικό αγώνα με... αντιΜνημονιακή ρητορική. Θα ζητήσει ψήφο για να... ακυρώσει το Μνημόνιο! Άσχετα αν το πλασάρει ως... light. Μιλάμε για τον απόλυτο τυχοδιωκτισμό. Το οποίο Μνημόνιο θα εφαρμόσει μεν αν επανεκλεγεί, αλλά εξακολουθεί να λέει ότι δεν το πιστεύει και δεν το υιοθετεί!
Αφού πρώτα πέταξε στα σκουπίδια τη λαϊκή εντολή που είχε για βελτίωση των συνθηκών που με βάση τα προηγούμενα Μνημόνια βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση, τώρα παριστάνει ως μία πολιτική Μάρθα Βούρτση (οι παλιοί θυμούνται τους τόνους δακρύων που έχυνε στις κινηματογραφικές οθόνες) τον κακόμοιρο που τον έριξαν οι δραχμολάγνοι και – ποιος άλλος; - η διαπλοκή...  
Ειλικρινά, δε νομίζω ότι έχει ξαναϋπάρξει τέτοιο πολιτικό ον όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Και όχι με την καλή έννοια. Να λέει τόσα ψέμματα κατά συρροή με ικανότητα performer. Αν υπήρχε όσκαρ ηθοποιίας για πολιτικούς, ο κ. Τσίπρας θα το είχε μόνιμα στο γραφείο του. 
Αλήθεια, γιατί κάνουμε εκλογές; Γιατί βάζουμε τη χώρα σε μία περιπέτεια ακριβώς την ώρα που θα έπρεπε η κυβέρνηση να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί για να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της συμφωνίας που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υπέγραψε; Για να δοθεί λύση στο εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ; Για να τονωθεί το "εγώ" του απερχόμενου πρωθυπουργού;
Δεν του έφτασε η νίκη στο δημοψήφισμα που εξευτέλισε; Πρέπει να εξευτελίσει κάθε δημοκρατικό θεσμό στον εσωκομματικό βωμό;
Απίστευτοι είστε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού δεν μπορούσε να σας ρίξει κανείς, πέσατε μόνοι σας!
Τι θα γίνει λοιπόν; Σκοινί κορδόνι θα το πάμε με τις κάλπες; Στήσαμε κάλπες πριν την ώρα τους γιατί δεν συμφωνήσατε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Γιατί βιαζόσασταν να αναλάβετε την εξουσία επειδή τάχα είχατε εναλλακτική ακαταμάχητη πρόταση για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Παραμύθια και φούμαρα. Στήσαμε κάλπες για το δημοψήφισμα που υποτίθεται ότι θα εξέφραζε την άποψη των Ελλήνων πολιτών για την διαπραγμάτευση και την συμφωνία. Παραμύθια και φούμαρα και πάλι. Και τώρα θα στήσουμε ξανά κάλπες για να ολοκληρωθεί μία διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ που κανείς δεν αποφάσιζε να κάνει πρώτος...
Ψηφίζουμε λόγω του ενδοΣΥΡΙΖΑίικου εμφύλιου... 
Τρεις εκλογικές διαδικασίες μέσα σε 8 μήνες. Η απόλυτη καταστροφή. Το απόλυτο "πάγωμα" στην οικονομία και συνολικά στην χώρα.
Και μετά πρέπει να συζητήσουμε για τι; Για αγορά; Για οικονομία; Για ανάπτυξη; Για επενδύσεις; Για επιχειρηματικότητα; Για θέσεις εργασίας; Για έξοδο από την ύφεση;  
Κανείς δεν κατανοεί το πόσο ακριβά έχει πληρώσει αυτός ο τόπος τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες στα χρόνια της κρίσης; Και πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση με απολύτως κανένα διακύβευμα για τη χώρα.
Το σκληρότερο Μνημόνιο όλων των εποχών, είναι ήδη νόμος του κράτους. Πάμε σε εκλογές με την προοπτική της πιθανότατης επανεκλογής ενός πρωθυπουργού που εξακολουθεί εντελώς ανερυθρίαστα να ψεύδεται και να επιβιώνει πολιτικά απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρός πολιτικός αντίπαλος.

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

ΥΓ 1: Εκτός σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και αν κάνουμε εκλογές για να... αντικατασταθεί στη θέση του κυβερνητικού εταίρου ο Πάνος Καμμένος από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς ρόλο έχουν πλέον ως πολιτικός σχηματισμός οι ΑΝΕΛ. Γιατί αν νομίζει ο Πάνος Καμμένος ότι είναι αμέτοχος της ευθύνης για το δούλεμα της ελληνικής κοινωνίας επί μήνες, κάνει λάθος.  

ΥΓ2: Να που έγινε η... αριστερή παρένθεση. Γιατί παρένθεση αφού μάλλον θα επανεκλεγεί ο Τσίπρας; Γιατί πολύ απλά η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι καθόλου αριστερή...

ΥΓ3: Και μην επιχειρήσουν διάφοροι εμμονικοί να ξανασυγκρίνουν το χωρίς ικανότητες πολιτικό αυτό παιδάριο, με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση και σύγκριση του αείμνηστου πρώην πρωθυπουργού, με όλα του τα ελαττώματα και λάθη, με αυτό το κακέχτυπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου