16.8.15

Μας δουλεύουν τα συντρόφια…



Ο Πάνος Σκουρλέτης, αυτός ο «πούρος» αντιμνημονιακός μέχρι τις 25 Γενάρη και υπουργός των κυβερνήσεων της αριστεράς των μνημονίων έδωσε συνέντευξη για τις επικείμενες εκλογές και αποφάνθηκε. Βλέπει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Λέει συγκεκριμένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χαίρει μιας μεγάλης κοινωνικής συναίνεσης και εμπιστοσύνης, ασφαλώς όλος αυτός ο κόσμος που τον στηρίζει είναι ανομοιογενής, αποτελεί όμως μια πολιτική «ύλη» με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς. Το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου είναι πως η αυτοδυναμία είναι εφικτή».




Την ίδια στιγμή ο… πρώην σύντροφός του, που έκαναν μαζί πολιτική καριέρα πολεμώντας τους… μνημονιακούς, ο Παν. Λαφαζάνης είπε μεταξύ άλλων ότι στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα εμποδίσει την… μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Λέει χαρακτηριστικά: «Την κυβέρνηση την εμπιστεύομαι για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της και όχι φυσικά για να εφαρμόζει ένα καταστροφικό μνημόνιο λιτότητας και αποικιακής κηδεμονίας της χώρας. Μια νέα πορεία της κυβέρνησης όπου θα εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση, από εδώ και εμπρός, θα προωθεί και θα υλοποιεί εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους και μνημονιακές πολιτικές και επομένως θα έχει σε αυτήν την κατεύθυνση την απλόχερη στήριξη από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ο κύριος λόγος, επομένως, για να προσφύγει άμεσα η κυβέρνηση στις κάλπες θα είναι να εκκαθαρίσει τις εκλογικές λίστες από τα «βαρίδια» τού «όχι» στο μνημόνιο. Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, αλλά φυσικά όχι μόνο, και από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ»

 
Με λίγα λόγια λέει «εμείς δε φεύγουμε, άμα θέλετε διώξτε μας και μέχρι να κάνετε τις κινήσεις σας εμείς μένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αν και διαφωνούμε με τη μνημονιακή στροφή». Ο απόλυτος παραλογισμός. Ο ένας υπουργός μιλά για αυτοδυναμία και το πολιτικό γεροντοφρικιό του αντιμνημονιακού αγώνα παραμένει στο κόμμα αν και δεν το στηρίζει.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι ένα: Πώς θα πάρει αυτοδυναμία που ονειρεύεται ο Σκουρλέτης αν το 40% του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείψει το κόμμα και ακολουθήσει αυτόνομη πορεία; Θα βρεθεί ένα ακόμη 40% και πλέον του ελληνικού λαού που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κι όχι άλλο κόμμα και ο Τσίπρας θα έχει αυτοδυναμία και κανέναν ανάγκη ; Είναι τόσο τρελοί οι Έλληνες ή μήπως πρόκειται για συμπαιγνία της Αριστεράς που δήθεν συγκρούεται, δήθεν διασπάται αλλά στην ουσία δημιουργεί μαξιλαράκια ασφαλείας εξ αριστερών;
Ο Λαφαζάνης τους βρίζει και δεν τον διώχνουν. Η Ζωή του εξευτελίζει και δεν την στέλνουν για μπάνια. Ο Βαρουφάκης τους ντροπιάζει και δεν του κάνει… νεύμα ο πρωθυπουργός να παραδώσει την έδρα του και να γλιτώσουμε κι εμείς από την παρουσία του. Ο Λαπαβίτσας, οι Ρόζες, οι ΚΟΕδες, οι ΔΕΕΣ και όλο το τρελοαριστερό μπουλούκι επιτίθεται κατά κύματα ή παραιτείται από τα όργανα αλλά ο Αλέξης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή δήθεν κοιμάται.
Τι μπορεί να είναι όλο αυτό; Ένας κακός εφιάλτης που η χώρα περνά ή ένα καλοστημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και των επικοινωνιολόγων εξ Αμερικής και όχι μόνο;
Να εμφανίζεται το κόμμα διαλυμένο, να το παίζει ο Τσίπρας μεγάλος ηγέτης και χτυπά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία ποντάροντας στο χάος; Διότι από τη μια ο Τσίπρας προεκλογικά θα το παίζει ηγέτης του ευρωπαϊκού μετώπου (θα το δούμε κι αυτό) και θα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Λαφαζάνης είναι εκπρόσωπος του κακού Σόιμπλε (με τον οποίο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έχουν συνυπογράψει ένα σκληρό μνημόνιο) και από την άλλη θα λέει ότι το μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και θα φέρει ανάπτυξη.
Ο Λαφαζάνης θα είναι ο μπαμπούλας για όσους τρομάζουν με τη χρεοκοπία και τη δραχμή και ταυτόχρονα θα είναι ο ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα της αριστεράς και όποτε η κυβέρνηση τον χρειαστεί θα τον χρησιμοποιεί. Και ο κόσμος θα κοιτάζει σα βλάκας ενώ τα λοιπά κόμματα θα απορούν πώς την πάτησαν έτσι από τον μικρό Αλέξη και τον μεγάλο Παναγιώτη που είναι μανούλα στην τακτική.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Και με το αριστερό μνημόνιο και με τον αντιμνημονιακό και αντιγερμανικό αγώνα. Με τον τρόπο αυτό θα «τρυγάει» από παντού ψηφαλάκια και θα κυνηγά την αυτοδυναμία που ο πρώην αντιμνημονιακός και σήμερα φουλ μνημονιακός Σκουρλέτης ονειρεύεται.
Καλό Αύγουστο Έλληνες, και προσοχή μην ξυπνήσετε ξαφνικά κάτω από την ομπρέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου