18.8.15

Τα αεροδρόμια, ο Σύριζα, και η χαμένη... τσίπα!



Δεν νομίζω να υπάρχει πλέον κανείς Έλληνας, που να μην έχει πειστεί για την πολιτική εξαπάτηση μέσα από την οποία ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση.
Ακόμη και οι ψηφοφόροι αλλά και τα στελέχη του (κυρίως οι όψιμοι, πρώην πασόκοι) έχουν καταλάβει τι έγινε. Και οι μεν πρώτοι κάνουν την πάπια, οι δε δεύτεροι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μπας και κρατήσουν τις καρέκλες, τα οφίτσια, και τα προνόμιά τους (παρέα με τους Αν Ελ).




Οι μόνοι που αντιδρούν στις περίτεχνες κωλοτούμπες του Αλέξη είναι οι γνήσιοι συριζαίοι, αυτοί που ήταν Σύριζα ακόμη και επί 3-4%, και που τώρα είναι στα κάγκελα, με μπροστάρη τον Ροζ Πάνθηρα Δραχμαζάνη (και την Ζωζώ),  επειδή ο ηγέτης τους ο Αλέξης, αυτός που  θα άλλαζε την Ευρώπη γκρεμίζοντας τον καπιταλισμό, τους την έκανε γυριστή...



Πολλά είναι αυτά στα οποία ο Σύριζα ως κυβέρνηση έκανε πίσω.
Από τις εκατοντάδες φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις που είχε μοιράσει, ζήτημα είναι αν τήρησε δυο τρεις, όπως π.χ. το επίδομα τροφής στα παλικάρια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπ. Οικονομικών, και το άνοιγμα της ΕΡΤ. Νομίζω ότι διόρισε και τον Τσε Ντουντούκα, αλλά δεν είμαι σίγουρος…
Όλα τα άλλα κατέληξαν σκόνη στον άνεμο, όταν ο Τσίπρας και οι εκτός τόπου και χρόνου υπουργοί του βρέθηκαν κι αυτοί μπροστά στην πραγματικότητα, την οποία είχαν γνωρίσει στο πετσί τους οι προκάτοχοί τους «δοσίλογοι» και «γερμανοτσολιάδες» σαμαροβενιζέλοι.
Έτσι, με διάφορα τερτίπια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (που πέφτουν σαν χαλάζι), ο Σύριζα αποδεικνύεται τελικά ο μεγαλύτερος γερμανοτσολιάς έβερ…
Δείτε τι γίνεται με τους αγρότες, με τους φαρμακοποιούς, κλπ. Ή δείτε τι έχει να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια, που από μεθαύριο θα πέφτουν σαν βροχή, άσχετα αν ο κοΖμάκης ψήφισε Αριστερά, για να καταργηθούν οι φόροι!!!!!!!
Με κλασικό παράδειγμα της εξαπάτησης του λαού αυτό που έκανε ο (φίλος του λαού) τεχνοκράτης (αστρολόγος) υπουργός κ. Χαϊκάλης, όταν ανήμερα της Θεοτόκου(!) πέρασε (νύχτα) την μείωση της κατώτατης σύνταξης κατά 100 περίπου ευρώ. Χωρίς όχι να ανοίξει μύτη, αλλά χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς, αφού όλοι ανεξαιρέτως ήταν στα μπάνια ή γιόρταζαν με κατάνυξη στα μπιτσόμπαρα την μεγάλη αυτή θρησκευτική γιορτή.
Ούτε καν ο ακούραστος Ρωμανιάς δεν βγήκε σε κανένα παράθυρο να μας πει για την αναγκαιότητα του μέτρου αυτού…
Ένα άλλο κλασικό παράδειγμα της ανερυθρίαστης κυβίστησης του Σύριζα, είναι κι αυτό με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ήθελαν να παραχωρήσουν σε Γερμανούς ιδιώτες οι προηγούμενοι δοσίλογοι, αλλά ο πούρος Αριστερός και δημοκράτης Αλέξης είχε καταγγείλει σε όλους τους τόνους ως ξεπούλημα, και είχε μοιράσει άφθονες υποσχέσεις ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί επί δικής του πρωθυπουργίας.
Τελικά και αυτό ήταν ένα ακόμη σχήμα λόγου, άσχετα αν στην πορεία ο Σύριζα καρπώθηκε χιλιάδες ψήφους από υπαλλήλους της ΥΠΑ, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές τους μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε «κομμουνιστές», άσχετα αν επί δεκαετίες ήταν σχεδόν όλοι τους αφισοκολλητές του βαθέως Πασόκ….
Ακόμη και προπηλακισμούς συναδέλφων τους, που τους συκοφαντούσαν και τους χαρακτήριζαν ως συνεργάτες των Γερμανών,  επιχείρησαν οι λάβροι αυτοί δήθεν δημοκράτες συνδικαλιστές, που είχαν καταπιεί αμάσητες τις υποσχέσεις και τα καθρεφτάκια που μοίραζε δεξιά αριστερά ο Αλέξης. Για τέτοιους αγωνιστές μιλάμε…
Που προκειμένου να διατηρήσουν την «εξουσία» και τις σφραγίδες τους, μιλάνε για δημόσια και δωρεάν αεροδρόμια προτάσσοντας εθνικά ζητήματα, και ζητήματα ασφάλειας  των πτήσεων. Παρακάμπτοντας τεχνηέντως ότι πλέον τα κρατικά αεροδρόμια δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για καύσιμα, συντήρηση, κλπ. Χώρια του ότι οι υπάλληλοι των αεροδρομίων έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα (υπερωρίες, νυχτερινά, κλπ) για τόσους μήνες όσους βρίσκεται ο Σύριζα στη κυβέρνηση (σύμπτωση;)
Και όμως… δεν ακούγεται κιχ. Όλα καλά στο βασίλειο της ανισορροπίας…
Ας πρόσεχαν.
Και γιατί τα θυμήθηκα αυτά; Διότι όπως διάβασα σήμερα, η κυβέρνηση με τελεσίδικη απόφασή της παραχωρεί τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική Fraport, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του TAIΠEΔ στις 3 Iουλίου. (Το ίδιο ΤΑΙΠΕΔ που θα καταργούσε την πρώτη κιόλας εβδομάδα η Βαλαβάναινα).
H σχετική απόφαση μάλιστα ελήφθη κατά τη διάρκεια του Kυβερνητικού Συμβουλίου Oικονομικής Πολιτικής (KYΣOIΠ) που συνεδρίασε στις 13 Aυγούστου(!) και χθες δημοσιεύθηκε στην Eφημερίδα της Kυβέρνησης.
Tην απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Oικονομικών Eυκλ. Tσακαλώτος, Oικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Aνασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.
Όλοι οι γνήσιοι μαρξιστές δηλαδή, από αυτούς που προεκλογικά ωρύονταν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!!!!!




Και όπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι και η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που θα κάνει η πρώτη Αριστερή (χα χα χα) κυβέρνηση της Ελλάδας (μετά από αυτήν του βουνού στη δεκαετία του ’40).
Μάλιστα, όπως προκύπτει από το σχετικό ΦEK, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή από αυτά που είχαν κανονίσει οι μισητοί σαμαροβενιζέλοι, και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στη γερμανική εταιρεία, επί κατοχής Σαμαρά.  Μπουχα χα χα…
Και για να δείξει το πόσο πειθαρχημένη είναι στις υποχρεώσεις της στους τοκογλύφους η κυβέρνηση του λαού, υλοποίησε μία ημέρα νωρίτερα τη δέσμευση που ανέλαβε μέσω του τρίτου (αριστερού) μνημονίου.
Έτσι έχει λοιπόν η κατάσταση, άσχετα αν δεν ακούγεται ούτε ένα συγγνώμη απ όλους αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους (συνδικαλιστές και αγκιτάτορες) που στήριξαν τον επαναστάτη Αλέξη, παίρνοντας στον λαιμό τους τους άλλους χρήσιμους ηλίθιους, τους ζαλισμένους ψηφοφόρους δηλαδή που επέλεξαν Πρώτη Φορά Αριστερά, και τους προέκυψε μια μνημονιάρα ναααααα… με το συμπάθιο.
Αλλά, θα μου πείτε,  ποιος έχασε την τσίπα για να την βρουν οι συριζαίοι (πρώην πασόκοι);

Strange Attractor

ΥΓ- Είναι τόσο το πάθος κάποιων να μη χάσουν τις σφραγίδες τους, που δεν διστάζουν να προμοτάρουν ακόμη και την δραχμή, και άρα την πείνα, προκειμένου να μην περάσει η μνημονιακή κωλοτούμπα του Αλέξη.
Έτσι, τουλάχιστον στο χώρο του δημοσίου, βλέπω οσονούπω τους λαφαζανικούς, ακόμη και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να γίνονται πρώτη δύναμη.

1 σχόλιο:

  1. πιστεύω βάσιμα ότι σε περίπτωση εκλογών από τη βάση θα επανεκλέγει ο Σαμαράς. ακούω κόσμο που δεν τον ψήφισε να του δίνει δίκιο. όμως πρέπει να διώξει τη σαβούρα του νεποτισμού, αν το κάνει έχει πάρει αποστάσεις από τη μεταπολίτευση και θα κερδίσει άνετα ένα 35%

    ΑπάντησηΔιαγραφή