27.9.15

Ήρωες μικρομεσαίοι, πάλι στη μέγγενη…



Ακούω τελευταία κάποιους νέους ή μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το επιχειρείν και αναμασάνε τις ιδεοληψίες των κομμουνιστών για το ποιον των ανθρώπων που δημιουργούν πλούτο στην κοινωνία: των επιχειρηματιών.  




Η έξοδος της Ελλάδας απο την κρίση περνάει απαραίτητα μέσα από την άνθηση της επιχειρηματικότητας. Αυτής που οι άσχετοι σοσιαλιστές με τα λεφτά των άλλων ονομάζουν νεοφιλελεύθερη πολιτική, έτερο προσδιορίζοντας τον εαυτό τους ως αντίθετο, αγνοώντας πλήρως τις λειτουργίες της οικονομίας..


Ίδιοι άνθρωποι που πιστεύουν πως οι φόροι έρχονται από τους λογαριασμούς στις τράπεζες, χωρίς ιδρώτα, μόχθο, δάκρυα. 
Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρηματικότητα, ούτε την επιχειρηματικότητα ανάγκης ούτε την επιχειρηματικότητα ευκαιρίας, και έχουν πειστεί με την πιπίλα των σοσιαλιστών και των συνδικαλιστών περί αιμοβόρων επιχειρηματιών. 
Λοιπόν τους έχω νέα:
-το 95% των πτωχευσάντων είναι έντιμοι. Δεν το λέω εγώ το λέει η ΕΕ.
-αν μια επιχείρηση έχασε το 30% του τζίρου της από τα capital controls των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη, δεν χάνει το 30% της κερδοφορίας της. 
Αν είχε πριν 15% κερδοφορία περνάει στη ζημιά. Δεν είναι όλοι δικηγόροι και ιδιαιτερατζήδες. 
Αν χάνεις και θες να απολύσεις υπαλλήλους ετών τότε πρέπει να τους πληρώσεις 6-8-10 μηνών μικτές αποδοχές ως αποζημίωση βάζοντας σε μέσα στις ζημίες ακόμα πιο βαθιά, χωρίς βέβαια να μπορείς να αποτανθείς σε τράπεζα για δανεισμό, καθώς οι τράπεζες δανείζουν μόνο αν κερδίζεις, και ορθώς καθώς δανείζουν χρήματα καταθετών και όχι δικά τους. 
Αν δεν τα έχεις λοιπόν τα λεφτά των αποζημιώσεων μπαίνεις φυλακή. 
Αν πληρώσεις τις αποζημιώσεις και αφήσεις απλήρωτο το ρεύμα, στο κόβουνε. 
Αν αφήσεις απλήρωτο το ΙΚΑ πληρώνεις πρόστιμα.  Αν αφήσεις το ΦΠΑ επίσης.
Αν αφήσεις το νοίκι απλήρωτο σου κάνουν έξωση. 
Αν αφήσεις τον ΟΑΕΕ σου παίρνουν το σπίτι και σε βάζουν φυλακή ανεξάρτητα απο το πραγματικό σου εισόδημα. 
Όλα αυτά σου τα κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνεις με τα λεφτά που δημιουργείς με το μόχθο και το ρίσκο σου ως επιχειρηματίας. 
ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει με βάση μελέτη για την Δεύτερη Ευκαιρία πως μόνο το 4% των μικρομεσαίων που πτωχεύουν είναι δόλιοι και λαμόγια. 
Όταν μου φέρετε τα ποσοστά στο δημόσιο ανάμεσα στους φακελάκηδες δημόσιους υπαλλήλους, ξανασυζητάμε. 
Παρακαλώ όσοι μου μιλάνε για μικρούς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ήρωες της κρίσης, που ακόμα και τώρα αυτοί πληρώνουν τα ΙΚΑ των υπαλλήλων τους, αυτοί το ΦΠΑ, αυτοί τους μισθούς, αυτοί τους φόρους, αυτοί φτιάχνουν νέο πλούτο με ρίσκο τους, να κάνουν πρώτα γαργάρα με διάλυμα χλωρίνης. 
Ευχαριστώ!

 Άγης Βερούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου