22.9.15

Η ώρα του Μάκη …



20/09/2015. Μία βαριά ήττα για την Νέα Δημοκρατία. Και λέω βαριά διότι αντίπαλος της ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ του τελευταίου 7μήνου.
Πριν από αυτήν ακολουθούν άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες το μεγάλο κόμμα της Κεντροδεξιάς φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων.
Θα μου πείτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό, «έταξε τον πατέρα του και την μάνα του». Δεν έχει σημασία…
Η ήττα είναι ήττα και τα υπόλοιπα δικαιολογίες.




21/09/2015. Οι πρώτες φωνές αμφιβολίας για την τακτική του κ. Μειμαράκη ακούστηκαν δημόσια.
Ήδη ο Μάρτιος φαντάζει μακρινός για αλλαγή ηγεσίας. Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να μπει σε έναν φαύλο κύκλο συζητήσεων και εκατέρωθεν δηλώσεων που θα της αποφέρουν μόνο διχόνοιες και εσωστρέφεια.
Οι δηλώσεις του κ. Αντώναρου για «μαχαιρώματα» συμβάλουν σε όλο αυτό…
      

Παρά τις δεδομένες συνθήκες, η Νέα Δημοκρατία έχει εκλεχθεί δεύτερο κόμμα και οφείλει να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση. Για να επιτευχθεί αυτό είναι ανάγκη εσωκομματικών εκλογών όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος: από την βάση.
Είναι ανάγκη παράλληλα να εκλεχθεί και ένα πρόσωπο ικανό να υπηρετήσει τον αγώνα αυτό με τόλμη κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εισηγητής της συναινετικής τακτικής, Βαγγέλης Μειμαράκης, μπορεί να κράτησε όρθια και να συσπείρωσε τη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν δύναται να επιτελέσει το έργο της αντιπολίτευσης με το απαιτούμενο πάθος .
Η προσωπολατρία του κ. Σαμαρά επίσης δεν οδηγεί πουθενά καθώς έχει στιγματιστεί στα μάτια του κόσμου.
Ο κ.Μητσοτάκης οικογενειοκρατία.
Και όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι φαίνονται «λίγοι» για την θέση του Προέδρου τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο καταλληλότερος είναι ο Μάκης Βορίδης.  Όχι μόνο λόγω της έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού αλλά επειδή είναι ο Βορίδης. Επειδή ο λόγος του έχει βάρος και τα επιχειρήματα του δεν σηκώνουν απάντηση.
Επειδή η μαχητικότητα του στο κοινοβούλιο είναι έκδηλη.
Επειδή έχει το σθένος να τα βάλει με την αριστερά παρά τις συνθήκες ιδεολογικής ηγεμονίας της.
Επειδή «έστησε στον τοίχο» τον κ. Φίλη στην εκπομπή του «ενικού» επί 5 λεπτά με τον δεύτερο να περιορίζεται σε ψελλίσματα.
Επειδή το μόνο αντεπιχείρημα στην εκλογή του είναι η δράση ενός 20χρονου δεξιού μέσα σε ένα ασφυκτικά αριστερό πανεπιστήμιο.
Ας τους αφήσει η Νέα Δημοκρατία να αναλώσουν την αντιπολίτευση τους στην ιστορία του κ. Βορίδη, αν τελικά τους νοιάζει τόσο το «παλιό».

Πέτρος Μαγκανάρης                                                                      
Φοιτητής ΕΜΠ

7 σχόλια:

  1. Ξεχνάτε τον κύριο Μπακογιαννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο Μπακογιάννης, όπως και ο Τζιτζικώστας που είναι εξίσου αξιόλογος, είναι περιφερειάρχες και δεν μπορούν να εκλεγούν βουλευτές μέχρι το 2019. Άρα εκ των πραγμάτων αποκλείονται αν και συμφωνώ ότι θα ήταν πολύ καλές επιλογές.

      Διαγραφή
  2. δυστυχώς η ΝΔ δεν αλλάζει με τίποτα. Κολλητιλίκια με μητσοτάκηδες ο Βορίδης..
    Δεν αξίζει να τον ψηφλισω μόνο και μόνο για αυτό. Κάποιοι δεν καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν γουστάρει τα τζάκια. Καληνύχτα σας, δεν αλλάζετε με τίποτα.. Με Κουλήδες και λοιπούς γόνους δεν τραβάτε σε μια ριζοσπαστικοποιημένη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλης Κικιλιας.Αλλάζουμε σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α,χά! Γουστάρω Μάκη Τσεκουριά για αρχηγό της ΝΔ!Το ακρο-δεξί χέρι του Σαμαρά με τις επικές επερωτήσεις του στην Βουλή για τους αεροπσεκαζμούς!!
    Θα είναι ο ποιο αστείος αρχηγός μετά των Αντώνη..πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους ίδιους λόγους που γράφει το άρθρο, εγώ προτιμώ τον Άδωνι. Ο Βορίδης κάποτε είναι μαχητικός, κάποτε είναι συναινετικός. Όταν ρωτήθηκε για το τσεκούρι, αντί να πει "εκείνο ήταν ένα στοιχείο δράσης των ανώριμων 20 χρόνων μου, μέσα σε ένα ασφυκτικά κυριαρχούμενο, τότε, από την αριστερά πανεπιστήμιο, όπου υφιστάμεθα καθημερινώς τη βία των πολιτικών μας αντιπάλων", άρχισε να ψελλίζει άλλα αντ' άλλων. Όχι ρε! Θα μιλήσουν εναντίον σου οι υπερασπιστές της 17Ν;

    Αντιθέτως, ο Άδωνις δεν έχει τίποτε για να "ντρέπεται". Είχε μια καθ' όλα καθώς πρέπει διαδρομή, υπερασπιζόταν πάντοτε με πάθος την άποψή του, δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του αγώνα, ακόμη και όταν διαφωνούσε με κάτι πάντοτε έλεγε "εγώ διαφωνώ, αλλά ακολουθώ τη γραμμή του κόμματός μου", ωραία και μετρημένα. Ποτέ κανένας αριστερός δεν μπόρεσε τα βάλει μαζί του. Τους έκανε πάντοτε σκόνη. Ο Βορίδης δεν τους κάνει πάντοτε σκόνη. Επιλέγει πότε. Μήπως του λένε πότε να τους κάνει και πότε όχι;

    Συν τοις άλλοις, όπως είπε και κάποιος άλλος σχολιαστής, έχει/είχε και πολύ καλες σχέσεις με τους Μητσοτάκηδες. Κάτι δεν μου αρέσει σε αυτόν τον άνθρωπο.

    Τέλος, last but not least, ο Άδωνις άφησε αναγνωρισμένο έργο στα δύο υπουργεία που πέρασε, σε αντίθεση με τον Βορίδη που συμπεριφέρθηκε με έντονο παλαιοκομματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καλύτερη επιλογή για αρχηγός της ΝΔ by far..

    ΑπάντησηΔιαγραφή