20.10.15

Λάθος μαντίλι φόρεσε ο Κατρούγκαλος!



Το πόρισμα της περίφημης «Επιτροπής σοφών», τα μέτρα που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και τα οποία επηρεάζουν μεγάλο μέρος των συνταξιούχων αλλά και η γενικευμένη συζήτηση γύρω από τις μειώσεις των συντάξεων, φαίνεται πώς έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στον Γιώργο Κατρούγκαλο.



Χαρακτηριστική ένδειξη της ψυχικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, είναι και ο πλημελής τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες, ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της προσωπικότητάς του: το στιλ του...


Έτσι, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος εμφανίστηκε με λάθος μαντιλάκι στο σακάκι, κάνοντας ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες του να ανησυχήσουν. Ειδικά όσους γνωρίζουν πόσο σχολαστικός είναι κατά κανόνα στα ευαίσθητα θέματα της εμφάνισής του.



Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές πάντως, ισχυρίζονται ότι η πλήρης χρωματική δυσαρμονία του μαντιλακίου (του λεγόμενου «pochette») σε σχέση με τα χρώματα τόσο της γραβάτας όσο και του κοστουμιού του υπουργού, αποτελούν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα αποστασιοποίησής του από την επίσημη κομματική γραμμή.
«Ο κ. Κατρούγκαλος, ποτέ δεν θα φορούσε μαντηλάκι σε κόκκινους τόνους με γαλάζια μονόχρωμη γραβάτα και γκρίζο σακάκι, όσο αγχωμένος ή στεναχωρημένος κι αν ήταν», σημειώνουν με νόημα, άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά.

Νίκος Ζαχαριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου