18.10.15

Στο περιουσιολόγιο και τα καζανάκια τουαλέτας...



Φεύγουν οι Ρώσοι που δεν ήρθαν ποτέ να δώσουν αλλά να πάρουν και εμείς υποκλινόμαστε... Οι Αμερικανοί κανονίζουν με ποιους θα κάνουμε δουλειές και εμείς φωτογραφιζόμαστε... Οι Γερμανοί  μας δείχνουν έξοδο από το ευρώ και χωρίς Βαρουφάκη. Οι Γάλλοι, "συνταγές" για κεντροαριστερά. Και εμείς φορολογούμε τα καζανάκια της τουαλέτας για να τα βγάλουμε πέρα...




Όταν φτάνεις στο σημείο να ζητάς από τους φορολογούμενους να σου δηλώνουν τα πορτοπαράθυρα του σπιτιού τους και τις τουαλέτες που διαθέτεις όχι για να ξέρεις την περιουσία τους (όπως σωστά κάνει όλος ο άλλος πολιτισμένος κόσμος) αλλά για να φορολογήσεις την τυχόν δεύτερη τουαλέτα του ιδιοκτήτη επειδή τον θεωρείς ολιγαρχία... να περιμένεις ότι οι ηγέτες Ευρώπης, Αμερικής, Ρωσίας, Κίνας και σύντομα και Ινδίας θα συνεχίσουν να σου κάνουν πλάκα και να σε καρπαζώνουν...


Κατά τα άλλα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες... Είμαστε ο κυρίαρχος λαός... 
Και ο λαός στην Ελλάδα έχει την εξουσία στα χέρια του...
Ας το βιώσουμε μια και έξω γιατί και ο περίγελος για την Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε ανοχή. 
Όσο τους έχεις ανάγκη να  μην σε πτωχεύσουν, να σου δίνουν δανεικά, να  σου ρυθμίσουν το χρέος, να σου παρατείνουν τις δόσεις, να σου μειώνουν τα επιτόκια, θα βάζουν χέρι και στην πολιτική και στην κομματική σου ζωή.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί είναι ασφαλώς φίλος της Ελλάδας και έχει βοηθήσει τον Τσίπρα σε δύσκολες ώρες αλλά δεν συγκρατήθηκε όταν τον ρώτησαν για την Ελλάδα να υποδείξει την ανάγκη συμμαχιών του Τσίπρα στον κεντροαεριστερό χώρο. 
Αν δεν σταθούμε λοιπόν στα δικά μας ποδάρια, ανοίγοντας πραγματικά την οικονομία με πολιτικές και κομματικές συναινέσεις σε μια  τολμηρή εκστρατεία επενδυτικής επανάστασης μέσα από κίνητρα ιδίως φορολογικά και διοικητικά , αντιγράφοντας έστω και την Βουλγαρία ή την Κύπρο (αν μας χαλάει η Βουλγαρία), θα  συνεχίσουμε να είμαστε οι αστείοι  της Ευρώπης.
Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης απέτυχαν. Και απέτυχαν γιατί ήθελαν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη. Ήθελαν και να ελέγχουν την οικονομία με το κράτος παρών από την αίτηση μέχρι την επένδυση και  επενδύσεις να φέρουν στην χώρα . Έτσι όμως δεν γίνεται πουθενά. 
Και επειδή από χθες επανέρχονται σενάρια "σωτηρίας" με αγωγούς και ενεργειακά Βαλκάνια, απλώς σας ξαναθυμίζω (από την ίδια στήλη) ότι κλείνουμε είκοσι χρόνια που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σώζουν την Ελλάδα αναβαθμίζοντας τον ενεργειακό της ρόλο στα Βαλκάνια με πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγωγούς. 
Μας έριχναν την "φόλα" των αγωγών πότε οι Ρώσοι με τους Βούλγαρους. Πότε οι  Ρώσοι μονάχοι τους ή δήθεν με τους Τούρκους. Πότε οι Αζέροι μόνοι τους. Πότε οι Αζέροι με τους Αμερικανούς για να στριμώξουν τους Ρώσους. Πότε οι Αζέροι με τους Βούλγαρους κάνοντας τα γνωστά διεθνή παιχνίδια αγοράς. Μέχρι και οι Ιταλοί σε κάποια φάση  μας έσωζαν με ξένα δίκτυα!!!
Και εμείς επειδή δεν είχαμε τίποτε άλλο να πούμε για επενδύσεις "αξιοποιούσαμε" την "φόλα" και φτιάχναμε αγωγούς με νοίκια, με προκαταβολές από ρούβλια αλλά και με 20-40.000 θέσεις εργασίας που θα τις έπιαναν μόνο μετανάστες γιατί τα μεροκάματα στις δουλειές αυτές δεν ξεπερνάνε τα 10 ευρώ. 
Το ίδιο βιολί ξεκίνησε και ο Λαφαζάνης την προηγούμενη Άνοιξη μαζί με τους ΑΝΕΛ σουλατσάροντας στα ρώσικα σαλόνια και κάνοντας τούμπες στον Πούτιν που τον έβαλαν και εκ των πραγμάτων μόνο στο παιχνίδι του δουλέματος της Ελλάδας σε ό,τι έχει να κάνει με την  ενεργειακή σκακιέρα. Γιατί η σκακιέρα είναι αποκλειστικά για δυνατούς παίκτες. 
Και όπως φάνηκε χθες, πάει τώρα να το παίξει και ο Σκουρλέτης από την αμερικανική καρέκλα της σκακιέρας...
Προφανώς όμως δεν έχει καταλάβει τι σημαίνουν οι Αμερικανικές επισκέψεις όπως και το γιατί βλέπουμε μαζέματα των ενδιαφερόντων των Ρώσων. 
Ας καταλάβει τουλάχιστον  ο Σκουρλέτης και  οι  (αρκετοί) εντός και εκτός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (που ακόμη νομίζουν πως τους λογαριάζουν επειδή είναι αριστεροί) ότι κανείς από τους ηγέτες, τους διαχειριστές χρέους και τους "πωλητές" αγωγών και δικτύων δεν χαρίζεται σε κανένα. Και μάλιστα στην Ελλάδα. 
Αν η Ελλάδα δεν αντιληφθεί μέχρι το 2020 την γεωπολιτική της σημασία σύνδεσης με την Ευρώπη, πριν παραδοθεί η σκυτάλη στην Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια και αν δεν ανεβάσει ταχύτητα στον αγώνα δρόμου προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων προς την Ανατολική Ευρώπη, από το  2021 θα φορολογεί, για να ζήσει, εκτός από τα καζανάκια και το χαρτί της τουαλέτας...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου