26.10.15

Οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι δηλαδή;



Για πρώτη φορά, το τιμόνι της χώρας κρατούν άνθρωποι που αντί να σπουδάσουν, βολόδερναν έξω από πρεσβείες βρίζοντας τους «Αμερικάνους» και περίμεναν να έρθει η ώρα του τσιπουράδικου για να ονειρευτούν- καραφάκι το καραφάκι- την Ελλάδα ως σοβιετικό παράρτημα, στο οποίο το κράτος θα ταυτίζεται με το κόμμα και η ελευθερία με τον κομμουνισμό.




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι αποτελεί ένα τσούρμο εκδικητικών, συμπλεγματικών και παντελώς ανίκανων κομπάρσων, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα συγκρίνει μόνο με τις πιο ταπεινωτικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


Από το 1952 και μετά, ΚΑΜΙΑ άλλη εκλεγμένη κυβέρνηση δεν υπήρξε τόσο επικίνδυνη για τη χώρα, ώστε να μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί «εσωτερική απειλή».
Οι λόγοι που ακολουθούν παρακάτω είναι ενδεικτικοί και φυσικά όχι όλοι:
1) Είναι κομμουνιστές. Ανδρώθηκαν σε μια κοσμοθεωρία που στερεί ατομικές ελευθερίες, δίνει στη βία κεντρικό ρόλο, αντιλαμβάνεται την εξουσία καθεστωτικά και σιχαίνεται τους θεσμούς της αστικής Δημοκρατίας. Καθόλου τυχαίο το νομοσχέδιο για τους τρομοκράτες, για τα ΜΜΕ, ο έλεγχος των ανεξάρτητων αρχών κ.ο.κ.
2) Είναι κομμουνιστές εκεί που δεν απειλείται η καρέκλα τους. Γιατί αν απειληθεί, υπακούν σε κάθε θέλημα της Εκκλησίας, δίνουν έργα στον Μπόμπολα, διαπλέκονται με την Αγγελοπούλου και σφυρίζουν αδιάφορα για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.
3) Δεν έχουν ιδέα από οικονομικά. Ο Πρωθυπουργός της Αριστεράς, σε ερώτηση του Κλίντον, δεν μπορούσε να σκεφτεί γιατί αξίζει να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Και γι’αυτό δεν φταίει ούτε η πραγματικότητα (ότι δηλαδή όντως δεν αξίζει) ούτε τα αγγλικά δημοτικού. Φταίει ότι είτε στα ελληνικά είτε στα αραβικά δεν ξέρει το πώς η φορολογία, η γραφειοκρατία και η πολιτική σταθερότητα επηρεάζουν τι επενδύσεις. Αυτό που ίσως έμαθε είναι ότι η αβεβαιότητα και η αστάθεια φέρνουν ελλείμματα, επιστροφή στην ύφεση και capitalcontrols.
4) Διαχειρίστηκαν άθλια το μεταναστευτικό. Κατήργησαν τους συνοριακούς ελέγχους, έδωσαν σήμα στους δουλεμπόρους ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και δε φρόντισαν ποτέ να εξακριβώσουν το ποιοι είναι πραγματικά πρόσφυγες πολέμου και ποιοι μετανάστες. Αποτέλεσμα; Όταν οι γείτονές μας έχουν φέτος αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 40-50%, η Ελλάδα έχει…700% (επίσημα στοιχεία ΕΛ.ΑΣ.). Όταν λοιπόν στα του οίκου σου δεν κάνεις το παραμικρό για να χειριστείς σοβαρά το πρόβλημα, μην περιμένεις καμία «ευρωπαϊκή λύση» να σε σώσει.
5) Διαθέτουν κάθε νοσηρό παλαιοκομματικό χαρακτηριστικό. Λένε χυδαία ψέματα για να εκλεγούν, έχουν εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα, δεν έχουν δουλέψει ποτέ, είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα διαφθοράς, δεν προειδοποιούν αλλά υπόσχονται. Σε τι διαφέρουν με το «παλιό» λοιπόν;
Η απάντηση είναι ότι δε διαφέρουν σε τίποτα, εκτός από όσα τους κάνουν χειρότερους και πιο επικίνδυνους. Και όχι σε μια εποχή επίπλαστης ανάπτυξης και καλών ημερών, αλλά σε μια Ελλάδα που αιμορραγεί δημογραφικά, που χάνει την παραγωγική της νεολαία στο εξωτερικό, που έχει στεγνώσει οικονομικά και που βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο.
Κανείς όμως δεν μπορεί να διαμαρτύρεται. Το μέλλον της Ελλάδας το γράφει ο ελληνικός λαός. Και αυτός που πάει και ψηφίζει και αυτός που μένει σπίτι του επειδή «όλοι είναι ίδιοι»…

Μιχάλης Νταγγίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου