25.11.15

Ο Νότης σπάει την σιωπή του… για όλους και για όλα!



Μπορεί οι διάφοροι μίζεροι (μαζί κι εγώ) να διαμαρτυρόμαστε καθημερινά για το γεγονός ότι σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας κυριαρχούν οι πολιτικάντηδες και οι τσαρλατάνοι, αλλά απέχει η πνευματική ελίτ… όμως δεν είναι έτσι.
Διότι μέσα στον γενικό ζόφο υπάρχουν φωνές που δεν διστάζουν να βροντοφωνάξουν για τα δίκια του λαού μας. Για να μας βοηθήσουν να αφυπνιστούμε.




Μία από αυτές τις φωνές προέρχεται από την καλλιτεχνική μας διανόηση, αυτή που συνήθως σιωπά (με εξαιρέσεις) και ανήκει στον τιτανοτεράστιο τραγουδιστή φιλόσοφο, τον θρυλικό Νότη! Τον άνθρωπο που δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, και να ξεμπροστιάσει το σαθρό σύστημα που μας έχει υποδουλώσει προ πολλού.
Έτσι, ο θυμόσοφος αυτός στοχαστής βρέθηκε χθες βράδυ στο στούντιο του «ΟΛΑ», και έσπασε την σιωπή του… άνοιξε την ψυχή του, μιλώντας εφ όλης της ύλης για όλους και για όλα!



Ακόμη και για τον Ρέμο μίλησε, τον οποίο εκτός από καλό παιδί, ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε και σκλάβο της «τυχάρπαστης ελίτ της Μυκόνου», αφού σε τέτοιο ακροατήριο απευθύνεται, στους μοδάτους, ενώ ο ίδιος ακόμη και 10 εκατομμύρια ευρώ να τον έδινε κάποιος μεγιστάνας, θα αρνούνταν να τραγουδήσει γι αυτόν και την παρέα του… «δεν ξεφτιλίζομαι εγώ στα βράχια της Μυκόνου», είπε με στόμφο, συμπληρώνοντας και κάτι που μάλλον αποτελεί υπονοούμενο για τον Κώστα Χαρδαβέλα και την πρόσφατη αποκάλυψή του, ότι παλιότερα κόντεψε να βιαστεί από μια ερεθισμένη παρέα Τούρκων μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά του Κουρδιστάν(!). Όπως λοιπόν τόνισε ο Νότης, «εγώ δεν αφήνω τον οποιονδήποτε (λεφτά) να κάνει την καύλα του επάνω μου»…
Ο λαός του … πλανήτη!
Μάλιστα, ως πολυπράγμων άνθρωπος που είναι, με ενδιαφέροντα που καλύπτουν κάθε πεδίο της ανθρώπινης γνώσης (και όχι μόνο), ο Νότης εξέφρασε και την μεστή του άποψη για το φαινόμενο της παγκόσμιας τρομοκρατίας που ταλανίζει την ανθρωπότητα, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση λέγοντας πως είναι κάτι «απόλυτα στημένο... Θεωρώ ότι για να επέλθει η παγκοσμιοποίηση, που συνεπάγεται παγκόσμια δικτατορία, πρέπει να μην αντιδράσει κανείς, πρέπει η τρομοκρατία να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, να έχουν αναμιχθεί λαοί μεταξύ τους για να μην υπάρχει αντίσταση από έναν λαό γροθιά. Και ξέρεις τι νομίζω ότι θα συμβεί; Kάποια στιγμή θα λάβεις ένα μήνυμα (σημ. στο κινητό;) που θα λέει ότι ξέρατε ξεχάστε το, στο όνομα του λαού του πλανήτη(!) ο οποίος από αυτή τη στιγμή μας ορίζει ως κυβέρνησή του και επειδή κινδυνεύει μας έχει πει ότι θα πρέπει να κάνουμε αυτό, αυτό και εκείνο. Όλα τα υπόλοιπα όσοι δεν τα πράξετε είστε απέναντι από τον λαό του πλανήτη»!!!!. 



Στην προχωρημένη του αυτή ανάλυση εξήγησε συνοπτικά και τι ακριβώς παίζει με όλους αυτούς τους τζιχαντιστές καμικάζι, που είναι «παιδιά και  παρασύρονται. Δηλαδή άμα σε βάλει να νιώσεις ότι ζώνεσαι με χειροβομβίδες και εκρηκτικά και σκας και σκοτώνεις ένα κάρο κόσμο... Δηλαδή πόσο παραμύθι έχουν φάει αυτοί οι άνθρωποι».
Στηλίτευσε μάλιστα και τις θρησκείες που είναι η αφορμή, όπως είπε της τρομοκρατίας, χωρίς να αφήσει απ έξω τον Χριστιανισμό, που τα παλιά τα χρόνια, με τις σταυροφορίες, έκανε τα ίδια και χειρότερα με τους σημερινούς Ισλαμιστές. «Όταν έρχομαι εγώ και σε βαράω κάθε πρωί κάποια στιγμή δεν θα σαλτάρεις να έρθεις να με κοπανήσεις; Εσύ θα είσαι τρομοκράτης που θα μου τη ρίξεις στο κεφάλι ενώ εγώ που σε βαράω κάθε μέρα τι είμαι;», υποστήριξε στη συνέχεια, αφήνοντάς μας να αναρωτηθούμε για το πόσο πιόνια είμαστε τελικά στην παγκόσμια σκακιέρα των μασόνων... 
 Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με την μάστιγα του ISIS, ο Νότης κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι…«Δεν μπορεί να σταματήσει όλο αυτό γιατί αυτοί που έχουν τα ηνία λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο. Η βιομηχανία του θανάτου και του πόνου είναι η μεγαλύτερη: φάρμακα, νοσοκομεία, ναρκωτικά, όπλα, πορνεία» είπε.
Και για όσους θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ασχολείται μόνο με υψηλά νοήματα και περίπλοκες διεθνείς αναλύσεις, δεν είναι έτσι. Ως άνθρωπος που προέρχεται από τον λαό, και απευθύνεται στον λαό, τον απασχολούν και απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Ζητήματα όμως που αυτός με την προχωρημένη του σκέψη τα έχει λύσει προ πολλού, άσχετα αν αυτά εμάς μας φαντάζουν βουνό…
Όπως το ζήτημα των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια, όπου ως άλλος Καπερνάρος, ως άλλη Μάρκου, ως άλλος Καμένος τέλος πάντων, ο Νότης αρνείται να ξεφτιλιστεί, αρνείται να δεχτεί ελέγχους από σεκιουριτάδες. Διότι ως γνήσιος εθνικόφρων αριστερός δηλώνει: «Αν έρθει να με ακουμπήσει ο ιδιώτης δεν του το επιτρέπω. Αν έρθει ο δικός μου ο υπάλληλος, ο υπάλληλος του κράτους, ο αστυνομικός, θα του το επιτρέψω. Έχω χάσει τρεις πτήσεις έτσι. Η αντίδραση είναι κι εδώ και στην Αμερική και στη Γερμανία και το πληρώνω αυτό ακριβά»… Στη συνέχεια διηγήθηκε ένα περιστατικό που του συνέβη στην καπιταλιστική Αμερική, όταν αρνήθηκε να βγάλει τα παπούτσια του για να περάσει από το μηχάνημα ελέγχου. Ο ίδιος ζήτησε να του φέρουν τα ειδικά προστατευτικά ώστε να μην αναγκαστεί να πατήσει με τις κάλτσες του στο βρώμικο πάτωμα των κεφαλαιοκρατών. «Τελικά το δικό μου πέρασε. Η αντίσταση και η αντίδραση επί της ουσίας όταν έχεις δίκιο περνάει. Δηλαδή αν ξέρεις τα δικαιώματά σου και τα προβάλεις δεν μπορεί κανένας να αντισταθεί σε αυτό». 
Και έτσι είναι δυστυχώς, διότι αν είναι να είσαι πραγματικός επαναστάτης, και όχι γιαλαντζί, σαν τον Κουράκη φερ ειπείν, την επανάστασή σου την κάνεις καθημερινά, και ξεκινάς από τα μικρά ζητήματα… άσχετα αν στο τέλος αναγκάζεσαι να ταξιδέψεις με το ΚΤΕΛ και όχι ξυπόλητος με αεροπλάνο. Τώρα, το πώς πηγαινοέρχεται στην Αμερική, αρνούμενος να περάσει από ελέγχους ασφαλείας, δεν μας το διευκρίνισε…



Τέλος, άνοιξε και τα χαρτιά του στο θέμα του που ανήκει πολιτικά, ένα μυστήριο που απασχολούσε τον ελληνισμό εδώ και χρόνια, από τότε που είχε βγει σε εκπομπή του Μπογδάνου ντυμένος αξιωματικός των Afrika Korps, και προκαλώντας ατέλειωτη φημολογία ότι θα πολιτευτεί με την Χρυσή Αυγή… Και όμως, ο Νότης δεν είναι ναζιστής αλλά … αναρχικός! Και θυμίζοντας τον Κροπότκιν, μπορεί και τον Επίκουρο, είπε: «η αναρχία είναι το μέγιστο πολίτευμα. Αναρχικός δεν είναι αυτός ο οποίος σπάει ή πετάει μολότοφ. Αυτός είναι άνομος είναι παράνομος. Αναρχικός είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν χρειάζεται Αρχή διότι ο ίδιος έχει αρχές. Δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου υποδεικνύει τι θα κάνεις γιατί εσύ έχεις αρχές».
Και πόσο δίκιο έχει αυτός ο απλός άνθρωπος, που όμως τα λέει τόσο μεστά, και που έχει εμβαθύνει στα πάντα… αν και λίγο μας τα χάλασε μετά, όταν δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι αν και αναρχικός εν τούτοις μάλλον ψήφισε τον Μιχαλολιάκο και τον Λαγό αφού όπως είπε: «Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου παρά μόνο μία φορά αυτή και ψήφισα αυτούς που ήταν στη φυλακή. Ψήφισα αυτούς οι οποίοι μπήκαν στη φυλακή με φασιστικό τρόπο τους οποίος όμως ορίζουν φασίστες. Δηλαδή οι φασίστες λένε τους άλλους φασίστες και τους βάζουν στη φυλακή χωρίς δίκη. Αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη δεν υπάρχει τίποτα και τελειώνουν όλα. Είναι πάνω από τη δημοκρατία η Δικαιοσύνη». 

Κάτι άλλο στο οποίο μας τα χάλασε ήταν και η αναφορά του στην ζουρλή, και πόσο του λείπει!!!!! Βέβαια, ζουρλή και Χρυσή Αυγή πάνε πακέτο, οπότε…
«Υπήρχε μία προσωπικότητα η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στο κοινοβούλιο η οποία είχε... Είμαι φίλαθλος(!) της Ζωής Κωνσταντοπούλου διότι είναι ένας άνθρωπος που ήξερε τις συνέπειες. Όταν γνωρίζεις τις συνέπειες και το κάνεις συνεπάγεται γενναιότητα, ανδρεία. Η κοπέλα αυτή είναι γενναία διότι ήξερε ότι θα την στείλουν. Τους επέβαλε να νιώσουν όπως έκαναν αυτοί τους άλλους να νιώσουν αυτά τα χρόνια».
Πάλι καλά που δεν τοποθετήθηκε και επί των εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, διότι μπορεί και να μας έλεγε πόσο του λείπει ο Κιλτίδης, ή ο Ρεγκούζας…
Κλείνοντας την εμβριθή του ανάλυση, αυτή την κατάθεση ψυχής που θα έπρεπε να διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία (ακούει ο Φίλης;) ο Νότης απήγγειλε τους στίχους από το τραγούδι του «Διεφθαρμένη Συνουσία» που κυκλοφόρησε το 2005 και δήλωσε πώς αυτό το κομμάτι είναι μία πολιτική πράξη από μόνο του (που θα έπρεπε να διώκεται για λόγους αισθητικής και ηχορύπανσης συμπληρώνω εγώ ο ποταπός). 
Προσωπικά δεν έχω τίποτα άλλο να συμπληρώσω… ο Νότης (όπως κάποτε και η Ντενίση, η Άντζελα, και η Βάνα) τα είπε όλα, βοηθώντας όλους εμάς τους πεζούς ανθρώπους να συντονιστούμε με την αόρατη πραγματικότητα, αυτήν που εμείς δεν βλέπουμε, αλλά που ο Νότης αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα.
Για εμάς διαβάζει, για εμάς σκέφτεται και στοχάζεται, για εμάς αγωνίζεται …
Εξάλλου, όπως λέει, θυμίζοντας έντονα τον Κατσανέβα (ή τον Γκλέτσο, δεν θυμάμαι), «εγώ αναφέρομαι στον λαό, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης αυτής της χώρας».

     Strange Attractor

      Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου