4.11.15

Και κλάμα ... ο υπουργός!



Θυμόσαστε τους ανάλγητους σαμαροβενιζέλους, που θέλανε να ξεπουλήσουν τα δημόσια και δωρεάν αεροδρόμιά μας στους κακοί ξένοι τοκογλύφοι (sic);
Με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ο σύριζας και παρέα με τους συνδικαλιστές (πρώην πασόκους) να απειλούν με επανάσταση και γκλιλοτίνες αν τυχόν περνούσε κάτι τέτοιο;



Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ, απλά διεκπεραίωνε νόμο που είχε ψηφίσει το άλλοτε κραταιό Πασόκ όταν ήταν αυτό στη κυβέρνηση, δεν πτόησε καθόλου τους εν λόγω εργατοπατέρες, οι οποίοι εν μία νυκτί εντάχθηκαν ομαδικά στον Σύριζα, προσφέροντάς του γη, ύδωρ, και  άφθονες ψήφους…


Με τον Αλέξη να τους υπόσχεται ότι μόλις με το καλό κυβερνήσει, εκτός από το άθλιο μνημόνιο που θα ξέσκιζε με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου, θα ακύρωνε και όλες τις προδοτικές κινήσεις της προηγούμενης δοσιλογικής κυβέρνησης στο ζήτημα της παραχώρησης των αεροδρομίων.
Βέβαια ο Αλέξης που εδώ πατάει εκεί βρίσκεται, όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά υπέγραψε ένα δεκάκις φορές χειρότερο, και φυσικά η για δεύτερη φορά αριστερά κυβέρνησή του προχωράει κανονικά και στο «ξεπούλημα» των αεροδρομίων, αφήνοντας τους αεροδρομιακούς συνδικαλισταράδες ξεκρέμαστους, να μην έχουν λόγια να πουν στους προδομένους ψηφοφόρους τους, και να ψάχνουν τώρα για νέα κομματική στέγη στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά του Δραχμαζάνη, που σταθερά επιμένει στα δημόσια λαϊκά αεροδρόμια με επίκεντρο τον άνθρωπο (όπως θα έλεγε και ο Στρατούλης).
Βέβαια, να τα λέμε αυτά, μπορεί οι συριζαίοι (πρώην πασόκοι) κυβερνώντες να προχωρούν στο ξεπούλημα, αλλά όπως λένε το κάνουν με μισή καρδιά… πονάνε. «Θα κλαίμε», είχε πει άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης…
Που τα θυμήθηκα όλα αυτά; Μα φυσικά διαβάζοντας τον σημερινό τύπο (εδώ) όπου αναφέρεται σαφώς ότι:

Πράξη υπουργικού συμβουλίου που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να υπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3/11/15  στο ΦΕΚ.
Η ΠΥΣ ουσιαστικά συνιστά τη αυτοδέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της σύμβασης παραχώρησης και συνιστούσε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. Ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ είχε συμπεριλάβει την ΠΥΣ στις 70 εκκρεμότητες της κυβέρνησης σε ο,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων, αλλά η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για να την ικανοποιήσει.
Η ΠΥΣ εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Άμυνας, Π. Καμμένο, Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, για την διευκόλυνση της υπογραφής των δυο συμβάσεων (των δυο ομάδων αεροδρομίων Α και Β), καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών των ως άνω συμβάσεων παραχώρησης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στην παράγραφο 1).

Που σαι βρε Σύριζα που ‘ λεγες πως θα γινόσουν άλλος…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου