3.11.15

Ο George Soros και τα εθνικά σύνορα…



Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros επιβεβαίωσε ότι θέλει να καταργήσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, μετά τις κατηγορίες που του απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.



Ο  Orban κατηγόρησε τον γεννημένο στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχο, ότι εσκεμμένα ενθαρρύνει την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη…



Όπως είπε «η εισβολή κατευθύνεται αφ ενός από τους διακινητές ανθρώπων, και αφ ετέρου από τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίοι στηρίζουν οτιδήποτε βοηθά στην αποδυνάμωση των κρατών εθνών… αυτή η κοσμοαντίληψη της Δύσης, καθώς και το δίκτυο των ακτιβιστών, εκπροσωπούνται με τον καλύτερο τρόπο από τον George Soros».
Από την πλευρά του ο  Soros απέστειλε ένα email στο Bloomberg Business, στο οποίο αναφέρει ότι τα ιδρύματά του στηρίζουν τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ κατηγορεί τον Orban, που προσπαθεί να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας του για να σταματήσει την τεράστια εισροή μεταναστών, πως «υπονομεύει αυτές τις αξίες»! Όπως σημειώνει, «ο Orban αντιμετωπίζει την ενίσχυση των εθνικών συνόρων ως σκοπό, και τους πρόσφυγες ως εμπόδιο… τα δικά μας σχέδια αντιμετωπίζουν την προστασία των προσφύγων ως σκοπό, και τα εθνικά σύνορα ως εμπόδιο».
Τον περασμένο μήνα ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατήγγειλε τις διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται  υπέρ των μεταναστών, ότι «κερδίζουν από την μεταναστευτική κρίση», αναφέροντας ιδίως εκείνες που χρηματοδοτούνται από τον Soros.
Ο Soros εδώ και χρόνια στηρίζει  διάφορα διακρατικά όργανα όπως είναι η ΕΕ, ενώ το ίδρυμά του Open Society Foundation (OSF) παρέχει συνδρομή στους ακτιβιστές υπέρμαχους της μετανάστευσης. Είναι επίσης γνωστός για την στήριξη που προσφέρει σε διάφορους «προοδευτικούς» σκοπούς, όπως π.χ. το Centre for American Progress,  αλλά και την Hillary Clinton και τον  Barack Obama.
Η ιστοσελίδα του OSF εξηγεί: «πιστεύουμε ότι η μεταναστευτική πολιτική καθώς και η πολιτική ασύλου θα πρέπει να βασίζονται στις οικονομικές και δημογραφικές πραγματικότητες, και να μην επηρεάζονται από πολιτικές στοχεύσεις και εκτιμήσεις ή λαϊκές παρανοήσεις… στην Ευρώπη, πολλοί από τους εταίρους μας στην κοινωνία των πολιτών υψώνουν τις φωνές τους απαιτώντας μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση που θα ευθυγραμμίζεται με τις διεθνείς δεσμεύσεις επί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο Orban, τόνισε ότι η μετανάστευση και η πολυπολιτισμικότητα απειλούν τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, και δημιουργούν παράλληλες κοινωνίες. «Οι Ευρωπαίοι», είπε, «θα πρέπει να παραμείνουν πιστοί στις χριστιανικές αξίες, και η Ευρώπη μπορεί να σωθεί μόνο εφόσον πάρουμε στα σοβαρά τις παραδόσεις, τις χριστιανικές ρίζες, και όλες εκείνες τις αξίες που αποτελούν την βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου