8.11.15

Πλίνθοι τε και κέραμοι… του ποταπού Strange Attractor!



Δυο συνταρακτικές εξελίξεις μονοπωλούν την επικαιρότητα… το αποκαλυπτικό ροζ αισθαντικό βιβλίο εξομολόγηση της Μαργαρίτας, και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Τζέιμς Μποντ Πανούση στο Πρώτο Θέμα!
Εξελίξεις που κλυδωνίζουν συθέμελα την ελληνική κοινωνία, και την πολιτική μας τάξη.




Το μεν βιβλίο έρχεται να μας βγάλει από την νιρβάνα του παπανδρεϊσμού, που επί δεκαετίες μας έχει υπνωτίσει, αναμιγνύοντας ολίγον Σπύρο Καρατζαφέρη με άρωμα Μενεγάκη, ενώ το μανιφέστο Πανούση μας αφυπνίζει πολιτικά...


Η 92χρονη λοιπόν πρώην σκληροπυρηνική φεμινίστρια Μαργαρίτα εξομολογείται ότι κατά βάθος και αυτή ήταν μια … Κατίνα. Που άσχετα αν ηγούνταν των ΑΙΓΩΝ (sic), και αποτελούσε το ηγετικό ίνδαλμα εκατομμυρίων καταπιεσμένων Ελληνίδων που εκείνα τα χρόνια έψαχναν απεγνωσμένα την χειραφέτησή τους από την  μπουγάδα και την κατσαρόλα, εν τούτοις και αυτή υπέμενε και υπέφερε,  όπως η κάθε κυρά Σούλα στο Νέο Κορδελιό, τις απιστίες και το κέρατο, προκειμένου να μην την παρατήσει σύξυλη ο άνδρας της ζωής της, και τι θα τρώει μετά; Μπορεί να έβλεπε και Μάρθα Βούρτση κρυφά τα βράδια στο Καστρί.
Και να ήταν μόνο αυτό; Υπάρχουν και ιστορικές πολιτικές παράμετροι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στον τόπο μας!
Η όψιμη συγγραφέας αποκαλύπτει π.χ.  ότι η δικτατορία Μεταξά δεν έγινε τότε που μας λένε, αλλά πολύ αργότερα… την 28η Οκτωβρίου του '40, μια ημερομηνία που εμείς οι χειραγωγημένοι την γιορτάζουμε ως κάτι άλλο… κούνια που μας κούναγε.
Μάλιστα, εκείνη την αποφράδα ημέρα, που η Αθήνα (λέει) γέμισε με τοιχοκολλήσεις Διαταγμάτων και Απαγορεύσεων εκ μέρους της νεόκοπης δικτατορίας, ο νεαρός Ανδρέας έκανε την πρώτη αντιστασιακή του πράξη: Έσκισε ένα τέτοιο τοιχοκολλημένο έγγραφο, δείχνοντας έτσι το μέλλον που τον περίμενε…  ενός πούρου σοσιαλιστή ριζοσπάστη δημοκράτη, που μερικές δεκαετίες αργότερα (προσκεκλημένος του Καραμανλή) θα γκρέμιζε επιτέλους τον καραμανλισμό, και θα έφερνε την Αλλαγή, σηκώνοντας τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα (ένας πρώιμος Τσίπρας δηλαδή, στο πιο κοσμοπολίτικο).
Το γεγονός ότι όλες οι επίσημες βιογραφίες του Ανδρέα μιλάνε για μετανάστευσή του στην Αμερική μερικά χρόνια πριν την 28/10/40 δεν έχει καμιά σημασία, αφού μάλλον η Μαργαρίτα έχει δίκιο, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης την έκανε μια από τις νύφες της, και άρα λάμπει επιτέλους η ιστορική αλήθεια.
Όπως λάμπει και με μια αναφορά στο … ίντερνετ, το 1988, που μάλλον πρέπει να ισχύει διότι Μάργκαρετ είναι αυτή, και άρα μέσα στα πράγματα… και ποιος είμαι εγώ να το αμφισβητήσω. Μάλιστα, μπορεί να υπήρχαν και κινητά τότε, για τους λίγους, αλλιώς πως μπορούσε ο Ανδρέας να κλείνει τόσα και τόσα μυστικά ραντεβού με συνεργάτες του, με ξένους ηγέτες, με τον Ακριβάκη, και με γκόμενες στους Αμπελόκηπους, χωρίς να το ξέρει η ΚΥΠ (και η Μάργκαρετ);
Τέλος, όσον αφορά στο πικάντικο του θέματος, εκτός από τις διάφορες παρελάσεις γυναικών του μερακλή και γαλαντόμου στα σεξουαλικά ζητήματα Ανδρέα, έχουμε και μια de profundis εξομολόγηση βγαλμένη σαν από Άρλεκιν, για μια και μόνη απιστία εκ μέρους της σιτεμένης (από τότε) συζύγου του. Η οποία όπως λέει υπέκυψε στην γοητεία του θεληματικού πηγουνιού του…Πιέρ, και λίγο το κρασί, λίγο οι κιθάρες του Πάριου στο βάθος… δεν ήθελε πολύ για να γίνει το κακό.
Βέβαια, τώρα που το θυμάμαι, Πιέρ λέγανε οι κοντινοί του τότε τον … Κατσιφάρα! Ήταν νομίζω το ψευδώνυμό του στην αγωνιστική παρανομία της ηρωικής εποχής του ΠΑΚ. 

Εδώ ο Ανδρέας με τον... Πιέρ;

Τον θυμόσαστε, έτσι δεν είναι; Εκείνον τον άδολο αγωνιστή της δημοκρατίας, πρώην τραπεζικό κλητήρα, σύντροφο του Κουλούρη, και κολλητό του Κατσανέβα, που ο μεγάλος τον έκανε υπουργό, και που  κάποτε είχε πει ότι αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα τους ήξεραν ούτε οι θυρωροί τους … κάποιους μεγαλόσχημους.
Λέτε να ήταν αυτός ο Πιέρ που σαγήνευσε την αθώα μεγαλοκοπέλα από την μακρινή Μινεσότα;
Και ερχόμαστε στον Πανούση τον καθηγητή εγκληματολογίας, που ως υπουργός Δημόσιας Τάξης απέδειξε ότι έχει τόση σχέση με το γνωστικό αντικείμενο που διδάσκει όση εγώ με την αστροφυσική.
Που αν και πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος του Σύριζα, παρίστανε τον… Κινέζο, αφού ως παμπόνηρος πρώην Πασόκος, ήξερε πολύ καλά πως το πράγμα δεν τραβάει, και άρα ας κρατήσουμε τις αποστάσεις μας.
Πρόλαβε όμως και άνοιξε τα κέντρα κράτησης των μεταναστών που είχαν δημιουργήσει οι ανάλγητοι σαμαροβενιζέλοι, και αμόλησε έτσι χιλιάδες απελπισμένους  και πεινασμένους  πένητες στο κέντρο της Αθήνας… αγνοώντας (ως εγκληματολόγος) ότι έτσι καλλιεργεί το μικροέγκλημα, αφού οι άνθρωποι αυτοί πεινάνε και άρα πως θα φάνε; Εκτός κι αν το έκανε επίτηδες, ένα in vitro - in vivo πείραμα δηλαδή, για να προχωρήσει την επιστήμη του μελετώντας την γέννηση της εγκληματικότητας!
Χώρια του ότι πρώτος μίλησε για την ανάγκη να πέσει ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο…  



Τέλος πάντων, πρόλαβε και την έκανε, αφήνοντας πίσω του το μπάχαλο, και τώρα ευγνωμονεί, λέει, τον Αλέξη που τον απέπεμψε… ενώ προχωράει και σε απίστευτες καταγγελίες για απειλές που δέχεται από τον υπόκοσμο, αλλά και για στενές σχέσεις μεγαλόσχημων πολιτικών στελεχών (και υπουργών) του Σύριζα με τρομοκράτες, οι οποίοι μαζί με ποινικούς κατάδικους τον έχουν στοχοποιήσει επειδή τα έβαλε με το ποινικό και πολιτικό έγκλημα ταυτόχρονα!
Και γι αυτό έχει καταθέσει έγγραφο με στοιχεία φωτιά σε συμβολαιογράφο (δεν εμπιστεύεται τους εισαγγελείς αλλά ούτε και ούτε τις καθαρίστριες), ενώ ετοιμάζει και βιβλίο-μυθιστόρημα, όπου «φωτογραφίζει» κόσμο κα κοσμάκη, χωρίς τον κίνδυνο αγωγών και μηνύσεων. Ελπίζει δεν να το εκτιμήσει ο Όλιβερ Στόουν και να το κάνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Κλούνει (ή τον Παράβα αν ζει ακόμη).
Τώρα, γιατί εμένα όλες αυτές οι όψιμες και μπαγιάτικες καταγγελίες μου θυμίζουν publicity stunt; Μια αμερικανιά δηλαδή για να δημιουργηθεί ντόρος, και άρα να αγοραστεί το βιβλίο από τους χαχόλους που θα πιστέψουν τις σαχλαμάρες του; Μήπως είμαι απλά κακοπροαίρετος;
Κλείνω με δυο ήσσονος σημασίας ζητήματα: Αυτό της αποδεδειγμένης πλέον επικινδυνότητας του υπέρβαρου ημιμαθούς (χωρίς καν φ-τυχίο) υπουργού επί της Παιδείας, που εμμένει στις δήθεν κομμουνιστικές πλην όμως αντεθνικές ιδεοληψίες του, με τις οποίες έκανε κοτζάμ καριέρα, και που πρέπει να παραιτηθεί ή να απολυθεί από το πόστο του πάραυτα, αν όχι χθες… και επίσης εκείνο του πολύ Δρα Τζον Μπαρουφάκη, που όπως αποδεικνύεται περίτρανα, είναι φραγκοφονιάς ολκής,  εξ ου και ξεκίνησε ένα σύστημα «πυραμίδας» μπας και μαζέψει λεφτά από τις μπαρουφίτσες και άλλους σελέμηδες που τον θαυμάζουν, από τους οποίους ζητάει (επιτακτικά) 5 ευρώ τον μήνα, που θα κατατίθενται σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ενός συνεργάτη του στην τρέλα, ονόματι Κώστα Παπαδόπουλου (Ήσυχου) για να παρακολουθούν την δική τους ανεξάρτητη μορφή ενημέρωσης. Ήτοι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για να απολαμβάνουν τις μπαρούφες του! Καλή κονόμα, δεν λέω… 
Μεγάλος δάγκας ο δόκτορας!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου