13.12.15

Μαστούρα στον πύργο ελέγχου…



«Μόλις έκανα τις τζούρες μου… καπνίζω συχνά κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη για να μένω ξύπνιος… είμαι βλέπετε ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας»!
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο, επειδή είχε σκούρα φιμέ τζάμια στο ι.χ. του, ο 52χρονος Breen Peck στο Long Island.



Ο συγκεκριμένος έμπειρος, πλην όμως χασικλής, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που εργάζεται στην προσέγγιση ραντάρ του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης στο Westbury, έχει ήδη βεβαρημένο υπηρεσιακό μητρώο, αφού δυο φορές κόντεψε να προκαλέσει σοβαρά αεροπορικά ατυχήματα...


Την πρώτη φορά, το 2010,  καθοδήγησε λανθασμένα ένα αεροσκάφος της United Airlines, στην φάση της προσέγγισης στο αεροδρόμιο Reagan National, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να αποφευχθεί μια εναέρια σύγκρουση. Μάλιστα, όπως είχε ακουστεί να λέει τότε στην συχνότητα: «… παραλίγο…».
Το 2011 έθεσε σε κίνδυνο ένα ελαφρύ κυβερνητικό αεροσκάφος, στο οποίο μάλιστα επέβαιναν η Michelle Obama και ο  Joe Biden, καθοδηγώντας το για προσγείωση ακριβώς πίσω από ένα θηριώδες αεροσκάφος cargo, το jet blast του οποίου θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο μικρότερο αεροσκάφος, το οποίο ματαίωσε την προσγείωση και έκανε ανακύκλωση.
Εκτός όμως από τα παράνομα φιμέ τζάμια, και την ομολογία του ότι ήταν μαστουρωμένος, ο Peck εκτός από την μεθαμφεταμίνη που βρέθηκε στις τσέπες του, κατηγορείται επίσης και για παράνομη οπλοκατοχή, αφού  μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δυο οπλισμένα πιστόλια (Beretta .40 και Bersa Thunder.380).
Να υπάλληλος, να μάλαμα…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου