22.12.15

Ποιοι χαντάκωσαν τον κ. Τζιτζικώστα;



Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε σε αυτές τις εκλογές μία στρατηγική «παλαιάς κοπής».
Απευθύνθηκε σε σημαντικούς παράγοντες του δημοσίου βίου με μεγάλη επιρροή σε ΜΜΕ, με επιρροή στην εκκλησία, σε ποδοσφαιρικά κοινά και σε επιμέρους εκλογικές ομάδες.




Παράλληλα, στελέχωσε το επιτελείο του με στελέχη της Ν.Δ. που  πίστευε ότι έχουν ισχυρή επιρροή στο εκλογικό σώμα της Ν.Δ. Τον Γραμματέα του κόμματος, αλλά και βουλευτές που φέρονταν ως ισχυροί στις περιφέρειές τους.
Ακόμα, προσέλαβε επικοινωνιολόγους με αραχνιασμένες ιδέες, ξεδιπλώνοντας  μια πανάκριβη καμπάνια, που τελικά είχε μόνον αρνητικό  αποτέλεσμα...



Ο κ. Τζιτζικώστας πολιτεύτηκε με όρους της δεκαετίας του ‘60. Επέδειξε δύναμη που δεν είχε και τελικά κατάφερε να προκαλέσει φόβο στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της ΝΔ. που επιθυμούσαν ηρεμία και ελπίδα.
Πόσοι άλλωστε δεν έφτασαν μέχρι την κάλπη με το επιχείρημα ότι οφείλουμε να είμαστε περισσότεροι απ΄ όσους «ξένους» προτίθενται να καθορίσουν το μέλλον μας;
Πόσοι δεν «σιχτήρησαν» την αναποτελεσματική και «λούμπεν» καμπάνια του κ. Τζιτζικώστα με τον ηλικιωμένο να πετιέται από έναν θρασύ νέο σαν σακί πατάτες και τον ίδιο να κάνει ανέμελος τζόκινγκ σε κάποιο πάρκο της Θεσσαλονίκης;
Πόσοι δεν αντέδρασαν αμέσως μόλις διαπίστωσαν ότι ως  βασικός οργανωτικός ιθύνων νους του κ. Τζιτζικώστα εμφανιζόταν ο αντιπαθής και αποτυχημένος Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος;
Πόσοι δεν διαπίστωσαν τελικά, ότι επιλογή του κ. Τζιτζικώστα να αναζητήσει την υποστήριξη βουλευτών τον έβλαψε στερώντας του κρίσιμες ψήφους;
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των νομών όπου πρωτοστάτησαν βουλευτές υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα:
-  Στην Χίο όπου ο (μοναδικός) βουλευτής του νησιού Νότης Μητταράκης υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητά του, ο κ. Τζιτζικώστας βγήκε τρίτος πολύ μακριά από τους συνυποψηφίους του: Συγκεκριμένα, έλαβε μόλις το 16 % των ψήφων, με τον κ. Μεϊμαράκη να λαμβάνει 48% και τον κ. Μητσοτάκη 31%
-  Στο Λεκανοπέδιο που είχε την υποστήριξη (τουλάχιστον) δύο πολύ ισχυρών παραγόντων, του κ. Μάκη Βορίδη και της κας Ασημακοπούλου, αλλά και του προβεβλημένου Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο κ. Τζιτζικώστας καταποντίστηκε στην τέταρτη θέση! Τον ξεπέρασε παντού και σχεδόν σε όλα τα εκλογικά τμήματα η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη!
-  Το ίδιο συνέβη και στην Πάτρα όπου υποστηρίχθηκε από τον (μοναδικό) Βουλευτή κ. Α.Κατσανιώτη, αλλά και εμμέσως από τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ. Πίσω από τον κ. Μητσοτάκη και εκεί! Συγκεκριμένα, ο κ. Β. Μεϊμαράκης έλαβε  47%, ο Κ. Μητσοτάκης 25%, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας έλαβε 16% ξεπερνώντας για λίγες ψήφους τον κ. ο Α. Γεωργιάδη.
-  Στον μόνο Νομό που διασώθηκε ο κ. Τζιτζικώστας ήταν ο Νομός Τρικάλων όπου παρά την υποστήριξη του Βουλευτή Κ. Σκρέκα κατάφερε να κατακτήσει τη  δεύτερη θέση πίσω από τον Β. Μεϊμαράκη.
Ο κ. Τζιτζικώστας σε αυτές τις εκλογές έκανε ακριβώς ότι δεν έπρεπε να κάνει! Εμπιστεύτηκε τους χειρότερους επαγγελματίες και ταυτίστηκε με τα αναποτελεσματικότερα στελέχη της Ν.Δ.
Καβάλησε στο κύμα της ανανέωσης, αλλά χρησιμοποιώντας τις πιο σκουριασμένες πολιτικές μεθόδους και τακτικές.
Επικαλέστηκε την ενότητα, εμφανίστηκε όμως με αλαζονεία και πολιτικό θράσος, βάζοντας την υποψηφιότητά του απέναντι από τους δύο προηγούμενους αρχηγούς της Παράταξης. Τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.
Έκανε την ακριβότερη καμπάνια, εμπιστευόμενος όμως τους πιο παρωχημένους  επικοινωνιολόγους για να την «τρέξουν».
Ο κ. Τζιτζικώστας, όμως  δεν είναι για «πέταμα». Το αντίθετο. Ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας νέος άνθρωπος που και πολιτικό στίγμα έχει, και κοινό μπορεί να αποκτήσει. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος που χαντακώθηκε από τις πολιτική ανεπάρκεια των συνεργατών του.
Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να σκεφτεί τι έκανε λάθος, να απαλλαγεί από το αποτυχημένο περιβάλλον του, να δουλέψει σκληρά στην Περιφέρειά του, να ξαναχτίσει τις κοινωνικές και πολιτικές του συμμαχίες που απομάκρυνε με την εκλογική του καμπάνια. Τότε μόνον θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και τότε ίσως είναι έτοιμος να ξεχωρίσει από τη γενιά του!

Insider

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη, αλλά γενικά είχε μια καλή και αξιοπρεπή παρουσία, πού του εξασφαλίζει αισιόδοξη προοπτική. Σε μία στην πλειοψηφία της συντηρητική παράταξη που η προσαρμογή της σε νέα δεδομένα είναι δύσπιστη και αργή το εκλογικό του αποτέλεσμα το θεωρώ απόλυτα θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή