25.12.15

Μια «ευσεβής» αεροπορική εταιρία!



Η μαλαισιανή Rayani Air αποτελεί την πρώτη μάλλον αεροπορική εταιρία που προσφέρει πτήσεις αυστηρά προσηλωμένες στους κανόνες της ισλαμικής θρησκείας.




Στις πτήσεις της συμπεριλαμβάνονται ομαδικές και μη προσευχές, απαγόρευση αλκοόλ και χοιρινού κρέατος, και αυστηρός κώδικας ενδυμασίας για τις γυναίκες αεροσυνοδούς…


Η όλη ιδέα ξεκίνησε με έναυσμα τα πολλά παράπονα συντηρητικών Μουσουλμάνων, που πιστεύουν ότι οι δυο μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες που γονάτισαν την Malaysia Airlines (πτήσεις 370 και 17), οφείλονταν στην οργή του … Αλλάχ! Οπότε, η λύση που βρέθηκε ήταν να μετατραπεί μια εταιρία σε φονταμενταλιστική, με πτήσεις αυστηρά προσαρμοσμένες στις ισλαμικές αρχές και έθιμα, έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω δυστυχήματα.




Αυτή η αντίδραση στις τραγωδίες, και η ίδρυση μιας νέας εταιρίας (που ξεκίνησε να πετάει πριν από λίγες μόνο μέρες) αποτελεί ένα παράδειγμα της ραγδαίας ανάδυσης των πλέον σκληροπυρηνικών αξιών του μουσουλμανισμού στην Μαλαισία, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 60% είναι Μωαμεθανοί.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της νέας αυτής εταιρίας, «απαντάμε στις εκκλήσεις πολλών Μουσουλμάνων που θέλανε μια δική τους ισλαμική αεροπορική εταιρία…  δεν λέμε πως είμαστε μια ιερή εταιρία ή πως πραγματοποιούμε δρομολόγια σε ιερούς προορισμούς, απλά προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση στους ταξιδιώτες, και κάνουμε δεκτούς ανθρώπους όλων των θρησκειών και όλων των φυλών».
Περιέργως, οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στις επιθυμίες των συντηρητικών Μουσουλμάνων και ίδρυσαν την εν λόγω εταιρία είναι Ινδουιστές. Το επιχειρείν μάλλον δεν γνωρίζει θρησκευτικά σύνορα…

S.A.
(Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου