16.12.15

Εξαπατώ, κλαψουρίζω, κυβερνώ…



Υπάρχουν πολλές μέθοδοι πρώτα για να πάρεις την εξουσία και μετά για να συνεχίσεις να την κατέχεις. Η εξαπάτηση είναι μία από αυτές. Και δεν είναι, ασφαλώς, νέα. Δηλαδή, εδώ δεν ισχύει το «πρώτη φορά αριστερή (με ολίγον από εθνικολαϊκοθρησκευτική δεξιά) εξαπάτηση».
 


Εχουν προηγηθεί άλλοι. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται μόνο στην ποσότητα των ψευδών και των υποσχέσεων που δόθηκαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δηλαδή, μέσα σε  ελάχιστους μήνες ειπώθηκαν τόσα ψέματα και έγιναν τόσες ανέφικτες εξαγγελίες, που οι προηγούμενοι χρειάστηκαν χρόνια για να τα κάνουν...


Αλλά κι αυτό θα είχε ήδη ξεχαστεί, αν δεν συνοδευόταν από άλλη μια μέθοδο, για να σωθεί η κατακτηθείσα εξουσία. Και αυτή η μέθοδος λέγεται «κλαψούρισμα». Τη λανσάρισε ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι της μεγάλης κωλοτούμπας, όταν υπέγραψε το πρώτο αριστερό (με ολίγην από ανεξαρτητοελληνικό) Μνημόνιο: «Φτάσαμε στα όριά μας, διαφωνούμε, αλλά το κάναμε για να σώσουμε τη χώρα».
Η πατέντα έπιασε, γιατί να μην τη συνεχίζουν; Χτες, για παράδειγμα, την αποθέωσε ο ανεκδιήγητος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος «διαφωνεί» -λέει- με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά την υπέγραψε! «Με πόνο ψυχής», είπε κλαψουρίζοντας, ο αθεόφοβος. Αυτό είναι το αριστερό κλαψούρισμα.
Αργότερα, μεταμεσονυχτίως (εκπομπή «Ενικός» στο Star) ήρθε το δεξιό κλαψούρισμα. Ο έτερος μετρ της πολιτικής εξαπάτησης χρειάστηκε μόλις δύο λέξεις για να απαντήσει στην επισήμανση ότι ο ίδιος έλεγε, μόλις πριν από μερικούς μήνες, ότι αν έρθει Μνημόνιο από την κυβέρνηση, θα παραιτηθεί και θα αποχωρήσει από την πολιτική ( ό,τι έχει πει διαχρονικά, έτσι για διασκέδαση). Τι απάντησε ο ανεκδιήγητος αρχηγός και υπουργός; «Αλλάξαμε πολιτική»!
Κι όταν αλλάζεις πολιτική και ξεχνάς τα κορυφαία, δεν σου στοιχίζει τίποτα μια δεύτερη, μικρή, κωλοτούμπα στα δευτερεύοντα.
Ο αρχηγός Πάνος Καμμένος λοιδορούσε τον ομοφυλόφιλο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας με τη φράση «υπουργοί και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια». Σήμερα και  ο υπουργός Καμμένος δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, όπως είπε ο ίδιος. Ετσι απλά και ξεδιάντροπα. Ψεύτης και σκληρός άντρας ως αρχηγός, για να παίρνει ψήφους, ψηφοφόρος «μιαρών» νομοσχεδίων σήμερα, για να κρατήσει την υπουργική καρέκλα.
Τα παραδείγματα Σπίρτζη και Καμμένου αποτελούν την απόλυτη επιβεβαίωση πλέον για το τι είναι η σημερινή κυβέρνηση. Ένα συνονθύλευμα (συμφύρονται πάλαι ποτέ αριστεροί, παλαιοΠΑΣΟΚοι και δεξιοί λαϊκιστές), το οποίο ανήλθε στην εξουσία με τη μέθοδο της εξαπάτησης. Και, για να κρατήσει την εξουσία, «εμπλούτισε» την εξαπάτηση με το κλαψούρισμα («πονάω, αλλά υπογράφω»).
Μέχρι στιγμής το «εξαπατώ και κλαψουρίζω» αποδεικνύεται αποτελεσματική μέθοδος κατάκτησης και διατήρησης της εξουσίας.

Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου