30.12.15

Ο συγκαμένος «στρατάρχης», και σε λόγια να βρισκόμαστε!



Δεν πρέπει να υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος τον τελευταίο χρόνο από τον Πάνο τον συγκαμένο. Ζει το όνειρο… κυριολεκτικά.
Δεν πα να καίγεται το σύμπαν γύρω του; Αυτός εκεί… σαν πεντάχρονο αγοράκι που παίζει με τα στρατιωτάκια του.




Ποιος άνδρας δεν τον ζηλεύει; Ποιος άνδρας δεν γουστάρει να παίζει πόλεμο, να επιθεωρεί  άρματα μάχης, αντιτορπιλικά, βομβαρδιστικά, στολές, κλπ; Να φοράει  πουλάδες και διακριτικά; Ξέρετε τι θα πει να είσαι υπουργός και μάλιστα σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα (για άνδρα) υπουργεία; Με στρατηγούς, ναυάρχους, πτέραρχους, ταξιάρχους, λοκατζήδες, κλπ να σε βαράνε προσοχές και να στέκονται κλαρίνο μπροστά σου, χειροκροτώντας την κάθε παπαριά που εκστομίζεις;



Να κάνεις βόλτες με ελικόπτερα Απάτσι, να μπαινοβγαίνεις σε φρεγάτες (στα υποβρύχια ο συγκεκριμένος δεν χωράει να κατέβει), και να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς στρατιωτικές ασκήσεις, αεροπορικές προσβολές, και όλα αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα «παιχνίδια»; Χώρια τα τυχερά… με τα οποία κάποιοι άλλοι έκτισαν περιουσίες, και κάποιοι κοιμούνται σε κελί μεσοτοιχία με τον Κουφοντίνα.
Και όλα αυτά σε περίοδο ειρήνης βεβαίως, γιατί αν σου τύχει καμιά  καυτή πατάτα (θερμό επεισόδιο, σύρραξη, κλπ) ενόσω είσαι υπουργός Άμυνας, τότε τρέχεις και δεν φτάνεις… ειδικά αν σε προσωπικό επίπεδο είσαι μπούλης, και που αν στρατεύτηκες ποτέ, σίγουρα θα είχες κατηγοριοποιηθεί ως Ι 5, ένεκα πάχους.
Εν πάση περιπτώσει, ο Πάνος (όπως και ο Αλέξης) έχει άστρο. Η κρίση στάθηκε ευνοϊκή και για τους δυο τους. Το μνημόνιο τους έφτιαξε πολιτικά, και όχι μόνο. Αλλιώς πώς να ερμηνεύσει κανείς την μετεωρική του αυτή αναμόρφωση από περιθωριακό «πσαικαζμένο» πολιτικάντη σε «συγκυβερνήτη» της χώρας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεότερης ιστορίας της; Ένας άνθρωπος, που αν κρίνω από τα τουίτς και τις κατά καιρούς αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια, καλά καλά δεν γνωρίζει γραφή. Για το δε επίπεδο της πολιτικής του αντίληψης τι να πούμε; Είναι αυτός που κάποτε επέμενε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο εκτελεστής της ΕΟ 17Ν! Είχε βρει στοιχεία, έλεγε, στα αρχεία της Στάζι… Την ίδια εποχή πάνω κάτω που ο έτερος πολιτικός εγκέφαλος, ο Αλέξης ντε, γράφονταν στην ΚΝΕ… ταυτόχρονα με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του παγκόσμιου κομμουνισμού! Μιλάμε για τεράστια πολιτική οξύνοια… και των δυο.
Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα. Η ουσία είναι ότι σήμερα ο άνθρωπος αυτός, μέσα στο γενικότερο σύνολο των τσιρκολάνων που μας κυβερνούν, είναι υπεύθυνος για την εθνική μας άμυνα. Σε σημείο να αναρωτιέμαι, ποιος άραγε είναι πιο επικίνδυνος, ο κομματόσκυλος παχύς  αρμόδιος υπουργός Παιδείας ή ο συγκαμένος που το παίζει Ναπολέων;
Με αποκορύφωμα την τελευταία παπαριά του, να στρατεύονται οι γυναίκες!
Ναι, σε μια Ελλάδα που τις τελευταίες δεκαετίες οι νέες γυναίκες μεγάλωσαν με Τατιάνα, Μενεγάκη, και τις τσαούσες της Ρούλας, εμείς θα τις στείλουμε στα σύνορα να φυλάνε σκοπιά μη τυχόν περάσει ο Τούρκος!

Η σύγχρονη... Πίνδος!


Σε μια Ελλάδα που κιότεψε προ πολλού, με την πλειοψηφία των αγοριών να είναι μαμόθρεφτα, και να μην αντέχουν θητεία μόλις 9 μηνών με κέτερινγκ, με κινητά στη σκοπιά,  και με ψυχολόγους σταντ μπαι, εμείς θα στρατεύσουμε τις κοπέλες!
Προσωπικά, στα 25 μου,  έκανα θητεία 21 μηνών, και μάλιστα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό διότι μέχρι πριν λίγους μήνες αν πήγαινα θα υπηρετούσα 25 μήνες. Και αν ήμουν δόκιμος θα είχα πάει 28 μήνες! Με συμμαθητές μου να έχουν κάνει μέχρι και 30 μήνες φαντάροι. Έχοντας ειδικευτεί στην αποφλοίωση πατατών, και στο γυάλισμα αρβυλών… τι να λέμε; Και είμαι σε ηλικία που πρόλαβα χούντα, κούρεμα γουλί και βέργες μέχρι και στο γυμνάσιο, και κάρα με άλογα στους δρόμους να πουλάνε πάγο… οπότε δεν σοκαρίστηκα και πολύ… απλά έχασα δυο σχεδόν χρόνια από την καλύτερη ηλικία μου. Και θα στείλουμε σήμερα τις μπίμπο με το ντεκαπέ μαλλί σε φυλάκιο στο Καλπάκι; Να κάνουν τι; Να πλένουν καζάνια; Αυτές που δεν μπορούν να βράσουν ένα αυγό, ή που αν βγει η ρίζα ή αν σπάσει ένα νυχάκι βάζουν τα κλάματα;
Και θα τις στείλουμε που ακριβώς; Εκεί που μέχρι και οι άντρακλες (ειδικά οι διάσημοι) της εποχής μας δεν τολμούν να πάνε; Πήγε φαντάρος ο Ρέμος; Ο Οικονομόπουλος; Ο Παπακαλιάτης; Ο Ψινάκης; Ο Λάκης; Πήγε μήπως ο Άκης; Μη τρελαθούμε… Και θα πάει η κυρά Σούλα, που μεγάλωσε με Τσαλίκη; (Πήγε ομως ο Κορωνάκης... έναν ολόκληρο μήνα παρακαλώ, μέσα και οι άδειες).
Μια ακόμη τουφεκιά στον αέρα από τον Πάνο τον τουρκοφάγο, και τίποτα παραπάνω. Ίσα ίσα για να ξανασυγκεντρώσει το φως της δημοσιότητας επάνω του, φοβούμενος ότι τον επισκιάζει όλο και πιο πολύ ο έτερος ρυθμιστής της χώρας, ο Λεβέντης!
Εκτός κι αν ο σύριζας (με τους πσαικαζμένους) τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα σοβαρεύτηκε, και είπε να μας κάνει Ισραήλ, ώστε να μη μασάμε από κανέναν… Ναι αλλά αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην μπανανία μας που έχει από καιρό παραδοθεί στις αγκάλες της ευμάρειας και της καλοπέρασης.
Διότι, να τα λέμε αυτά, ένας σύγχρονος πόλεμος θέλει και έναν σύγχρονο στρατό. Και καλώς ή κακώς ο σύγχρονος στρατός δεν γίνεται με υποχρεωτική επιστράτευση μπούληδων και μπίμπο. Θέλει επαγγελματίες. Διότι καλοί οι αρχαίοι Αθηναίοι πολίτες- οπλίτες, αλλά τα πράγματα σήμερα (από καιρό δηλαδή) έχουν αλλάξει. Η Αγγλία που ποτέ δεν είχε υποχρεωτική στράτευση, μεγαλούργησε στρατιωτικά. Θέλετε ένα άλλο παράδειγμα; Στην κορύφωση του ψυχρού πολέμου, η ΕΣΣΔ είχε εκατομμύρια κληρωτούς ένστολους, και οι ΗΠΑ μερικές εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματιών. Και όμως στρατιωτικά όχι μόνο ήταν ίσοι, αλλά η ΕΣΣΔ έτρεμε την Αμερική, μέχρι που κατέρρευσε (εκ των έσω). Όσο για τους Αμερικάνους, μια φορά μόνο είπαν να κάνουν υποχρεωτική στράτευση (το περίφημο draft) και φάγανε τα μούτρα τους (Βιετνάμ).
Οπότε τι να λέμε;

Ας φτιάξουν μια γυναικεία πολιτοφυλακή...


Αν θέλει ο Πάνος να προσφέρει ιστορικό έργο ας κάνει τη θητεία 3μηνη, αλλά ουσιαστική, Να ξέρουν όλοι οι νέοι πώς να δένουν και λύνουν όπλο, πώς να πυροβολούν, πώς να πειθαρχούν, και πώς να πολεμάνε αν ποτέ ο μη γένοιτο χρειαστεί να υπερασπιστούν τις γκόμενές τους, τα κινητά και τα τάμπλετ τους. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Και ας φτιάξει ο Πάνος ο όψιμος στρατόκαυλος έναν πραγματικά αξιόμαχο επαγγελματικό στρατό, που να είναι όντως δύναμη αποτροπής. Βέβαια, για να γίνει αυτό θέλει λεφτά, τα οποία πλέον δεν υπάρχουν, οπότε ας κάτσει στα αυγά του, ας παίζει με τα ελικοπτεράκια του, και ας αφήσει τους λεονταρισμούς του κατά μέρος. Εδώ δεν είμαστε ικανοί να φυλάξουμε τα νησιά μας από τους λαθρομετανάστες, θα τα φυλάξουμε από τους Τούρκους εισβολείς με … γυναίκες ναύτες;
Χώρια που ο σύριζας μέχρι προχθές ήθελε να αφοπλίσει την αστυνομία… τώρα θα στρατεύσει τα κοριτσάκια;
Σε λόγια να βρισκόμαστε…

Strange Attractor

ΥΓ- Ενδεικτικό της διάθεσης των γυναικών να στρατεύονται: Ρωτάει χθες ο Μπογδάνος μια κοπέλα συνάδελφό του «εσύ θα πήγαινες φανταρίνα»; Και απαντάει το αστροπελέκι: «Βεβαίως… μετά χαράς… αλλά όχι υποχρεωτικά»!!!!
Τότε γιατί δεν πήγες ήδη εθελοντικά; ρωτάω εγώ ο ποταπός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου