29.12.15

Στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις για τους μετανάστες!



Τις «παλιές, γνώριμες αυθαιρεσίες της ΕΛΑΣ [που] μπαίνουν και πάλι σε εφαρμογή, ενώ αυξάνει ο αριθμός των κρατούμενων προσφύγων και μεταναστών που σιγά σιγά αρχίζουν να γεμίζουν το κέντρο κράτησης της Κορίνθου» κατήγγειλε σε ρεπορτάζ της η φιλοκυβερνητική ΕφΣυν.



Φαίνεται πως δεν υπάρχει κυβέρνηση σ' αυτή τη χώρα. Πως η ΕΛΑΣ είναι κράτος εν κράτει και αυθαιρετεί μόνη της, ανεξέλεγκτη, χωρίς να δίνει λογαριασμό στην πολιτική της ηγεσία. Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε…


Επειδή η πραγματικότητα δεν γίνεται να προσαρμοστεί στα στερεότυπα μιας προπαγάνδας που θέλει να βγάλει την κυβέρνηση έξω από το κάδρο, οφείλουμε να θυμίσουμε πως και ο αρμόδιος υπουργός Μουζάλας και ο ίδιος ο Τσίπρας έχουν δηλώσει πως όσοι μετανάστες δεν έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα θα «επαναπροωθούνται», δηλαδή θα απελαύνονται.
Πώς θα γίνει αυτό; Η βρόμικη δουλειά ανατίθεται στην ΕΛΑΣ που άρχισε να γεμίζει το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης με μετανάστες, κυρίως προερχόμενους από το Μαρόκο.
Η δικαιολογία με την οποία τους συλλαμβάνουν έχει καταστρωθεί προσεκτικά.  Οταν φτάνουν στα ελληνικά νησιά και τους καταγράφουν, τους δίνουν το καθιερωμένο χαρτί που τους καλεί μέσα σ' ένα μήνα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Στο χαρτί γράφει ότι μπορεί να διαμείνουν οπουδήποτε, εκτός από την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την… Αθήνα. Στη συνέχεια, τους φορτώνουν σε καράβια (με έξοδα των ίδιων των μεταναστών) και τους φέρνουν στην Αθήνα. Εκεί δηλαδή που απαγορεύεται να διαμείνουν.
Ετσι, αυτοί οι μετανάστες είναι ανά πάσα στιγμή έκθετοι στη σύλληψη, ακόμα κι αν δεν έχει περάσει η προθεσμία του ενός μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 170 μετανάστες από το Μαρόκο, που μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου, συνελήφθησαν με τη δικαιολογία ότι παραβίασαν τον περιοριστικό όρο της μη διαμονής στην Αθήνα (ενώ το ίδιο το ελληνικό κράτος τους κουβάλησε βίαια από την Ειδομένη στην Αθήνα), ενώ κρίθηκαν ως… ύποπτοι φυγής.
Φυσικά, δεν μπορούν να συλλάβουν όλους τους μετανάστες που δεν χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, γιατί δεν έχουν πού να τους κρατήσουν. Μέχρι στιγμής, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν έχουν τόσο μεγάλη χωρητικότητα. Οσο όμως θα κατασκευάζονται καινούργια στρατόπεδα τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των μεταναστών που θα συλλαμβάνουν και θα κλείνουν σ' αυτά (για να παίρνουν και τη σχετική επιχορήγηση από την ΕΕ).
Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να διασπαρεί ανάμεσα στους μετανάστες το μήνυμα ότι στην Ελλάδα επανέρχονται τα πογκρόμ και οι φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι που να ανακοπεί η τάση ερχομού νέων μεταναστών (που έρχονται με τον πόθο μπας και καταφέρουν να περάσουν στην Ευρώπη) και παράλληλα να καλλιεργηθεί ο τρόμος και η απελπισία σ' αυτούς που έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι την Ελλάδα και να επιλέξουν την «οικειοθελή» απέλαση μπροστά στο φόβο να σαπίσουν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τακτική που εφαρμόστηκε επί Χρυσοχοΐδη και επί Δένδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου