4.2.15

Nevertheless....

Brian Jonestown Massacre



ΔΕΝ πρόκειται να αυξηθούν οι μισθοί στο δημόσιο….



Κατρούγκαλος σε πλήρη κυβίστηση….


Σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς θα γίνουν 15.000 προσλήψεις, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
(Σημ.Ο- Αυτές είχαν προγραμματιστεί και προϋπολογιστεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ο Σύριζας δεν το λέει). 



Μιλώντας στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχουν ανάγκες». 
Επίσης, τόνισε ότι είναι «ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μια αντιμεταρρύθμιση.«Η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση». 


Ενδυματολογικό πρωτόκολλο …



Κάποτε η επίσημη ελληνική δημοκρατία φορούσε trois pieces κοστούμια – τα γαλλικά, φόρος τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που τα προτιμούσε.
Οι δημοκρατικές δυνάμεις όμως ήταν ντυμένες με αμπέχονα, πουλόβερ και τζιν. Χωρίς αμπέχονο ήταν σχεδόν αδύνατον να βραβευθεί σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όσο βαρετή κι αν ήταν η ταινία του.



Ο αείμνηστος του ελληνικού σοσιαλισμού λανσάρισε το περίφημο κοινοβουλευτικό ζιβάγκο, το οποίο όμως με τα χρόνια το εγκατέλειψε για χάρη της κλασικής και μάλλον άκομψης στην περίπτωσή του γραβάτας….

Κοφτερή ανατολή ή sharp east (Σαρπίστ), δηλαδή... Τσίπρας…



Η αλλαγή (;) στάσης των Ευρωπαίων εταίρων κι η παρέμβαση του Ομπάμα, επιβεβαιώνει τους πιστούς του προέδρου Πάνου Καμένου, συγκυβερνήτη της χώρας και υπουργού Άμυνας, που πίστευαν την προφητεία του νέου Αγίου Παΐσιου, που έλεγε ότι «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούν την «κοφτερή ανατολή» που θ’ ανατείλει στην πατρίδα μας.



Η κοφτερή ανατολή στα φραγκολεβαντίνικα λέγεται «sharp east», δηλαδή σαρπίστ.
Αν το διαβάσετε ανάποδα, θα δείτε ότι σημαίνει Τσίπρας, προς δόξα και τιμή των απανταχού συνωμοσιολόγων…

Πόλεμος κατά λάθος…



Χρωστάω 10.000 ευρώ. Είναι πολλά ή λίγα;
Κάθε λογικός άνθρωπος θα απαντούσε: εξαρτάται από το εισόδημά σου.
Αν έχω μηδέν ετήσιο εισόδημα είναι τεράστιο χρέος, αν έχω 10.000 εισόδημα είναι βαρύ αλλά παλεύεται, αν έχω 50.000 ευρώ είναι λίγα.



Ολόκληρη η πολιτική φιλολογία, από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά επικεντρώθηκε στο λάθος θέμα: στο μέγεθος του χρέους. Και όχι στα δύο ουσιαστικά προβλήματα: α) το εισόδημα με το οποίο συνδέεται το χρέος και β) τον μηχανισμό ο οποίος το δημιουργεί…


Η γραβάτα του κ. Τσίπρα…



Καλό είναι να παρατηρούμε κι εμείς προσεκτικά τα ενδυματολογικά χούγια του πρωθυπουργού.
Οχι με την πατερναλιστική διάθεση του περιοδικού Women’s Wear Daily που έκρινε τα ρούχα του κ. Αλέξη Τσιπρα και έκανε -όπως συνηθίζει σε μια μόνιμη ρουμπρίκα του- στυλιστικές παρατηρήσεις.
Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την εμφάνιση του κ. Τσίπρα με πολιτικό μάτι.




Κι αυτό, διότι το βράδυ των εκλογών ο πρωθυπουργός είπε ότι θα φορέσει γραβάτα «μόνο αν “κουρευτεί” το χρέος», ενώ όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς απάντησε «όταν έρθουμε σε συμφωνία με τους εταίρους» (28.1.2015).
Είναι μια σημαντική και ουσιαστική διαφορά την οποία μερικοί -ιδίως όσοι δεινοπάθησαν φορώντας σφιχτούς λαιμοδέτες όλα τα προηγούμενα χρόνια- χαιρέκακα θα χαρακτηρίσουν «κωλοτούμπα»...

Πάμε σαν άλλοτε…



Τα κατάφερε η νέα κυβέρνηση…
Νίκησε το χρόνο και μέσα σε μια βδομάδα πήγε τη χώρα στο 2010!




Τότε ο ΓΑΠ έβαλε το περίστροφο στο τραπέζι απειλώντας τους Ευρωπαίους.
Σήμερα ο Αλέξης διώχνει τη τρόικα απειλώντας με ρήξη…



Πάγκαλος περί … Μπαρουφάκη!



Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος μιλώντας στο Βήμα fm, ισχυρίστηκε ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών χρειάζεται ψυχίατρο, διότι βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη.

   



Ειδικότερα για το Γιάνη Βαρουφάκη είπε: Θεωρώ ότι αυτό που είναι ενοχλητικό είναι η αγένεια του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, η οποία επιδεικνύεται με διάφορους τρόπους…