7.2.15

Invisible Hands...

Roseanna Arquette




ΣΥΡΙΖΑ ο μεγαλοφυής…



Όλοι οι αθεράπευτα ανυποψίαστοι, αισθανθήκαμε έκπληκτοι με την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να  συμμαχήσει με το κόμμα των ΑΝΕΛ.
Και αυτό γιατί μέχρι τώρα ξέραμε το προφανές: Ότι η προγραμματική κυβερνητική συνεργασία ενός αριστερού με ένα ακροδεξιό κόμμα, είναι «παρά φύσιν».




Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το εν λόγω ακροδεξιό κόμμα διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: 1) Έχει ως «ιδεολογικό» του πυρήνα τις θεωρίες συνωμοσίας, επενδυμένες με ακατάσχετο μίσος κατά της Δύσης και αντίστοιχη λατρεία προς τον ανατολικό δεσποτισμό.  2) Ο παραληρηματικός εθνικισμός του, είναι ο ορισμός του ψυχοπαθητικού τυχοδιωκτισμού. Και 3) Είναι ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος του ανορθολογισμού, που μας κατακλύζει με ασυναρτησίες και ό, τι μπορεί να παραγάγει ο κάθε διαταραγμένος νους...

Αποφασίστε να τελειώνουμε…



Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είμαστε μέσα σε ένα πρόγραμμα.
Έχουν συμφωνηθεί κάποια πράγματα, έχουμε πάρει κάποια χρήματα και πρέπει να βρούμε τρόπο να το εφαρμόσουμε, όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε, για να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε χρηματοδότηση, ενώ ταυτόχρονα θα αποπληρώνουμε μέρος όσων έχουμε λάβει.



Το γεγονός πως ο Τσίπρας υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του πράγματα που οι τσέπες της Ελλάδας δε μπορούν να σηκώσουν, δε σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν.
Οι άνθρωποι ήταν σαφείς…

Bravo Yani !!!



Bravo Yani mou!!! Ετσι έγραψε στο Twitter η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Γιατί τον συνεχάρη, θα σας γελάσω.
Σίγουρα πάντως όχι για το θράσος του να ομολογήσει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν τελικά τρισκατάρατο.
Διότι ας με συγχωρέσει η σύζυγος Βαρουφάκη να παρατηρήσω ότι αυτή ήταν η είδηση για τα 2/3 των πολιτών που δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ.



Η τόσο κυνική ομολογία του ανδρός της ότι «το 67% των μέτρων του Μνημονίου θα το θέλαμε και εμείς», όπως είπε, διευκρινίζοντας ως μόνο πρόβλημα του Μνημονίου ότι θα επιδιώξει να εντάξει και κάποιες μεταρρυθμίσεις…

Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία…



«Δεν θέλω τώρα να σχολιάζω τα πάντα, όσα γράφονται κάθε μέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τη θέση της. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό, αν κοιτάξει κανείς εδώ και πόσο λίγες ημέρες έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση».
Στον αγαπημένο της ρόλο της «μητερούλας» και με μπόλικη δόση ειρωνείας, η Ανγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι η ίδια θα μιλήσει τελευταία.
Κι όταν μιλήσει, ο λόγος της θα έχει τη βαρύτητα που έχει ο γερμανικός ιμπεριαλισμός στα τεκταινόμενα στην Ευρωένωση και την Ευρωζώνη...




Στο μεταξύ, το σόου που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για εσωτερική κατανάλωση, σιγά-σιγά οδεύει προς το φινάλε του.
Την τελευταία πινελιά την έβαλε ο Γιούνκερ υποδεχόμενος τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες.
Προσφέρθηκε να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο (παλιά του τέχνη κόσκινο), αλλά για να το κάνει θα πρέπει προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα.
Γιατί αυτά που φέρνει μέχρι στιγμής, μέσω Βαρουφάκη, δεν περνάνε.
Γριά αλεπού της οικονομικής διπλωματίας ο Γιούνκερ, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μαζί με τον Τσίπρα.
Του είπε ό,τι είχε να του πει και φρόντισε αυτά να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ…

Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ…



Η διγλωσσία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορετική ρητορική εντός και εκτός Ελλάδας, μπορεί να λειτούργησε προεκλογικά και να επιτεύχθηκαν δύσκολες ισορροπίες, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα  μετεκλογικά.



Τις τελευταίες ώρες ο μεν κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε πιο... Μνημονιακός ακόμη και από τους πλέον Μνημονιακούς, ενώ ο κ. Τσίπρας, στην κοινοβουλευτική ομάδα μόνο που δεν τραγούδησε το «παντιέρα ρόσα» ξιφουλκώντας κατά του Βερολίνου. Ποια λοιπόν είναι η πραγματική γλώσσα από τις δύο;


Το κλάμα του … Μήτσου!



Τελικά, όνειρο ήταν και πάει… πέταξε, όπως μονολογούσε σήμερα το πρωί κλαψουρίζοντας ο φίλος μου ο Μήτσος, που δυο τρία χρόνια τώρα έβριζε τους σαμαροβενιζέλους, που μας ρουφάνε το αίμα με μπουρί.




Που σαν γνήσιο παιδί της «αλλαγής», φρόντισε να τη κάνει νωρίς νωρίς (2012) από το «φαύλο» Πασόκ, εντασσόμενος ΚΑΙ αυτός στον «άφθαρτο» Σύριζα, που υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες, και Πρώτη Φορά Αριστερά!
Διότι όλα κι όλα… ο Μήτσος είναι δημοκράτης, οπότε κάτι Κασιδιάρηδες, και κάτι Καμένοι ουδέποτε τον συγκινούσαν…

Μεταρρυθμίσεις: Οι Ευρωπαίοι και ο ΣΥΡΙΖΑ εννοούν το ίδιο πράγμα;



Κάθε καλόπιστος Έλληνας εύχεται να τα καταφέρει ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης στη διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές.
Ακόμα, όμως, κι αν πετύχει την καλύτερη συμφωνία μαζί τους, αυτή θα συνοδεύεται με την απαίτηση των δανειστών για μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δημ. Υπάλληλοι σε έκσταση, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!


Ο κ. Βαρουφάκης το γνωρίζει και γι’ αυτό στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε σήμερα δήλωσε ότι το κόμμα του «πήρε εντολή για μεταρρυθμίσεις».
Το ερώτημα που προκύπτει, όμως, είναι τι εννοούν οι δανειστές με την έννοια «μεταρρυθμίσεις» και τι εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;