16.2.15

Η Αυλή...

Μαρία Φαραντούρη



Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε…



ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΦΙΤΣΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ ΕΧΑΣΕ 12%...ΗΜΑΡΤΟΝ...
Ως απλός πολίτης και ψηφοφόρος της Ν.Δ αυτές τις ημέρες παρακολουθώ με ανοιχτό στο στόμα, τα "μυαλά" που εκφράζουν απόψεις...
Σιγά σιγά λοιπόν...




Ακούστηκε η άποψη ότι ο εκλεγμένος από τη βάση αρχηγός της Ν.Δ κυβέρνησε με ένα επιτελείο της Πολαν…
Μάλιστα, μάλιστα... επιτελείο της Πολαν ήταν οι Πρόεδροι δημοσίων οργανισμών, Γενικοί Γραμματείς, μέλη των Δ.Σ;
Ας δει κάποιος από ποιους καλύφθηκαν αυτές οι θέσεις, που ανήκαν όλοι αυτοί;
πχ ήταν στην Πολαν;
Και σε δεύτερο χρόνο να δει και τα προσόντα όλων αυτών των τοποθετημένων, την προϋπηρεσία τους, όλα αυτά δηλαδή που οφείλει κάποιος να έχει κατ’ ελάχιστον από την στιγμή που απαιτεί να πάρει μια θέση…

Νέα δεδομένα στην νοσηλεία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.



Ποιος ωφελείται;

Νέα δεδομένα στη νοσηλεία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, επιχειρεί να διαμορφώσει το υπουργείο Υγείας.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε στο “Βήμα της Κυριακής” ότι επανεξετάζονται θέματα, όπως οι συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε το δημόσιο να πληρώνει μόνο πράξεις που δεν γίνονται στο ΕΣΥ.




Η απόφαση αυτή βάζει τέλος στο καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα και θα ισχύει τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου, οπότε λήγουν οι συμβάσεις του Οργανισμού με το σύνολο των παρόχων, όπως και τις ιδιωτικές κλινικές.
Δεν επιτρέπει, δε, στους ασφαλισμένους να επιλέγουν μεταξύ συμβεβλημένης ιδιωτικής κλινικής και νοσοκομείου όταν έχει ανάγκη νοσηλείας…



Η αποθέωση του τίποτα…



Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταφέρει ακόμη να συνεννοηθεί με τα κόμμα του για το εύκολο θέμα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν χρειαστεί να το κάνει για κάτι σοβαρότερο.




Δηλαδή, αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιβάλει ως υποψήφιο τον Αβραμόπουλο, ο οποίος «ήταν βέβαιος» μέχρι και χτες το βράδυ (ως και η «Αυγή» τις προάλλες το είχε προεξοφλήσει), τι θα γίνει αν φτάσει η στιγμή να επιβάλει κάποια αναγκαία υποχώρηση στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους δανειστές;
Ο κ. Τσίπρας θα ενεργήσει ως πρωθυπουργός ή ως διαιτητής μεταξύ συγκρουόμενων συνιστωσών του κόμματός του;

Σήμερα μιλάμε εμείς


Πλέον ήρθε η ώρα μας να μιλήσουμε. Όλοι εμείς που βάλαμε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια. Που δεν χυμήξαμε στις πλατείες, δεν πετούσαμε φτύσματα μιλώντας σαν μέλη πρωτόγονης φυλής, δεν καταριόμασταν "πσόφους" και "κραιμάλες". Που παλεύαμε να τα βγάλουμε πέρα αγόγγυστα. Που χτυπηθήκαμε πραγματικά από την κρίση και από την ερασιτεχνική αντιμετώπισή της στις αρχές της, από την εντελώς αλλοπρόσαλλη εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου και από τις δυνάμεις πέδης στις μεταρρυθμίσεις από διάφορα λαϊκίστικα και κρατικίστικα κύμβαλα.

Νέα επίθεση Πάγκαλου κατά Τσίπρα!



«Αναρχοκομμουνιστές, ακραία αριστερά στοιχεία και οι ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση».
«Ο κίνδυνος του ολοκληρωτισμού» είναι το νέο άρθρο που υπογράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Ο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει νέα, δριμύτατη επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., τονίζοντας ότι περιλαμβάνει «τη νεοκομμουνιστική συνιστώσα του, κάθε είδους αναρχοκομμουνιστές, ακραία αριστερά στοιχεία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες». 



Ο κ. Πάγκαλος κάνει λόγο για «κτηνώδη σταλινική επίθεση του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του», οι οποίοι όπως λέει «πρέπει να ομολογήσουν τα “εγκλήματά” τους», ενώ από το στόχαστρό του δεν λείπει και η «αβυσσαλέα», όπως τη χαρακτηρίζει, πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου «με το σαρκαστικό της χαμόγελο».
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ. Πάγκαλου όπως δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιό του…

Πιο υποκριτής πεθαίνεις...



Όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση γίνεται σε καλύτερο κλίμα και με διάθεση να τα βρουν οι δύο πλευρές. Αν και είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα και πιθανότατα οδηγούμαστε σε έκτακτο Eurogroup στις 20 του μηνός, δύο μέρες δηλαδή πριν από τις Απόκριες όπου όλοι μασκαρεύονται για να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι.




Για παράδειγμα, ένας σοβαρός διευθυντής μιας εταιρείας μπορεί να ντυθεί κολομπίνα ή μια πόρνη μπορεί να βάλει τα ρούχα της νοικοκυράς για να ζήσει μια μέρα το όνειρό της.
Ένα πασιφιστής παίρνει και κανένα καουμπόικο πιστολάκι την ερχόμενη Κυριακή και ρίχνει καμιά στον αέρα ενώ ένας άθεος ντύνεται με ράσα και κάνει τον παπά.
Κάπως έτσι και οι μασκαράδες του ΣΥΡΙΖΑ θα ντυθούν… μνημονιακοί.
Μη γελιέστε, όμως, δεν θα είναι μόνο για μια μέρα. Θα τους φάμε στα μούτρα για καιρό.
Από μέσα με αμπέχονο εκστρατείας και απ’ έξω με κοστουμάκι με ποσέτ στο τσεπάκι…


Ο πατριωτικός ναρκισσισμός…



Στην Ελλάδα του 2015, όπως θα σημειώσει ο ιστορικός του μέλλοντος, αν υπάρξει μέλλον και ελληνική ιστορία, ο πατριωτικός ναρκισσισμός ήταν δημοκρατικά μοιρασμένο αγαθό.



Κυκλοφορούσε ελεύθερα, από στόμα σε στόμα, με την ίδια άνεση που κυκλοφορούσαν και τα ελληνικά σημαιάκια τα οποία κράδαινε οποιοσδήποτε επιθυμούσε να διεκδικήσει κάτι, επαναδιορισμό στο Δημόσιο, επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3, πρόωρη σύνταξη ή άδεια ταξί…

Ο μήνας του μέλιτος με το λαό... τελειώνει.



«Σε αυτές τις συνθήκες η αντίσταση εμφανίζεται ως η «φυσική» κατάσταση των ανθρώπων περισσότερο από μια ζωή στα γόνατα. Ωστόσο, παρά ορισμένες σοβαρές εργατικές κινητοποιήσεις, τη λαϊκή εξέγερση της Κερατέας και τις εκρήξεις αυτενέργειας νέων κινημάτων τύπου «Δεν πληρώνω»,η συντριπτική πλειοψηφία της εργαζόμενης κοινωνίας και των νέων παραμένει «παγωμένη».




Πρόκειται για ένα απόσπασμα από άρθρο της Νάντιας Βαλαβάνη πριν από λίγο καιρό, όταν ήταν ακόμη βουλευτής και κατέβαζε τις μπάρες ή προέτρεπε τους πολίτες να μην πληρώνουν τους «μνημονιακούς φόρους».
Τότε που το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» είχε την αμέριστη συμπαράστασή της σε μια… έκρηξη αυτενέργειας κατά της κακής κυβέρνησης...