23.2.15

The Pan Within....

The Waterboys



Η παράδοση της Ελλάδας…



Αντίθετα με ό,τι κραύγαζε ως τώρα, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε να δεχθεί τους όρους της Τρόικα.
Σκληρό μάθημα για τους λαϊκιστές της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο σάιτ Slate και είναι ό,τι πιο σκληρό έχει γραφεί για την ελληνική κυβέρνηση.




Εχει τίτλο «Η παράδοση της Ελλάδας»:
Εβριζαν συνεχώς τους Γερμανούς.
...Το «όχι» που είπε ο Σόιμπλε στο πρώτο αίτημα των Ελλήνων για συμφωνία εξηγείται. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ καθυβρίστηκε από τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη -τον οποίο δεν αντέχει ούτε να βλέπει πλέον…



Τα άσφαιρα πυρά του ΣΥΡΙΖA…



Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από νηφάλιο άρθρο του Economist, σχετικά με την ανικανότητα και την αφλογιστία του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως φιλοδοξούσε να αλλάξει την… Ευρώπη.



… Αυτά που έγιναν μπορεί να αποδοθούν στην απειρία. Μερικοί Ευρωπαίοι ήταν «ένοχοι» στο να εκτιμούν εξ αρχής ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα πραγματοποιούσε τη περίφημη κωλοτούμπα, ευθύς μόλις αναλάμβανε την εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει καμιά δικαιολογία για τις αναφορές που έκανε σχετικά με την ναζιστική κατοχή της Ελλάδας.
Ούτε και βοήθησαν τα παιχνιδάκια που έπαιξε με τους εταίρους της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ…


Μίκης: «Αλέξη στ’ άρματα»!!!!!



Στον απόηχο του κείμενου-βόμβα του Μανώλη Γλέζου που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου, ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής ένα κείμενο-παρέμβαση για τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη σκληρή στάση της Γερμανίας. 



Σε αυτό, ο κορυφαίος μουσουργός παρομοιάζει την Αριστερά σαν ένα «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εναντιωθεί στην Ε.Ε., να πει «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και να καταργήσει άμεσα «όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας».
Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:


Η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ.



Απόσπασμα από άρθρο του James Petras στο Global Research.

Η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από μια συμμαχία μικρών μαρξιστικών σεχτών  σε ένα μαζικό κόμμα οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση σε αυτό εκατομμυρίων  δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων, και μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Οι περισσότεροι ήταν παλιότερα οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.




Όλοι αυτοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να ανακτήσουν και πάλι την εργασιακή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής που απολάμβαναν την εποχή της «ευμάρειας» (2000-2007), που πέτυχε η χώρα με την ένταξή της στην ΕΕ…


Επίθεση Χάρρυ Κλυνν σε Γλέζο…



Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο γνωστός ηθοποιός και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρρυ Κλυνν, καθώς μόλις τη τελευταία στιγμή δεν προχώρησε η υποψηφιότητα του σε περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, επιτίθεται με σκληρές εκφράσεις στον Μανώλη Γλέζο για τη δήλωσή του να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό.



Το άρθρο του έχει ως εξής :
Διαφωνήσαμε για το ίδιο περίπου θέμα πριν από 15-20 χρόνια, και να που διαφωνούμε για το ίδιο θέμα και πάλι σήμερα...

Αλέξη, τ΄ ακούς τα νταούλια;



Κι εκεί που νομίζαμε ότι οι Τσιπροβαρουφάκηδες που μας κυβερνάνε σοβαρεύτηκαν και θα κλείσουν μια συμφωνία που δεν θα καταστρέφει την Ελλάδα, έστω και με βαρύ τίμημα, άρχισαν στην κυβέρνηση να παίζουν τις… κουμπάρες.




Γράφουν, σβήνουν, κάνουν μεγαλόστομες διακηρύξεις, φωνάζουν «πέθανε το Μνημόνιο», στέλνουν προσχέδια και προτάσεις στις Βρυξέλλες και περιμένουν τους Ευρωπαίους πότε θα πουν το τελικό ναι…


H είδηση στο πόθεν έσχες του Δ. Τσουκαλά δεν είναι το εκατομμύριο…



Η Ελλάδα της κρίσης ζει και αναπνέει για νούμερα. Όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερα.
Η αριθμολαγνεία μοιάζει με το παράπλευρο αποτέλεσμα της φτώχειας ενός λαού που έμαθε απότομα να μετράει και το τελευταίο ευρώ. Οπότε, δεν έχει σημασία τι είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ.



Σημασία έχει ότι είναι ένα εκατομμύριο ευρώ.
Δεν έχει καν σημασία αν είναι μαύρο χρήμα ή, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Τσουκαλά, νομίμως φορολογημένο. Ούτε αν προέρχεται από το δημόσιο ή από πόρους του ιδιωτικού τομέα.
Το ποσό μετράει, το ακριβές νούμερο…


Περί καρότων…



Διάβαζα προχθές ένα βιβλίο, και συνειδητοποίησα ότι ο  δικός μας εγχώριος πολιτικός σταρ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ο μόνος που θα μείνει γνωστός στην ιστορία για την αγάπη του προς τα καρότα.
Υπήρχε κι άλλος.




Διότι, όπως είχε πει και ο Ηράκλειτος, ουδέν καινόν υπό τον ήλιον…