9.3.15

Heroes...

David Bowie




Μία ενδιαφέρουσα άποψη περί της Γαλλικής Επανάστασης…



Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, Πολιτική Οικονομία.  H Οικονομική Θεωρία στο φως της Κριτικής.  [Εκδόσεις Gutenberg, Αθήνα, 2007]  




«Και όμως, που θα ήμασταν χωρίς τα μεγάλα όνειρα: Χωρίς την προδομένη Γαλλική Επανάσταση του 1770 δεν θα είχε πλημμυρίσει την οικουμένη το ιδανικό της ελευθερίας, που η Νέα Δεξιά έχει σήμερα μετατρέψει σε παντιέρα της (από τον Nozick και τον Friedman ως τον πρόεδρο των ΗΠΑ, π.χ. στις ομιλίες με τις οποίες δικαιολογεί εισβολές σε νέες χώρες), φθάνοντας μετά από λίγο στις ακτές της Αμερικής και εμπνέοντας την Αμερικανική Επανάσταση (1775-83).» [Κεφάλαιο 10, σ. 453]


Πρώτη φορά τόσο μπάχαλο…



Υπάρχει κανείς που καταλαβαίνει, έστω στοιχειωδώς, τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση;
Δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία, που είναι το μεγάλο μας εθνικό θέμα, αλλά σε κάθε τομέα που ανέλαβε η «πρώτη φορά Αριστερά».



Οι μύριοι αναπληρωτές υπουργοί δεν έχουν ακόμη αρμοδιότητες και τριγυρνούν στα κανάλια εκτοξεύοντας «το κοντό και το μακρύ τους», για να διαψευσθούν από άλλους υπουργούς, οι οποίοι επίσης δεν έχουν τι να κάνουν και εξαγγέλλουν τα αντίστροφα, ήτοι «το μακρύ και το κοντό τους».
Γενικοί γραμματείς υπουργείων δεν έχουν τοποθετηθεί (έστω με τον παλαιοκομματικό τρόπο του διορισμού αποτυχόντων βουλευτών) και άρχισαν να διορίζονται αναπληρωτές γενικοί γραμματείς!
Αλλη καινοτομία και αυτή...

Μακάρι να ήταν παράφρονες!



Όταν ο υπουργός εθνικής αμύνης απειλούσε τους δανειστές με Κούγκι, απευθυνόταν στο εσωτερικό ακροατήριο, το οποίο ελπίζω να ερωτηθεί αν θέλει να ακολουθήσει τον υπουργό «εις τας αιωνίους μονάς», όποτε αποφασίσει να τις επισκεφτεί.



Όταν όμως ο υπουργός εξωτερικών, σε συνεντεύξεις στον ξένο τύπο προειδοποιεί πως η πτώση της Ελλάδας θα φέρει πλημμυρίδα τζιχαντιστών στην Ευρώπη, η κατάσταση γίνεται πιο σοβαρή, καθώς πλέον η απειλή είναι συγκεκριμένη, υψηλής διαβάθμισης, έχει αποδέκτη άμεσα ευρωπαϊκό ακροατήριο, ενώ εγείρει και παράπλευρα ερωτήματα, (γιατί συνδυάζονται αυτά τα δύο; Θα καταργήσουμε την συνθήκη του Σένγκεν; Και αν ναι, πώς ξέρουμε ποιοί είναι τζιχαντιστές; Εκτός εάν…).

Οι δυο επιλογές που έχει ο Τσίπρας…



Είμαστε, λοιπόν, σε ένα αδιέξοδο. Πνιγμένοι στα χρέη -350 τόσα δισ. ευρώ στην πλάτη των πολιτών-, ούτε μέλλον έχουμε, ούτε διέξοδος υπάρχει;
Γιατί να μην παραδεχόμαστε την αλήθεια;
Υπάρχει έστω και μία εξέλιξη που δικαιολογεί την παραμικρή αισιοδοξία;




Το θέμα είναι τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, διότι, ό,τι και να γίνει, πιστεύω ότι δεν θα αργήσει.
Υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούν οι δανειστές τις θέσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει εντολή από τη λαϊκή ψήφο να τερματίσει τον αναχρονισμό του Μνημονίου;


Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο κ. Τσίπρα...



Πολύ ορθά ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση είναι αυτό της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που αυτήν την περίοδο δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά της διατροφής και της στέγης...



Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το κόστος των προωθούμενων διατάξεων για την ανθρωπιστική κρίση ανέρχεται στα 200,3 εκατ. ευρώ.
Στη χώρα η ανεργία βρίσκεται πάνω από το 25% και αφορά περίπου 1,5 εκατ. άτομα.
Αν οι συνθήκες ακραίας φτώχειας αφορούν π.χ. 200.000 ανθρώπους, τότε στον καθένα αναλογούν περί τα 2,75 ευρώ την ημέρα...

Η mother Tassia…



Η κ. Τασία η Χριστοδουλοπούλου αγαπάει όλον τον κόσμο.
Οχι μόνον επειδή μέσα σ’ αυτόν ζει και ο σύζυγός της κ. Δρίτσας -κατά το γνωστό δημώδες- αλλά και γιατί διαθέτει το γονίδιο του ανθρωπισμού.
Σε αντίθεση με όλους εμάς που ηδονιζόμαστε να βλέπουμε ανθρώπους να πεινούν και να υποφέρουν πίσω από τα σίδερα, εκείνη δεν το αντέχει.

 
Μπρρρρρ................ 

Ως εκ τούτου δεν μπορεί να κοιμηθεί ώς την ημέρα εκείνη που θα καθίσει πίσω από το γραφείο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα απαλλάξει επιτέλους τους μετανάστες από τα δεινά τους.
Φαίνεται όμως πως το γονίδιο του ανθρωπισμού δεν αστειεύεται. Με αποτέλεσμα όταν η κ. Χριστοδουλοπούλου διεπίστωσε, όπως όλοι μας, πως το έργο της κυβέρνησης προχωρά με οργιώδεις ρυθμούς σε όλους τους τομείς, εκείνη δεν μπόρεσε να μείνει άπραγη...


Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν!



 Οι Έλληνες «θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις», δήλωσε ο Λουκ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της.



«Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου, μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd.
Ο ελληνικός λαός «θα καταλάβει γρήγορα πως έχει εξαπατηθεί από κάλπικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε...