16.3.15

Communique...

Dire Straits



Ο αντιγερμανισμός του Έλληνα. Μέρος 2ο



Μια απόπειρα ιστορικής τεκμηρίωσης

Επόμενο επεισόδιο, γύρω στο 800 μ.Χ: Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει πλέον συρρικνωθεί χτυπημένη από Σλάβους, Άραβες κλπ – κρατάει όμως ακόμα την αποκλειστικότητα του ονόματος και της δόξας της αρχαίας Ρώμης.
Στη Δύση πάλι, ένας (φυσικά) απολύτως αγράμματος και βάρβαρος, πλην όμως ικανότητατος ηγενόνας ονόματι Καρλομάγνος ενώνει σχεδόν όλη τη δυτική Ευρώπη υπό την κυριαρχία του – μεταξύ αυτών και τη Ρώμη, δηλαδή και τον Πάπα.
Τί του λείπει, πέραν της εκλέπτυνσης για την οποία δε δίνει δεκάρα; Η δόξα της αρχαίας Ρώμης. Την απαιτεί από τον Πάπα κι αυτός – δεν έχει εξάλλου πολλές επιλογές – του τη χαρίζει.
Τον στέφει αυτοκράτορα της Ρώμης και κάπως έτσι γεννιέται η Αγία Γερμανική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.



Αυτό προφανώς δεν έγινε δεκτό με χαρά από τους Βυζαντινούς (ας τους λέμε έτσι  στο εξής για να συνεννοούμαστε, παρά τις επιφυλάξεις μας). Εμείς είμαστε οι ορίτζιναλ σου λένε και είχαν δίκιο.
Έλα όμως που το ορίτζιναλ ήταν πια πολύ αδύναμο για να επιβάλλει το δίκιό του στο ιμιτασιόν;
Οπότε τα πράγματα έμειναν έτσι. Οι δυο πλευρές συζήτησαν, ξανασυζήτησαν, δεν τα βρήκαν, συμφώνησαν ότι διαφωνούν και η ζωή συνεχίστηκε. Βοήθησε και το ότι μετά τον Καρλομάγνο, η αυτοκρατορία του κατακερματίστηκε.
Αλλά όσο να πεις μια κάποια εκατέρωθεν πικρία έμεινε…

Ας αφήσουμε τα καουμποϊλίκια, και ας κοιταχτούμε στο καθρέφτη.



Ο Σύριζα κέρδισε τις εκλογές έχοντας πείσει μεγάλη μερίδα των Ελλήνων ότι για όλα φταίει το μνημόνιο, και οι κακοί τοκογλύφοι εταίροι μας, που μας έχουν βάλει στο μάτι διότι  είμαστε άλλη ράτσα, περήφανη, κλπ, κλπ.
Ουδέποτε παραδέχθηκε δηλαδή ότι πρώτα χρεοκοπήσαμε, για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως λόγω των πολιτικών που υποστηρίζει ο ίδιος, και μετά ήρθε το μνημόνιο, μπας και παραμείνουμε στο κλαμπ των πολιτισμένων χωρών.




Και μέσα απ’ αυτό το σαθρό αφήγημα, υποσχέθηκε όχι μόνο να καταργήσει το «απεχθές» μνημόνιο με ένα νομοσχέδιο, αλλά και να επαναφέρει τα πάντα στη προτεραία τους κατάσταση!
Μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, απασχόληση, κλπ.
Και τι δεν υποσχέθηκε…


Αντιγερμανισμός: 5 μεγάλα ψέματα!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται μπροστά στην αναγκαστική εγκατάλειψη της προεκλογικής ρητορείας των κομμάτων που τη συγκροτούν και την αθέτηση των υποσχέσεών τους.
Η επιμονή στις μετονομασίες και στους συμβολισμούς έχει γίνει ανέκδοτο. 




Για να ξεφύγει από τα αδιέξοδά της η κυβέρνηση επιστρατεύει ξανά τον αντιγερμανισμό.
Πρέπει με κάθε τρόπο οι πολίτες να στραφούν εναντίον της Γερμανίας, να εξακολουθήσουν να τη θεωρούν υπεύθυνη για τα δεινά της Ελλάδας και να ταυτιστούν με την κυβέρνηση εναντίον της…

Ο αντιγερμανισμός του Έλληνα. Μέρος 1ο



Μια απόπειρα ιστορικής τεκμηρίωσης

Η ιστορία μετράει το χρόνο συνήθως σε αιώνες, οι άνθρωποι σε χρόνια. Είναι λογικό. Η καταγεγραμμένη ιστορία έχει ηλικία 3.000 ετών και τα πρώτα ιστορικά μνημεία είναι μερικές χιλιετίες ακόμα παλιότερα, εμείς όμως σπανίως ζούμε πάνω από 100 χρόνια.
Μας είναι, πολύ φυσιολογικά, δύσκολο να συλλάβουμε αυτομάτως τη δυναμική της – γι’ αυτό χρειάζεται όχι μόνο πολλή γνώση, αλλά ακόμα περισσότερος προβληματισμός.
Με πρακτική σημασία, σπανίως προφανή.
Γι’ αυτό και συχνά επιλέγουμε να μένουμε στην άγνοια ή ακόμα χειρότερα, στην ημιμάθεια.




Κι όμως, πολλά πράγματα ερμηνεύονται με βάση ακριβώς αυτήν, την ιστορική αποτίμηση. Και ιδίως οι ανθρώπινες νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες, κι αν ακόμα εμείς ζούμε λίγο, προϋπάρχουν και επιβιώνουν όπως όλοι ξέρουμε πολύ περισσότερο.
Τουλάχιστον για μερικές γενιές, σε ορισμένες περιπτώσεις πάλι για πολλούς αιώνες. Ανήκω και εγώ σ’ αυτούς που εντοπίζουν την αιτία του υφέρποντος (που εσχάτως γίνεται όλο και πιο φανερός) αντιευρωπαϊσμού του νεοέλληνα και ιδίως του αντιγερμανισμού όπου κυρίως συμπυκνώνεται.
Ή αν θέλετε κατά των βορειοευρωπαίων συλλήβδην, όπως «εκπροσωπούνται» από την μεγαλύτερη και ισχυρότερη βορειοευρωπαϊκή χώρα, τη Γερμανία...

Ετοιμαστείτε για το τσίρκο του καραγκιόζη…



Εάν επικρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η (κυριαρχούσα) τάση για δημοψήφισμα και εκλογές (μέσα στο καλοκαίρι) ώστε η καυτή πατάτα εφαρμογής της (πιθανής) συμφωνίας του Ιουνίου να περάσει σε άλλη κυβέρνηση «λάιτ αριστερή», οι δανειστές θα παγώσουν τα πάντα και εμείς θα βάλουμε εμπρός το τσίρκο του καραγκιόζη.



Γιατί τότε θα μας φταίνε εκτός από  Μέρκελ, Σόιμπλε και Χίτλερ, ο Ομπάμα, ο Πούτιν, οι Κινέζοι και ο Δαλάι Λάμα...

Η αλήθεια για την κρίση και τον ΣΥΡΙΖΑ…



Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια;
Το ΟΑΚΚΕ, η Οργάνωση για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, δίνει μια διαφορετική ερμηνεία στην κρίση που περνά η Ελλάδα, ερμηνεύοντας εντελώς διαφορετικά τις συγκυρίες.




Όσο και να συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το κείμενο, οφείλει να παραδεχτεί πως αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ερμηνεία της κρίσης.
Η οργάνωση στον παρόν κείμενο (που έγινε και αφισσάκι) δίνει τον τίτλο "ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" και τον υπότιτλο "Ξεσηκώνουν με απάτες μίσος για την Ευρώπη και σαμποτάρουν την παραγωγή για να μας μετατρέψουν σε αποικία της φασιστικής Ρωσίας"…

Στα δίχτυα της γραφειοκρατίας…



Η ελληνική γραφειοκρατία δεν επιτρέπει να βγουν στην κυκλοφορία τα αυτοκίνητα της Replicar Hellas.
Έτσι όμως χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την είσπραξη του ΦΠΑ και άλλων φόρων που επιβαρύνουν την αγορά ενός αυτοκινήτου.




Η πρωτοπορία της Replicar Hellas είναι να δημιουργεί αυτοκίνητα ρετρό της δεκαετίας του 1950 και του 1960, τα οποία να σημειωθεί είναι περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού.
Το σίριαλ της γραφειοκρατίας συνεχίζεται…

Λαπαβίτσας Speaking: Δραχμή και δελτίο!



Στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin σε συνέντευξη ποταμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαπαβίτσας και οικονομικός «εγκέφαλος» πίσω από την λογική της επιστροφής στη δραχμή, αποκάλυψε τον οικονομικό σχεδιασμό της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοικτά επιθυμεί αυτή την εξέλιξη.




Τι θα φέρει η μετάβαση στη δραχμή κατά Λαπαβίτσα;
Διαβάστε τον ίδιο: