18.3.15

Και να αδερφέ μου...

Νίκος Ξυλούρης



Πολυτεχνείο και δημοσιότητα…



Στη ζωή κάποιοι ανάμεσά μας θεωρούν ότι δικαιούνται το δικό τους… Πολυτεχνείο. Αλλος στις καταλήψεις του σχολείου, άλλος στον αποκλεισμό του πανεπιστημίου, άλλος στις πορείες και στους δρόμους, άλλος με την κουκούλα και τη μολότοφ.




Επίσης, κάποιοι ανάμεσά μας διεκδικούν πεισματικά τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται.
Αλλος παίρνοντας μέρος σε τηλεπαιχνίδια, άλλος κάνοντας κατάχρηση της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής ιδιότητας, άλλος «φτύνοντας» από τηλεοράσεως τους πολιτικούς και εσωκομματικούς του αντιπάλους κι άλλος κυνηγώντας από πίσω τους δημοσιογράφους, για να τους κάνει να τον… κυνηγήσουν...

Οι παλιάτσοι που κυβερνούν την Ελλάδα…



Ένας υπουργός Οικονομικών που ποζάρει για φωτογραφήσεις στο Paris Match, όταν δεν ποστάρει στο Τουίτερ και στα μπλογκς.
Ένας πρωθυπουργός που ζητάει θυμωμένος χρηματικές αποζημιώσεις για τις ναζιστικές θηριωδίες, και χλευάζει τους Γερμανούς για το παρελθόν τους.
Αυτό είναι το ντουέτο των επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, που διασκεδάζουν τα παγκόσμια ΜΜΕ.




Όποιος τους ακολουθεί στο Τουίτερ σίγουρα απολαμβάνει την αμφισβήτηση που προκαλούν.
Όσο όμως διασκεδαστικοί κι αν είναι, κανείς δεν θα τους ήθελε να κρατάνε στα χέρια τους τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δυστυχώς όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει…


Αυγή: «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο»!



Στο σάιτ της εφημερίδας «Αυγή» αναδημοσιεύεται άρθρο από το σάιτ RedΝotebook, με τον τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο».




Μεταξύ άλλων αναφέρει:
·       Με τη συμφωνία η κυβέρνηση μπόρεσε να ξεφύγει από την «παγίδα θανάτου» (μέσω του στραγγαλισμού του τραπεζικού συστήματος) που της είχαν στήσει οι διεθνείς κι εγχώριοι σκληροπυρηνικοί της λιτότητας. Επιπλέον, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, σε ένα επίσημο διπλωματικό έγγραφο καταγράφηκαν στοιχεία μιας εναλλακτικής λογικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, στον αντίποδα των αντιλήψεων με βάση τις οποίες διαμορφώθηκαν τα μνημόνια. Από την άλλη, μιας και δεν πρέπει να ωραιοποιούμε την κατάσταση, η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη εμπεριείχε και σημαντικές παραχωρήσεις από την ελληνική πλευρά, τουλάχιστον συγκριτικά με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ –οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ζήτημα με τις ιδιωτικοποιήσεις...

Ρε Διαμαντόπουλε, για μια τενεκεδένια κούρσα;



Ο κύριος Διαμαντόπουλος, ο γραφικός βουλευτής με το παλαιστινιακό φουλάρι, το οποίο θυμίζει περισσότερο αυτοσχέδιο διάκοσμο πορτατίφ αμφιλεγόμενης αισθητικής, είναι από εκείνες τις ιδιότυπες περιπτώσεις ασήμαντων και συνεπώς φανατικών ιδεολόγων που δεν τους πιάνει κανείς από πουθενά.
Όπως κι αν τους προσεγγίσεις, θα πάρεις το μάθημά σου.



Αυθεντικό δείγμα ολοκληρωτικής ψυχοσύνθεσης με κλινικό σύνδρομο ηθικής ανωτερότητας και υπεροχής, που δεν τεκμαίρεται από πουθενά, προέβη σε μια βάναυση δήλωση, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της ανεκτής δημόσιας υποκρισίας που μπορεί να διαθέτει ένας εκπρόσωπος του λαού…


Άνγκελα μου, Αλέξη μου…



Είναι βέβαιο ότι δεν θα της μιλήσει για τους Μερκελιστές, ούτε για τους γερμανοτσολιάδες που την υπηρετούν στη χώρα μας.
Είναι βέβαιο ότι δεν θα της μιλήσει ούτε για το πόσο εγκλημάτισε η… Βέρμαχτ εναντίον του ευρώ και της λιτότητας.




Είναι βέβαιο, ακόμη, ότι δεν θα πει κουβέντα για την… πλαστογραφία με το υψωμένο μεσαίο δάκτυλο του υπουργού Οικονομικών.
Ούτε για την αποστολή τζιχαντιστών με την οποία απείλησε το Βερολίνο ο συνέταιρός του στην εξουσία…

Καμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν;



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
H συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν κάρφος στο μάτι των κομμάτων που τη στήριξαν.
 Ουδέποτε ξέπλυναν την ντροπή εκείνη, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ αργότερα, που υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τον γνωστού φιλοχουντικού και τραμπούκικου παρελθόντος κ. Βορίδη.




Όπως ήταν φυσικό όλοι οι αριστεροί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, επί μία τριετία άρχιζαν και τέλειωναν κάθε σκέψη τους με την αναφορά στο όνειδος αυτό. Και δικαίως.
Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ήταν ένα τυπικό ακροδεξιό εθνολαϊκίστικο κόμμα που οι θέσεις του για το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα, τα θέματα της κοινωνίας και τον ρόλο της εκκλησίας, λογικά θα έκαναν κάθε αριστερό να ανατριχιάζει...


Κυβέρνηση αμφιθεάτρου…



Το πιο διαφωτιστικό κείμενο για όποιον ενδιαφέρεται να καταλάβει τι είναι ακριβώς η κυβέρνηση που έχουμε σήμερα είναι η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη (ο παππούς Αλέκος της κυβέρνησης) στη Μαρία Κατσουνάκη, στην «Καθημερινή» της Κυριακής.



Οι αντιφάσεις του και η φυσικότητα (σχεδόν αθωότητα) με την οποία τις εκφέρει, η μποέμικη αντίληψη για τη ζωή και η ταυτόχρονη θρησκευτική προσήλωση σε παρωχημένα κομμουνιστικά θέσφατα, η άγνοια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και η ανατολίτικη νωχέλεια των τρόπων, όλα αυτά περιγράφουν τη φύση της σημερινής κυβέρνησης, ως προς το σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ)―διότι οι ΑΝΕΛ είναι διαφορετικό φρούτο…