24.3.15

Another Bleeding Heart...

Alex Parker




Δεν φταίει ο Κατρούγκαλος…



(ο Τσίπρας φταίει).
Υπόθεση εργασίας: Κάποιος δουλεύει στη Lockheed Martin και πουλάει όπλα στο Υπουργείο Άμυνας.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, γίνεται υπουργός Άμυνας.
Με το που γίνεται προχωρά στη παραγγελία 20 νέων F-16, με απευθείας ανάθεση.




Ξαφνικά μαθαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος περιφερόταν προεκλογικά στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ για λογαριασμό της μεγαλύτερης πολεμικής βιομηχανίας. Ερώτημα: Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης για τον Υπουργό; Και αν ναι, μήπως θα πρέπει να παραιτηθεί;
Και αν δεν παραιτείται;
Μήπως θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να τον αποπέμψει;


Αλέξη εσύ ήσουν;



Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που όποιος συνομιλούσε με τη Μέρκελ ή απλώς εξέφραζε τη γνώμη ότι δεν φταίνε οι Γερμανοί για το δικό μας δράμα, χαρακτηριζόταν… μερκελιστής, γερμανοτσολιάς, δοσίλογος κλπ κλπ
Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου περιόδευσε όλη την Ευρώπη, αλλά δεν είχε χρόνο για μια στάση στο Βερολίνο.


Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου αρνιόταν να εισπράξει τη δόση των 7,2 δις ευρώ, ισχυριζόμενη ότι είναι προτιμότερο να έχουμε την αξιοπρέπειά μας…
Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που ο συγκυβερνήτης του πρωθυπουργού, απειλούσε με… εξαγωγή Τζιχαντιστών προς το Βερολίνο!


Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο…



Μέσα σε μόλις 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα αφασίας έγινε κόμμα εξουσίας.
Από 4% έφτασε κοντά στο 40%, διόλου άσχημα ο δεκαπλασιασμός των ποσοστών του και η ανάληψη της εξουσίας.



Ασφαλώς ένα μέρος το οφείλει στον Τσίπρα, στο ότι είναι νέος, άφθαρτος, φεύγει από τα στενά πολιτικά κοστούμια.
Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καμιά ιδεολογική κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία, απλά με ηγέτη τον Τσίπρα μπήκε όπως λέει ο λαός «καβάλα στο κύμα»…

Ο φιλελεύθερος κομμουνιστής πρωθυπουργός μας…



Ασχολήθηκα με τον Μαρξ σε τρυφερή ηλικία.  
Είναι πολύ θελκτική φιλοσοφία, από αυτές που μπορεί να σε σημαδέψουν για πάντα.  
Εγώ την γλίτωσα γιατί όταν έφτασα στο μεταπτυχιακό να μπορώ να αντιμετωπίσω στα ίσα τους μαθητές του Μαρξ όπως τον Νόαμ Τσόμσκι, αλλά σε πίστα που κατείχα πλήρως (τα ΜΜΕ) είδα ξεκάθαρα το αδιέξοδό τους.  




Δυστυχώς όμως ο μικρός μας πρωθυπουργός δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί.  
Θεωρώ ότι ένα ξεσκόνισμα των βασικών του Μαρξ μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί είναι ανίκανος σήμερα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά μας…


Ο Βορίδης «σώζει» τον Κατρούγκαλο;



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Κατρούγκαλο, ο ίδιος, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέκρουσαν τις κατηγορίες με δύο επιχειρήματα.
Πρώτον, «μας επιτίθεται η διαπλοκή» (την οποία, βεβαίως, ο υπουργός έχει τιμήσει δεόντως, πιάνοντας στασίδι στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες της). Και, δεύτερον, «δεν υπάρχει θέμα, ο Κατρούγκαλος έκλεισε το δικηγορικό του γραφείο μόλις έγινε ευρωβουλευτής» (ψέμα, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό επί του παρόντος).




Μόλις τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν, επιστράτευσαν ένα τρίτο επιχείρημα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη δικηγορική δραστηριότητα του… Βορίδη.  Ναι, είναι αλήθεια: επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες σ’ αυτόν ιστοσελίδες αναζήτησαν σωσίβιο για τον Κατρούγκαλο στον Βορίδη!


Yes madam…



Κανείς ασφαλώς δεν περίμενε συμφωνίες και λύσεις από την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο.
Ούτε ακόμη κι αν υπήρχε μια σημαντική προσπάθεια προσέγγισης, αυτό να ανακοινωνόταν στη συνέντευξη τύπου.



Ό,τι είναι να ειπωθεί θα ειπωθεί στο δείπνο κι εμείς δύσκολα θα το μάθουμε. Θέλοντας να σκεφτούμε τους διθυραμβικούς τίτλους των Συριζαίικων μέσων αλλά και τα όσα θα διαρρεύσει το Μαξίμου θα λέγαμε ότι θα γράψουν ότι ο Τσίπρας «ράγισε το Τείχος».
Ή ότι ο «Αλέξης την είπε στη Μέρκελ μέσα στο Βερολίνο. Θα γράψουν για τον «τολμηρό Τσίπρα» ή για την «ελληνική επέλαση στο στόμα του λύκου»...


Ο,τι είναι... αριστερό είναι και ηθικό;



Δεν θα μας τρελάνει εντελώς η πρώτη φορά αριστερά.
Το θέμα που ανέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο είναι βαθιά πολιτικό και όχι νομικό, όπως θέλει να το παρουσιάσει υποβαθμίζοντάς το ο ίδιος και η κυβέρνηση.



Προφανώς ο κ. Κατρούγκαλος είχε νομικά κάθε δικαίωμα να συμφωνεί με απολυθέντες του Δημοσίου ότι θα λάβει ως αμοιβή του ποσοστό από τις αποζημιώσεις που θα έπαιρναν αν πετύχαινε την επαναπρόσληψή τους.
Πολιτικά, όμως, είναι αδιανόητο τις επαναπροσλήψεις αυτές να τις κάνει ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης…