3.4.15

Follow Me...

Amanda Lear




H αριστερά και η ηδονή του πολιτικού τίποτα…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
O Αριστοτέλης, στα Ηθικά Νικομάχεια, μιλούσε για την ηδονή της πολιτικής πράξης.
Να ευχαριστιέσαι δηλαδή από την εφαρμογή της ιδέας σου. Να εμπνέεσαι, να σχεδιάζεις και να σου αρέσει να εφαρμόζεις.
Τώρα θα μου πεις πως αν δεν το έλεγε ο Αριστοτέλης δεν θα ίσχυε; Απλά, έχει σημασία να σκεφτούμε ότι ένας φιλόσοφος και μάλιστα Έλληνας, δεν προτείνει αλλά ερμηνεύει.
Δεν παρουσιάζει δόγματα και νέες στάσεις ζωής αλλά παρατηρεί, ερευνά και αποδεικνύει.



Ποιον παρατηρεί; Τον «φυσικό» άνθρωπο και τις κοινωνίες του. Και ποιον παρατηρούσε ο Αριστοτέλης; Τον «πολιτικό» άνθρωπο και τις «πολιτείες» του. Τις αληθινές, αυτές που υπάρχουν, αυτές που οργανώνονται από, επίσης, κανονικούς και πραγματικούς ανθρώπους...

Τα γυρίζει τώρα ο Πανούσης!



Φαίνεται ότι του τραβήξαν τ’ αυτί από το Μαξίμου, του Γ. Πανούση, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε με το άρθρο του για την «Αριστερά του τίποτα».
Σε νέα δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει πως στηρίζει την κυβέρνηση και όλα τα άλλα είναι διαστρέβλωση.



Συγκεκριμένα τονίζει : «Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις.»


4 παγίδες από τα άδεια ταμεία

   
   Παίρνοντας αφορμή την απάντηση του Υπουργού Επικρατείας κυρίου Νικολούδη σε ερώτηση Βουλευτή της Χρυσής Αυγής περί της μη ρεαλιστικής αναμονής εσόδων από τις διάφορες λίστες (ακολουθεί σύντομα άρθρο και επ' αυτού), θα ήθελα να κάνω μια μικρή ανάλυση της παρούσας ταμειακής κατάστασης.

Συμβιβασμός ή ρήξη;



Αυτό είναι το κυρίαρχο δίλημμα για την κυβέρνηση, τους εταίρους και τους σχολιαστές των παγκόσμιων ΜΜΕ: Ο συμβιβασμός είναι πάντοτε η πιο πιθανή εξέλιξη, όταν γίνεται μία διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα αν πολλοί τον ξορκίζουν με ιδεοληψίες, η δε ρήξη με τους πιστωτές και τους συμμάχους μας είναι το ακραίο σενάριο, που μπορεί να οδηγήσει αρχικά σε «πιστωτικό γεγονός» και στη συνέχεια σε επίσημη χρεοκοπία, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα για πολλές δεκαετίες.




Η κυβέρνηση είναι δέσμια τόσο του μαξιμαλισμού των εξαγγελιών της, όσο και μιας ηθελημένης άγνοιας της πραγματικότητας και των οικονομικών αναγκών της χώρας, που μόλις τώρα φαίνεται να συνειδητοποιεί…

Τι νέο φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ;



Κατηγορούσα τον Σαμαρά ότι έφερε ακροδεξιά στροφή στην ΝΔ.
Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ την ακροδεξιά στροφή στην Ελληνική πολιτική σκηνή, την οποία έφερε ένα δήθεν αριστερό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ!




Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φορέας του πλέον βαθέος συντηρητισμού του Ελληνικού λαού, ενός συντηρητισμού που φθάνει στην πλήρη άρνηση της πραγματικότητας.
Προσπαθεί να καλύψει την συντηρητικότητά του με διάφορα πυροτεχνήματα και ρητορείες...

Για ένα γινάτι…



Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό που περιμένει να πετύχει η κυβέρνηση είναι να ανοίξουν οι εταίροι μια μικρή χρηματοδότηση της τάξης των 450 εκατ. Ευρώ μέσα στον Απρίλιο για να πληρώσουν μόνοι τους τη δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ που λήγει.



Έτσι θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός ( η επίσημη ανακοίνωση πτώχευσης) που δεν το θέλει σε καμία περίπτωση η Ευρώπη.
Έτσι η κυβέρνηση θα διαθέσει όλο το χρήμα που υπάρχει σήμερα στη χώρα για να πληρώσει μισθούς του δημοσίου και συντάξεις αφού δεν θα χρειαστεί να εκταμιεύσει λεφτά προς τους πιστωτές…