12.4.15

Vitamin C

The Can (Remix by Drix)




Δύο σενάρια και ένα παράδοξο…



Οτι λάθος μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, κατάφερε να το κάνει μέσα στους πρώτους δύο μήνες.
Υφεση, πιστωτική ασφυξία, εσωτερική στάση πληρωμών, κρούσματα νεποτισμού και αλαζονείας, απομόνωση της χώρας στην Ευρώπη, ερασιτεχνικοί χειρισμοί, επανεμφάνιση κουκουλοφόρων και, βέβαια, ένα κυβερνητικό σχήμα όπου τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.



Ο ένας υπουργός διαψεύδει τον άλλο, η μία δήλωση αναιρείται από την επόμενη, ενώ στη Βουλή το αντιδημοκρατικό σόου της Ζωής δεν έχει τέλος.
Κι, όμως, μέσα σε αυτήν τη συγκυρία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη προς την κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική της τακτική παραμένει στα ύψη.
Τι συμβαίνει;


Όπισθεν ολοταχώς…



Οι πρώτοι δυόμισι μήνες της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης» ήδη συμπληρώθηκαν και νομίζω πως δεν αδικώ την αλήθεια αν διατυπώσω το συμπέρασμα ότι στο διάστημα αυτό δεν υπήρξε έστω και ένα γεγονός το οποίο να προδιαθέτει για αισιόδοξες προοπτικές.



Οι όποιες πρωτοβουλίες επιχειρείται να αναληφθούν είναι ή αδιέξοδες ή αναποτελεσματικές. Και δεν είναι περίεργο.
Οταν όλα εξαρτώνται από μια διαπραγμάτευση, που δεν δείχνει να καταλήγει κάπου, τα χέρια της κυβέρνησης είναι αναπόφευκτα δεμένα…


Ρωσία, η μαύρη γάτα του ελληνισμού…



Κάθε λαός  ακολουθεί την γεωπολιτική και στρατηγική του μοίρα.
Οι Έλληνες απλωμένοι στη νοτιανατολική Ευρασία, για αιώνες  βρίσκονταν ανάμεσα σε συμφέροντα και διενέξεις μεγάλων αυτοκρατοριών.
Φτιαγμένοι από το «πολιτιστικό DNA» τους, να ζουν σε κοινότητες δεν μπόρεσαν ποτέ (ούτε φυσικά στο Βυζάντιο) να ενωθούν σε ένα εθνικό σύνολο για να κερδίσουν δύναμη και  πυγμή.



Ζούσαν πάντα εξαρτημένοι από τους άλλους.
Άλλοτε επαιτώντας και άλλοτε κερδίζοντας από τις  αντιπαλότητες των μεγάλων.
Σε ό τι αφορά τη Ρωσία, αν ανατρέξει κάποιος στην Ιστορία, μπορεί να βρει μόνο καταστροφικές  παρεμβάσεις της για τα ελληνικά συμφέροντα. 
Ή  έστω, έμμεσα κέρδη, από την εκμετάλλευση ετερογενών καταστάσεων...

Επικίνδυνες ιδεοληψίες…




Ακουγα προ ημερών σε «αληθινό» ραδιόφωνο περίεργους ισχυρισμούς που μάλιστα πέρναγαν σαν αντικειμενική αλήθεια.
Η παρουσιάστρια των ειδήσεων, συνεπικουρούμενη από γνωστό αριστερών πεποιθήσεων παρουσιαστή, δήλωνε με απόλυτη φυσικότητα πως οι Γερμανοί είναι παγιδευμένοι στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους.
Ενώ, προφανώς, εμείς είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε ευέλικτες πολιτικές και οικονομικές θέσεις.



Αυτό που προφανέστατα ξεπερνούσε εύκολα η παρουσιάστρια είναι πως οι Γερμανοί είναι δανειστές.
Τα δικά τους καινούργια χρήματα διεκδικούμε απαιτώντας μάλιστα αυτά να μας δοθούν κάτω από όρους που εμείς, σαν δανειζόμενοι, θα επιβάλουμε!!
Αυτό τιτλοφορείται «ρεαλισμός» και των άλλων η αντίληψη πως αυτά θα πρέπει να δοθούν κάτω από προϋποθέσεις που θα εγγυώνται, κατά το δυνατόν, την μελλοντική τους επιστροφή είναι δογματισμός και …ιδεοληψία!

Εκπαιδευτικός… μάλαμα!



Η ιαπωνική αστυνομία που συνέλαβε έναν 64χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό και πρώην διευθυντή σχολείου για παιδική πορνογραφία, ανακάλυψε στο διαμέρισμά του μια συλλογή από 167.600 φωτογραφίες, που είχε τραβήξει ο ίδιος, για να θυμάται, όπως είπε, τις αρρωστημένες περιπέτειές του.



Όπως απολογήθηκε, ξεκίνησε να πληρώνει για σεξ με ανήλικα παιδιά όταν υπηρετούσε για τρία χρόνια σε ιαπωνικό σχολείο στη Μανίλα των Φιλιππίνων το 1988.
Από τότε ο Yuhei Takahashi επισκέφτηκε τη χώρα πάνω από 65 φορές, επειδή όπως είπε «το σεξ εκεί ήταν άφθονο και πάμφθηνο»...

Ναι! Χρειάζονται οι πιλότοι στα αεροπλάνα…



Το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρίας  Germanwings ξανάφερε στο προσκήνιο μια παλιά συζήτηση που έχει σχέση με το αν χρειάζονται οι πιλότοι στα αεροπλάνα (δείτε εδώ).



Σήμερα, τα αεροσκάφη μπορούν να πετάνε κυριολεκτικά από μόνα τους, γι αυτό πολλοί είναι εκείνοι που τα θέλουν φουλ αυτοματοποιημένα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στα χειριστήρια, ώστε να γίνουν πιο ασφαλή…

Καλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα σε όλους...





Uncle Albert/ Admiral Halsey

The Wings