13.4.15

Rapture...

Blondie



Μέσα Καμμένοι, έξω καημένοι και δαρμένοι…



Στην αρχή έμοιαζε ξάφνιασμα, απειρία ή έλλειψη συντονισμού.
Ο Γιάνης, στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Ντάισλεμπλουμ στην Αθήνα και ο πρωθυπουργός με τον κ. Σουλτς ήταν από σκαιοί έως αγενείς.
Λίγες ημέρες μετά στις Βρυξέλλες ή το Παρίσι έλεγαν και έδειχναν άλλα.
Η διγλωσσία δημιούργησε ερωτήματα.
Ενισχύθηκαν με τη Μέρκελ στο Βερολίνο και το «ηθικό» ζήτημα των αποζημιώσεων, αφού προηγήθηκαν κραυγές στην Αθήνα περί κατάσχεσης του Γκαίτε.




Απογειώθηκαν με την «κολώνα της Ευρώπης» Σόιμπλε πετώντας προς Βερολίνο, αφού στην Αθήνα ζωγραφίστηκε με σβάστικα και μουστάκι.
Κατέληξε με τον Γιάνη στη Νέα Υόρκη σε δήλωση πιστωτικών φρονημάτων περί πληρωμής εις το διηνεκές των δόσεων στο ΔΝΤ, αφού γεμίσαμε από καθημερινές δηλώσεις υπουργών στην Αθήνα περί μη πληρωμής υποχρεώσεων προς τους δανειστές…

Ε, Λοιπόν, ναι: Είμαι με τους «Θεσμούς»!



Εξοργίστηκα εχθές στο τοπικό μεζεδοπωλείο όταν  δέχτηκα την ανόητη επίθεση συνδαιτυμόνα που προσπάθησε να απλουστεύσει την συζήτηση με την προκλητική ερώτηση: «τελικά ρε φίλε, με ποιους είσαι; Με τους θεσμούς ή με την κυβέρνηση της πατρίδας μας;»
Του απάντησα ανάλογα κι εγώ με δυνατή φωνή «ε, λοιπόν ρε φίλε είμαι με τα τους θεσμούς».



Έπεσε σιωπή και αυτή μου έδωσε την ευκαιρία με σχετική άνεση να εξηγήσω τη θέση μου.
Κάθε άλλο παρά αισθανόμουν ότι απαρνιόμουν την πατρίδα μου, όπως έδειχναν ότι πίστευαν σχεδόν όλοι οι συμποσιαζόμενοί μου.
Συνόψισα με την φράση ότι «έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα εκτιμώ ότι οι ‘θεσμοί’ φροντίζουν καλλίτερα τα συμφέροντα της πατρίδας μας παρά η κυβέρνησή της» και συνέχισα με έντονη φωνή και διακηρυκτικό ύφος...

Δημοσιογραφία αιχμής!



Απόσπασμα από βαθυστόχαστο αποκαλυπτικό  άρθρο της Ιόλης Πιερίδου με τίτλο «Γιατί αυτοί οι φλούληδες (χαρακτηρισμός ξένου διπλωμάτη) δεν θα ξαναδούν εξουσία», μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται γλαφυρότατα η αρετή και η χάρη που εκπέμπει διεθνώς η νέα κυβέρνηση.




Απολαύστε υπεύθυνα…

Ένα, δύο, τρία… πολλά σύμπαντα!



Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα –συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις.



Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse)…


Αυτολογοκρισίας το ανάγνωσμα

Όλο και πιο συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αυτολογοκρίνεται, τελευταία.
Έτοιμη να γράψω κάτι -ως σχόλιο σε ανάρτηση φίλου ή ακόμα και σε chat-, είτε με humor, είτε με απόλυτα καλή και φιλική διάθεση, αρχίζω και φιλτράρω αυτό που αρχικά σκέφτηκα να γράψω.

Ο λόγος; Η κούραση που έχει προκύψει από τα συχνά περιστατικά παρανόησης που οδηγούν σε παρεξήγηση τα οποία βλέπω καθημερινά να περνούν από την οθόνη μου σε συζητήσεις σε τοίχους φίλων ή σε fb groups, και παλιότερα σε blogs και fora.

Η κυβερνώσα…αντιπολίτευση...



Στα παράλογα των ημερών ασφαλώς κατατάσσονται οι αλλεπάλληλες αντιπολιτευτικές δράσεις στην κυβέρνηση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δηλαδή που κυβερνά!




Βεβαίως τίποτε δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη όταν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αμφισβητεί με το πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, για να αμφισβητηθεί στη συνέχεια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…


Η Ζωή με τους... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!



Ο μύθος θέλει τον βασιλιά Μιθριδάτη Στ΄ να έχει βρει μια περίεργη μέθοδο για να μην πεθάνει αν τον δηλητηριάσουν. Να πίνει κάθε μέρα λίγο δηλητήριο για να πάθει ανοσία.
Εχω την αίσθηση ότι το πιο επικίνδυνο απ’ όσα μας συμβαίνουν είναι «η σταδιακή εξοικείωση και η ασυνείδητη αποδοχή πραγμάτων και καταστάσεων που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε αδιανόητα και επικίνδυνα».



Ετσι περιγράφεται στο λεξικό ο μιθριδατισμός και καθώς η εξήγηση μπορεί να ηχεί θεωρητική, ιδού μερικά παραδείγματα...

Η γκατζετομανία καλά κρατεί…



Η Apple πέτυχε διάνα με το νέο της γκάτζετ, το Apple Watch.
Αν και επισήμως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν την 24η Απριλίου, οι εν δυνάμει πελάτες μπορούν να το παραγγείλουν μέσα από το διαδίκτυο από χθες.




Και επειδή ήδη έγινε ο κακός χαμός με τις online παραγγελίες, όλα τα μοντέλα έχουν πλέον ημερομηνία παράδοσης τον … Ιούνιο!