16.4.15

Ashes to Ashes...

David Bowie




Το «εθνικό φρόνημα» των (πλουσίων) Ελλήνων…



Ξέρω ότι η κρίση έβαλε οριστική ταφόπλακα στον κλασικό διαχωρισμό Αριστερός-Δεξιός, και σήμερα οι γραμμές χωρίζουν τους μνημονιακούς από τους αντιμνημονιακούς.
Με κλασικό παράδειγμα την ανίερη συμμαχία που παριστάνει την κυβέρνηση.
Ή το άλλο, που η μέχρι προχθές «δεξιά» και «εθνικόφρων» Ραχήλ εξελέγη παμψηφεί και με τα τσαρούχια ως βουλευτής αριστερού, και μάλιστα ριζοσπαστικού, κόμματος!!!!
Οπότε τι να λέμε;




Απλά, ξαναδιαβάζοντας χθες το πάντα επίκαιρο βιβλίο του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού  Κράτους 1830-1974, έπεσα πάνω σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του «ανταρτοφάγου» στρατηγού Ζαφειρόπουλου, όπου περιγράφεται γλαφυρά το «εθνικό φρόνημα» των πλούσιων Ελλήνων αστών κατά τον εμφύλιο πόλεμο, τότε που Έλληνας έσφαζε Έλληνα για χάρη του «κομμουνιστικού» ή μη οράματος…
Σας το παραθέτω:

Περί Τασίας… και λοιπών «δικαιωματιστών».



Περισσότεροι από 300 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται -κατά μέσο όρο- καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία της γραμμής.
Πρόκειται για το νέο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αθρόα εισροή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου οι οποίοι, με βάση τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης, λαμβάνουν αδιακρίτως άδεια παραμονής έξι μηνών, μπαίνουν από τα νησιά στα πλοία και ξεχύνονται στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. 




Προηγήθηκε το επεισόδιο με τις δύο κυρίες-στελέχη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν εγκατασταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και -στο όνομα της αναπληρώτριας υπουργού Χριστοδουλοπούλου- υπαγόρευαν σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τη νέα μεταναστευτική πολιτική.
Όταν το εν λόγω έγγραφο διέρρευσε και προκλήθηκε πολιτικός θόρυβος, το Μαξίμου μίλησε για προβοκάτσια και τον λογαριασμό πλήρωσε ο αρμόδιος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ…

Δώσε λίγη εξουσία στον Ελληνα και θα δεις!



Το συμπέρασμα το είχα βγάλει στον Στρατό: Δώσε στον Ελληνα λίγη εξουσία, κάνε τον έστω υποδεκανέα -που, ως γνωστόν, δεν είναι βαθμός, αλλά τιμητική διάκριση- και θα δεις τον αληθινό χαρακτήρα του.
Οποιο απωθημένο έχει θα βγει σαν το τζίνι.



Θυμάμαι έναν καλοκάγαθο δάσκαλο. Ετσι φαινόταν.
Με πρότασή μου, έγινε λοχίας στη ΣΕΑΠ και, μόλις έραψε τις σαρδέλες στο μανίκι, γρήγορα τον τσάκωσα να βάζει τους Αλφάδες να κάνουν κάμψεις πάνω από την τρύπα της τουαλέτας.
Τον φώναξα στο γραφείο μου και το ξύλο το γλίτωσε, αλλά η σαφής υπόσχεσή μου για Στρατοδικείο του έκοψε το χούι…

Μαρξ… πως λέμε Σύριζα; Καμία σχέση!



Με αφορμή τη «μάζωξη» των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, που κατέβηκαν κατά χιλιάδες στην Αθήνα προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ της διατήρησης της δουλειάς τους, και του «θορύβου» που εξαπολύθηκε εναντίον τους από «αριστερά» μπλογκς, σάιτς, κλπ, με κάποια να μιλάνε ακόμη και για «συγκέντρωση πρόκληση», θυμήθηκα τα μαρξιστικά μου νεανικά διαβάσματα, και ανέβασα ένα σχόλιο στο προφίλ μου στο φέισμπουκ, το οποίο προκάλεσε από βρισιές έως πάμπολλα μπράβο (στο ινμπόξι, που θα έλεγε και η Γιούλα…).




Το αναδημοσιεύω λοιπόν και εδώ, μπας και ξυπνήσουν οι «αριστεροί» του Σύριζα και κάτσουν να διαβάσουν αυτόν που συνεχώς επικαλούνται, αλλά που προφανώς τους πέφτει βαρύς (δεν έχουν βλέπετε εικόνες τα βιβλία του) για διάβασμα, και μπας και μάθουν όλοι οι υπόλοιποι τι πραγματικά έλεγε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος για τον κρατισμό και τους δημοσίους υπαλλήλους της εποχής του.
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω και με άρθρο γι αυτά που έλεγε για τους τότε «λαθρομετανάστες».
Μαρξ… πως λέμε Σύριζα;  Καμία σχέση!


Bronzage à Athènes…



Το πρωί λιάζονται στην πλατεία Βικτωρίας.
Το μεσημέρι παίρνουν το απεριτίφ τους.
Το απόγευμα προσεύχονται στη Μέκκα και σαν πέσει η νύχτα αποσύρονται στα διαμερίσματά τους και τα ξενοδοχεία τους.




Οπως θα γράψει και ο ιστορικός του μέλλοντος στην Αθήνα του 2015, επί κυβερνήσεως Κοινωνικής Σωτηρίας, η ζωή των μεταναστών μπορεί να μην ήταν ιδανική, ήταν όμως η καλύτερη δυνατή.
Η «μητέρα Τασία» είχε βρει τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα.
Τους βάπτισε όλους πρόσφυγες και ανακοίνωσε με το νηφάλιο χαμόγελό της πως ώς το τέλος του χρόνου θα έφταναν τους εκατό χιλιάδες.
Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα της παράτασης της τουριστικής σεζόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου…


Τέσσερα σενάρια και ένα κρυφό χαρτί για τον Αλέξη!



Τέσσερα είναι τα πιθανά σενάρια.
Πρώτο: Να κάνει η κυβέρνηση την απόλυτη κυβίστηση και να προχωρήσει γρήγορα σε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που δεν είχε αποτολμήσει άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν.
Δεύτερο, να έρθει «αναγκαστικά» σε ρήξη με την Ευρώπη και να οδηγήσει την χώρα σε ατύχημα.



Τρίτο, να έχει ως στρατηγική επιλογή της το Grexit  για να αλλάξει η χώρα διεθνείς συμμαχίες.
Και τέταρτο, να πετάξει η κυβέρνηση  την μπάλα στην εξέδρα,  προσφεύγοντας στις κάλπες…

Όλοι φοβούνται αλλά κανείς δεν φωνάζει!



 Και να που φτάσαμε στο μη παρέκει. Στο σημείο μηδέν, εκεί που ακόμη και ο Βενιζέλος που έλεγε ότι σε δύο μήνες μπορεί να χαθούν θυσίες ετών, δικαιώνεται.
Πράγματι, αν αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν μόλις 80 ημερών θα είχε δικαίωμα οποιοσδήποτε να ζητήσει παραίτησή της και να πάμε σε εκλογές.



Αν η χώρα δεν ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας η μόνη λύση ήταν η προσφυγή στις κάλπες διότι τέτοια καταστροφή ούτε η... ολόμαυρη ράχη των Ψαρών δεν έχει ξαναζήσει…