26.4.15

O Superman...

Laurie Anderson




Ο Αλέξης, ο Ξηρός, το βραχιολάκι, και η … αξιοπρέπεια!



Μέσα στις (κυριολεκτικά) δεκάδες ασυναρτησίες που έκανε η νέα άφθαρτη συγκυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστεράς, αυτό το τελευταίο μαύρο για τη χώρα τρίμηνο, εξέχουσα θέση έχει και η περίπτωση της σχεδιαζόμενης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού με τη βούλα του νόμου.
Του δις ή τρις (δεν γνωρίζω ακριβώς) καταδικασμένου σε ισόβια δολοφόνου της 17Ν.

Φωτογραφικές διατάξεις νόμου


Τον οποίο θέλουν οι συριζαίοι κυβερνώντες ντε και καλά να αποφυλακίσουν, εξ ου και πέρασαν φωτογραφική διάταξη νόμου που τον… φωτογραφίζει (μαζί με έναν ακόμη κατάδικο, όπως ανακοίνωσε περιδεής ο υπουργός Δικαιοσύνης)…


Ελλάς Ελλήνων… Ψεκασμένων!



Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο και τη διορατικότητα του Πάνου Καμμένου.
Ο άνθρωπος είχε προβλέψει και είχε δίκιο ότι «μας ψεκάζουν». Και μπορεί τώρα να μη γίνονται επερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα, όμως, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη χώρα μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η απαθής στάση πολιτικών, κομμάτων, φορέων, επιχειρηματιών, του υποτιθέμενου πνευματικού κόσμου και κυρίως του ελληνικού λαού, του απλού πολίτη.




Πέρα από τα όποια λεκτικά φληναφήματα στη Βουλή, που αν μη τι άλλο υποβαθμίζουν το ρόλο της ελληνικής Δημοκρατίας και δείχνουν ότι η… Βαϊμάρη είναι κοντά, κατά τα λοιπά, στην Ελλάδα επικρατεί μια αποχαύνωση.
Θες να μας πεις ψεκασμένους, θες παγωμένους, θες απογοητευμένους που περιμένουν απλά την ημερομηνία λήξης, η ουσία είναι ότι δεν κινείται φύλλο…


ΤΟ Σύστημα είναι ο εκβιαστής, όχι οι δανειστές!



Ήρθαν για να φέρουν ένα τέλος στη λιτότητα και στα μνημόνια, αφού προηγουμένως μας τονώσουν την εθνική υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Με το γύρισμα των εκατό ημερών ενάρετης διακυβέρνησης, η λιτότητα εντείνεται και η προέκταση (της περιβόητης 20ής Φεβρουαρίου) των μνημονίων είναι εδώ.
Ενώ, μάλιστα, αναπόδραστα έρχεται νέο σκληρό μνημόνιο, για να μαζέψει το πισωγύρισμα που δημιούργησε η καταστροφική τρέχουσα νεκρική διαλυτική αφασία.




Μόνο οι κυβερνητικοί μάγοι δεν καταλαβαίνουν το γιατί, αφού θεωρούν πως διά του εξορκισμού λιτότητα και μνημόνια όφειλαν να εξαφανιστούν.
Όσο για την υπερηφάνεια, αυτή πράγματι έχει εντυπωθεί ακλόνητα στη συνείδηση του απονευρωμένου τσιφτετέλληνα, ο οποίος, αν και τελικά είναι ΤΟ υποκείμενο της κατάρρευσης, δεν συλλαμβάνει τι συμβαίνει. Απλώς έχει τυφλή εμπιστοσύνη ΣΤΟ Σύστημα, το οποίο του «διαμηνύει» (όπως λένε οι συμπαθείς κολαούζοι συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ και οι λοιποί παπαγάλοι στα Μήντια) ότι «Η Ιπποδρομία έχει καλώς».
Και οι στέγιερ κυβερνητικοί δρόμωνες στο φίνις πάντα επικρατούν των σπρίντερ αλόγων των δανειστών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτοκτονεί…



Όσο και αν κάποιοι ανησυχούμε, στα όρια της κατάθλιψης μάλιστα, για την πορεία της χώρας, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας κινείται στον αντίποδα. Αισθάνονται ευτυχείς με το Μεγάλο Όνειρο της «ρήξης» με τους εταίρους μας. Την περιμένουν σαν τη μεγάλη γιορτή της νίκης.
Θυμίζει  την προσμονή της «Λαμπρής», που ζήσαμε στα παιδικά μας χρόνια.



Για τον «θρίαμβο» της ανάστασης που επαγγελλόταν απέναντι στο κακό, αλλά και για τα «καλούδια» που υποσχόταν.
 Ιδιαίτερα μάλιστα για τα τελευταία, μια και η μεταφυσική «νίκη» που μοίραζαν οι παπάδες, δεν μας αρκούσε.
Αυτήν ακριβώς τη «λύτρωση» από το κακό, περιμένει ένα μέρος της κοινωνίας μας από τη «γιορτή» της ρήξης…

Ζουν στο δικό τους σύμπαν...



Αυτό πια είναι κατόρθωμα.
Η κυβέρνηση κατάφερε να τα σπάσει και με τους αμερικανούς, τους οποίους θεωρούσε “προστάτες” της απέναντι στους εταίρους δανειστές, εξαιτίας του Ξηρού.




Έκανε πρώτη της προτεραιότητα την ψήφιση του νόμου με τον οποίον ο Ξηρός μετακομίζει από τις φυλακές στο σπίτι του και τώρα ψάχνει να βρει διέξοδο, όπως φαίνεται, λόγω της σφοδρής αντίδρασης και των απειλών της Ουάσιγκτον.
Λες και δεν περίμενε ότι θα υπήρχε τέτοια αντίδραση, αλλά και αν δεν το περίμενε σημαίνει ότι ζει στο δικό της κόσμο.
Που όλα δείχνουν ότι ζει στο δικό της κόσμο.



Θλιβερός απολογισμός τριμήνου…



Ο Σύριζα, προεκλογικά, αντιπαρέβαλε προς το πρόγραμμα της τότε κυβέρνησης – το οποίο, μας έλεγε, συνίστατο στο mail Χαρδούβελη – ‘’το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης’’, το οποίο ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο 2014.





Το πρόγραμμα αυτό, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ‘’μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης’’ (κοστολογούμενα σε 2 δις ευρώ), ποικίλες ‘’σεισάχθειες’’, άμεση αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ‘’τουλάχιστον κατά 4 δις ευρώ’’, δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού σε 751 ευρώ, άμεση κατάργηση των μνημονίων ‘’με έναν νόμο’’ και, βεβαίως, μείωση του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους...